Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

ben bütün bakımları gültepedeki has motorda yaptırıyorum..
normalde 50-60 lirayamı ne yapıyo subapla hava ayarını..
ama ben arka orjinal bagaj demirini ve normal bagaj demirini.subap ayarı ..hava ayarı ..lastigin içine ilaç sıktırdım..ön firen ayarlandı...zincir temizleyici sipreyle beraber 100 lira verdimm..

---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

Arka cantaya taktim cakmakligi kaan

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

On grenajin uzerindeki siyah plastigi cikarip yerine de nikalajlisini gecirdim daha hos oldu gibi geldi
o gri nikalajdan bende denedim mesut çok güzel oldu görüntü olarak
ama kıvrım yerleri olmadı..açıklık oldu ve şekil bozdu çıkardım..
birazdaha yumusagını bulabilirsem ondan takıcam kıvrımları iyi dönebilen

Ok. Benimde subap ve hava ayarı yaptırmam lazım. Tşk ler bilgi için....

Bu Arada çakmaklık olayı fikir olarak güzel ama arka çantaya bağlanması bana göre anlamsız. Önde olması lazım Onun için benim kafa demiri ve kafa granajı arasına plastik yada metal bir aksam yapacağım.

yaptıktan sonra burada nasıl olduğunu resimli anlatacağım ilgilenen arkadaşlara...

arkadaşlar motoruma power ledden sis lambası yapıcam 3 lü mü yapsam 6 lı mı karar veremedim.Bugun fiyat araştırdım 6lısı için:6 adet 1watl

ık power led 6 adet lens30 derece ve pcb si toplam 16 lira tuttu.Biraz pahalı geldi daha sis için duyda alcam 25 30lira 16+16 70i bulucak.

O yüzden 3lü 1wat yapsam verim alabilirmiyim 30derece lensli felan iyi olmazmı ?

arkadaşlar motoruma power ledden sis lambası yapıcam 3 lü mü yapsam 6 lı mı karar veremedim.Bugun fiyat araştırdım 6lısı için:6 adet 1watl

ık power led 6 adet lens30 derece ve pcb si toplam 16 lira tuttu.Biraz pahalı geldi daha sis için duyda alcam 25 30lira 16+16 70i bulucak.

O yüzden 3lü 1wat yapsam verim alabilirmiyim 30derece lensli felan iyi olmazmı ?
ben kendim yaptım sis lambasini..
gittim karaköyden 3x1 power led ak-ldım iki tane..
12 w ile çalışanlardan..
motora monte ettim açma kapama dügmeside taktım kontaga baglı süper oldu.
bununla ilgili bi konu açmıştım incele istersen..konu linki bu tukla
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/100964-sis-fari-3x1-powe-led.html

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

maliyet 25 lira :))
okadar para vwermeye hiç gerek yok bence..

ben kendim yaptım sis lambasini..
gittim karaköyden 3x1 power led ak-ldım iki tane..
12 w ile çalışanlardan..
motora monte ettim açma kapama dügmeside taktım kontaga baglı süper oldu.
bununla ilgili bi konu açmıştım incele istersen..konu linki bu tukla
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/100964-sis-fari-3x1-powe-led.html

---------- Post added at 15:17 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

maliyet 25 lira :))
okadar para vwermeye hiç gerek yok bence..
Amortisöre kelepçeyle bağlamışsın sisleri, arada lastik takoz olmadığından sarsıntıyla zamanla amortisör kaplamasını deler ve su görünce paslanmaya başlar.

Amortisöre kelepçeyle bağlamışsın sisleri, arada lastik takoz olmadığından sarsıntıyla zamanla amortisör kaplamasını deler ve su görünce paslanmaya başlar.
haklısın en azından şamrel gibi bişi koysaydım daha iyi olurdu kelepçe arasına..
ama bu çok hafif bisey..sarsıntıyla bukadar etkilenecegini sanmıyorum...

haklısın en azından şamrel gibi bişi koysaydım daha iyi olurdu kelepçe arasına..
ama bu çok hafif bisey..sarsıntıyla bukadar etkilenecegini sanmıyorum...
Mondial bu, amortisör kendi kendine de paslanıyor. Düz bant gibi kelepçe olsa belki amortisörü yaralamazdı ama kenarlarındaki dişler kesin yiyecektir amortisörün kaplamasını.

Mondial bu, amortisör kendi kendine de paslanıyor. Düz bant gibi kelepçe olsa belki amortisörü yaralamazdı ama kenarlarındaki dişler kesin yiyecektir amortisörün kaplamasını.
haklısın..amörtüsöre baglı olan kepçeyi söküm amörtisörün oraya ızole bantla 2 tur döndürdükten sonra baglasam kelepçeyi daha iyi olur..

ümit kardeş senin sis lambaları görüntüsü arkadan felan iyi değil sen oraya saklamısın belli olmuyor.
Ama ben koruma demirine takıcam o yüzden sis lambası kasası alıcam 25tlye ve 3x1 power led koyucam içine silikonla sabitlicem pcb devresini öyle kullanıcam yarın inş. hallederim şu malzemeleri teminini.

Evet çakmaklık olayını da bugün boşta olduğumdan halledelim dedim ve malzemeleri alarak işe koyulalım dedim. Resimlerle anlatım buyrun arkadaşlar

Bağlantıyı yapacağımız bölüm burasıdır.

