son durum nedir arkadaşım? Karburatör de yukarda yazdıklarım içindeki problemlerden çıkarsa yaz. Hatta çıkmazsada yaz.
Adem tekrar teşekkür ederim giremedim kursa gidiyorum ama sen takip etmeyi bırakmamışsın çok çok sağol tekrar dan.
Söylediğim gibi hergün kursa gidiyorum ve geç yani hava kararınca geliyorum ama bugun dayanamadım malum cikle açıkken ses bile değişmişti ama benzin yakma ve ısınınca çalışmasındaki durum değişmedi rolanti ayarını biraz daha yükselttiğimde stabil diyebileceğim bi yere geliyodu ama idare edilecek gibi değildi bugun yarım saat erken çıktık dayanamadım hemen mahalledeki lambanın altına çekip yaklaşık yarım saat de benim küçük keratayla karbüratörü söküp , mili stndart ayara aldım keza 4 ayar var 5 demiştim, ustam Hint fakiri ayarına almış fasfakir gidiyomuşum sözde ama cikle yle hem bol bol benzin yeyip hem bujilerime zarar verip hem bide ekonomi yapayım derken zaten yeterince yükselttiğim rolanti ayarıyla eskisinden çok yakıyodum. Şimdi sonucu yarın ve ertesi bikaç günde görecem. aldığım ayarla şöyle bir gezinti yaptım tork hızlanma rolanti cikle kapalıyken düşük rolantide harika ( Yani karbüratörün son hali budur diyorum ) Açmışken memelere kablolara hava filtre borularına baktım çek ettim ama aklımda hala bazı şeyler var malum gece ilk önce ayarı deneyip motoru stabile alayım istedim.
Biz uğraşırken pederin bize balkondan attığı bir laf koca silindir de iki buji mi var? Sorum adem Koca 805 cc lik iki silindir de 2 buji (Tamam bu standartla herşey buna uygun üretilmiş ama!! ) ya motor ömrü , yakma odalarının zaman aralığı (tabi buda sibop ayarlarıyla) bir tane daha volusia bulamadım ve soramadım ama Ben bujileri geliştirip daha iyi yakan bujiler kullansam?????? (ngk takıldı,,,eskiler de bitmiş değildi çantamda dururlar sorun çıkarsa diye) Sence çözüme biraz daha yakın olurmuyum?
Bu artık yokuşta bol trafik de stabilitemi Malum ankara trafiğini absörbe edebilmem içindi ,, yarın ve sonraki gün deniyorum aklımda
Sorunum yarın görebilecek olmakla birlikte şu olacak : herşley bu kadar iyiken aldığım benzin kokusu (çiğ benzin) ve çok yakıt a sıkıntı mı indirmeyi planlıyorum sonra çözüme :::::
-Hava filtresi Türkiye de bulunmuyo bulunsada oohhh.... dedirtiyo tek parça halindeymiş nalet KN Ebay de daha uygun buldum yada olmadı sanayi de iç kısmını taktırabileceğim biyer bulursam öyle yaptıracam.
-Sibop ayarları ( user manuel im var vuruşlar ve oranlar verilmiş ama bir kez görmem lazım ki güvendiğim usta karb ayarlarına bunu yaptıysa sibop ayarları ( aaa bi usta varmış dehşet miş denilen birini bulmam lazım yada youtube dan görmem gerek.
-Kurs la birlikte Akü de biraz bekleyecek malum ilk çalışma da sıkıntı yok ! olsa da arz maliyet eğrisi (para çokomel) biraz sıkıntı da
-Karbüratör e 5 kez bakım oldu bunla birlikte ama nedense en son kendi elim değdiğinde huzura kavuşuyorum, en azından stabil dediğim çalışma ..
perşembe Garajda sökeceğiz. Şu civata ayarı işini kurcalarım biraz. Teşekkürler.
Yasdal cvp tan alıntı yapıyorum mil ayarıyla uğraşacağını söylemişsin aslında bir deneme yanılma yöntemi ama bak ben de durum :
mili stndart ayara aldım keza 4 ayar var 5 demiştim, ustam Hint fakiri ayarına almış fasfakir gidiyomuşum sözde ama cikle yle hem bol bol benzin yeyip hem bujilerime zarar verip hem bide ekonomi yapayım derken zaten yeterince yükselttiğim rolanti ayarıyla eskisinden çok yakıyodum.
Yani aslında bir küçük ayara alıp ekonomi yapacağım derken bir bakıyosun motor stabilizie çalışmıyo ya cikle açıyor, yada rolanti yükseltip yaptığın ekonomiyi tekrar dan fazlasıyla geri almış oluyosun. !!! Ama senin de denemen görmen gerek.
Çevre de bir Volsuia C50 Kullanan yok mu arkadaşlar

kabul edicem bu yalma durumunu Yahu tekrar dan böyle bir topic mi açsammmm

))