Çok güzel olmuş. Çok imrendim motosikletim gelsin bende video çekecem.
eyw saolasın senin videolarınıda izlemek isteriz
eyvAllah arkadaşlar hep birlikte kazasız belasız süreriz inşAllah. dediğini birazdan kontrol ederim Ali uyarın için teşekkürler. bu rodaj işini biraz açar mısın incelikleri, püf noktaları neler? ben kendimce birşeyler biliyorum ama eksik ya da yanlış bildiğim şeyler varsa anlatırsan onlara da dikkat ederim...
Rodaj hakkında çok fazla farklı hikayeler mevcut ama kesin birşey varsa oda sakin kullanılması kesinlikle rodaj esnasında yüksek devirlere çıkılmaması.
Ben bildiğim kadarıyla anlatayım kafana yatan kısımları uygularsın,
Kitapçıkta gaz kolunun 1/2sine kadar kullanın demişler yani buda devir olarak 6bin e denk geliyor.Yani maximum 6bin devire kadar çıkabilirsin
Rodajdayken sürekli dur kalktan uzak durmak lazım.Rodaj yağıyla motor daha çabuk ısınabiliyor.
Gaz açarkende 6bin devire kadar sakin bi şekilde çıkmaya özen göstermek lazım
Rodajda sürekli aynı hızda gidilmemesi gerekiyormuş, onun için mesela açık bir yolda gece serin havada rodaj yapıyosunuz diyelim arada yavaşlayıp hızlanmak faydalı olacaktır.uzun süre sabit hızda gitmemekte fayda var ama bunu devamlı olarak yapmak imkansız.Çünkü deli gibi 70kmhızda giderken gaz kesip 60km hıza düşüp tekrar 70 sonra tekrar yavaşlayıp tekrar hızlanmak yada yavaşlayıp vites düşürüp yükseltmek vs. bunları uygulamak oldukça zor.Genel olarak motora hassas davranıp 6-6.5deviri geçmessen eğer rodajı doğru olarak tamamlamış olursun diye düşünüyorum.
Ben rodajımın ilk dönemini gece istanbul-tekirdağ yaparak bitirdim daha sonrada yine gece istanbul-kocaeli yaptım ama gece kamyonlar yolda sıkıntı oluyor.max 80km hızla gidince ayıptır söylemesi açık yolda kamyoncular t...k geçiyor:queen: Ben şimdi tekrar rodaj yapacak yolsam dümdüz açık yol rotası yerine virajlı bir rota seçerimki zaten max 80le gidebileyim hem sıkılmayayım hem motora ısınayım hemde kamyonlar dalga geçmesin :queen:
Rodaj bana göre sıkıntılı bir dönem kısa sürede atlatman dileğimle

Not:bu arada 800km den sonra kitapçıkta gaz kolunun 3te4ünü açabilirsiniz diyor yanı Rodajın son evresinde 8bin devir ,120km hızlara çıkabilirsin ama yine sıkıştırmadan tabi