IMG_20120523_150502.jpg

Malzemenin yerinde duracağı hal ile bağlantı öncesi kontrolü

IMG_20120523_150518.jpg

Malzeme ince çabuk eğilebilir yanmaz bir plakadır.

IMG_20120523_152755.jpg

Yandan görünüş

IMG_20120523_152812.jpg

Sigaralığın alttan monteli hali

IMG_20120523_165733.jpg

Sigaralığın üstten monteli hali

IMG_20120523_165752.jpg

Yerine oturtulmuş hali

IMG_20120523_173636.jpg

Önden son hali

IMG_20120523_173629.jpg

Bağlantı şekli park lambalarını açtığında ceyranı alır. kahverengi şase kırmızı ceyran şeklinde bağlanmıştır. Parkları açmadığın sürece çalışmaz. Sigorta kontrollüdür şase halinde sigorta atar değiştirmesi basittir.

IMG_20120523_170608.jpg

Son olarak üstten bağlanmış ve denenmiş olarak hazır haldir. Malzeme çift taraflı sağlam yapıştırıcı ile sabitlenmiştir alt kısımlarından

IMG_20120523_173830.jpg

Uzun seyahat hallerinde ister sgaralık olarak kullan. İster navigasyon aletini bağla nasıl istersen telefonu bile şarz et dilersen telefonuda far koruma ve kilometre saati arasında kalan epeyi bir boşluk var oraya koyabilirsin. istediğin gibi bas gaza. düşme tehlikerside yoktur vs. Hadi herkeze kolay gele :)

ümit kardeş senin sis lambaları görüntüsü arkadan felan iyi değil sen oraya saklamısın belli olmuyor.
Ama ben koruma demirine takıcam o yüzden sis lambası kasası alıcam 25tlye ve 3x1 power led koyucam içine silikonla sabitlicem pcb devresini öyle kullanıcam yarın inş. hallederim şu malzemeleri teminini.
bu yoruma sadecegülerim ben:))
birincisi o sislerineden oraya neden koydugumu biraz düsünsen anlardınn..
ikincisi belli olmuyo dyosun ya bunu ilk söleyen kişisin bigece çık karşıma yakam sisleri ozaman görürsün belli olup olmadıgını..
sen verecen 160 lira ben verdim 25 lira..sonuç hiç bir fark yok aynı ışık kalitesi..
o sisileri oraya koydum çünkü:eek:rda yagmur görme olasılıgı biraz azdır..,
koruma demirine takıncada ya bir yer çarpıp kırılır yada biri çarpar..

ayrıca begenmem veya begenmemen hiç önemli degil sadece fikir amaçlı gösterdim sana yazdım knu başlıgını..
gündüz bile xenon gibi ışık veriyo bu..
neyse sen nasıl istersxen öle yap..

ben bütün bakımları gültepedeki has motorda yaptırıyorum..
normalde 50-60 lirayamı ne yapıyo subapla hava ayarını..
ama ben arka orjinal bagaj demirini ve normal bagaj demirini.subap ayarı ..hava ayarı ..lastigin içine ilaç sıktırdım..ön firen ayarlandı...zincir temizleyici sipreyle beraber 100 lira verdimm..

---------- Post added at 14:15 ---------- Previous post was at 13:12 ----------

o gri nikalajdan bende denedim mesut çok güzel oldu görüntü olarak
ama kıvrım yerleri olmadı..açıklık oldu ve şekil bozdu çıkardım..
birazdaha yumusagını bulabilirsem ondan takıcam kıvrımları iyi dönebilen

ewet oralar benim de kafama takildi aklimda birsey daha var
biraz daha duzgun gorunecek gibi geliyo uygulayip haber ederim
ii olursa fotolari yollarim kafana yatarsa sende yaparsin

mesut ben o nikelajli seridi deponun alt kısımda bosluk varya iki siyah kapak arasında
iki trafı oraya kıstırdüm güzel grüntü oldu...
bide bu bagaj demiri varya
o nikeljlarn birazdaha kalını ve yapşkanlısı var
onu kompla ypıştıram diyorum bagaj demirine..
pahallı bişi deill zaten 2 metresi 5 lira

Birde deponun altinda yan kapakla siyah kapak arasina da yap
oralarda da guzel oluyo ben bugun dedigin ve dedigim yerlere yaptim yalniz yaparken yan kapagi cikar ve biraz iceri dogru kaydir dah guzel sonuc alirsin
fotolari cektim ama nete gitmem lasim cepten yukleyemiyorum

Birde deponun altinda yan kapakla siyah kapak arasina da yap
oralarda da guzel oluyo ben bugun dedigin ve dedigim yerlere yaptim yalniz yaparken yan kapagi cikar ve biraz iceri dogru kaydir dah guzel sonuc alirsin
fotolari cektim ama nete gitmem lasim cepten yukleyemiyorum
işte orayı anlatmaya çalıştım bende :))
oraya yaptım o nikelajı güzel oldu gerçekten..

çok güzel olmuş eren mtor..
yan kapakları bende boyatmayı düsünütorumm..
zincir korumalıgını falan..
bu boya işine nekadar fiyat biçiyolar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar