cbr 250 r ı sonunda uzun yolda bu gün iyice test ettim.
artık bir daha bu motor hakkında iyi kötü yorum yapmayacağım.
sebebine gelirsek.
ben bu motoru ninja ile kıyaslayanlar var, diye üzerine çok oluyordum. fakat bu motor ninja 250 ile kıyaslamak sırf 250 cc olduğu için ve 2 tekeri ve fireni var. olduğu içindir.
cbr 250 tork kıyaslamalarında kağıt üzerindeki verileri ile sürüş sırasındaki hissettirdikleri beni hayal kırıklığına uğrattı. bu kadarda kötü olacağı aklıma bie gelmemişti
ben 60 km hızla giderken motora gaz verince cbr toparlamak yerine silkeledi. vites düşürmem gerekti. ninja 250 de ise 60 km hızda gaza asıldığındığında, roketleyip uzamasada ben gitemeyceğim demiyordu.
ninjada 10 km hızdan sonra 2 ye atıldığında çok rahat tereyağı gibi süzülürken cbr yine silkledi bir alt vitese atmam gerekti.
şöyle hadi arabaların arasından bir anda uzayalım dediğinde yine pek başarılı değil ben bu kadar da beklemiyordum.
belki şimdiye kadar taraflı olarak bakmıştım olaya ama bence üzerinde bu kadar söz ettirecek motor değilmiş.
sahibi 5500 devirdeki şıkırtının olduğunu söylemesine rağmen ben özellikle duymaya çalışsamda malesef duyamadım. kask ve yağmurunda etkisi varmıydı bilemiyorum.
şıkırtı bir tarafa ama cbr ile ninja ya binen birisi olarak net olarak söylüyorum. ninja çok daha keyif verici bir motor. daha çabuk ivmeleniyor ve torku daha verimli kullanıyor.(sürat olarak cbr 130 a hemen kendini atarken ninja 160 a atabiliyor.)
bunu ancak iki motoruda deneyen binen bilir.
bu arada kullanıcıları hatasız kazasız binmelerini tememni ederim.
bu şahsi yorumumdur.
Yorumun güzel olmuş ne gördüysen yazmışsın ne güzel.Birde birisi tek silindir diğeri çift silindir onuda atlamamak gerekir.Dediğin gibi zxr silkeleme yapmaz devirsiz kullanırsan yani bir silindir diğerini tolere edebiliyor. ama tek silindir öyle değil senin yazdığın gibi...