arkadaşlar o hortum cevabı için sağolun. üniversite şenliklerinden, okul derslerinden ve işten anca fırsat bulup nete girebildim. dediğiniz gibi oraya baktım benzin falan akmıyor. motorun sol kısmında jiklenin hemen sağında 2 hortumdan küçük olanı. keskiyle kesip yerine koydum. Adem abi, Durmuş abi, Fatih ve physce teşekkürler.
vites geçişlerinde tıkırtı oluyordu, ara sıra boşa atıyordu, tak tak vuruyordu. vitesli motosiklete alışırken debriyaj balatasını mı bitirdik derken bi baktım gene 500 kmdir zinciri yağlamamışım... zincir de bollaşmış. 10 dakikada halllettim gene canavar gibi vites geçişlerinde ön amortisörü tatlı tatlı şahlandırıyorum

.
230 km oldu çeyrek depodan az benzin var.
geçen hafta beyinsiz insanın teki benim düğmelerin olduğu anfi kartındaki bi anahtarı kırmış. bir haftadır müziksiz motosiklet sürüyorum, sürüş keyfim azaldı. 5 dakika vakit bulup da anahtarı karta lehimleyemedim... bir de hoparlörü gidona bağlamıştım ya; onu akıllı ve uzun vidayla tutturmuştum. depoyu derince çizmiş. yarım cmye 3 cm alttan gri kısmı bile az biraz kazımış...
yan çantalarımı gören hasta oluyor

. her ne kadar kapağını yanlış yansam da tamir malzemelerimi, temizlik malzemelerimi, balata zincir spreylerimle wd40 ve lastik tamir köpüğümü, alt üst yağmurluğumu, dizlik ve sırtlığımı alıyor. yalnız yanımda hep yedek kask da taşıdığım için kendi kaskım hep sorun... cox 52 litrelik çantamı tamir ettim. altına üstüne demir tabla kestirip direk arka demire monteleyeceğim. bu küçük 32 litrelik çantayı da plakalığın oraya yan çantalardan vidalı ek demir tabla yaptırıp gene tablayla monteleyeceğim. böylece
arkadan ve yandan darbe aldığımda otomobil tamponu görevi görecek 
. hele bi ayın onbeşi olsun, maaşı alalım iridyum buji de takacağım.
bu debriyaj ayarını nasıl yapacağım tarif edebilirmisiniz benim motor kalkışta takır takır ses yapıyo vites değiştirirkende bazen tak sesi geliyor ayar yapmayı biliyorum ama bir türlü tutturamadım belli bir yeri var mı acaba manetteki şöyle alttaki şöyle olacak diye :silent:
senin o sesi zincirden de yapabilir. zincirin bol mu ona da bak bence. eğer o tak dediğin ses normal vites değişirirken çıkıyorsa o bende de var. hatta hoşuma gidiyor

---------- Post added at 15:26 ---------- Previous post was at 15:19 ----------
Artık yarın oturur 30 sayfayı okurum :mrgreen: Bana da böyle ölçümcü adamlar lazım zaten :cherry:
Bende şu cc küçültüyim en kral tasarrufu yapacam. Full depo ile van'a kadar gidicem. Nasıl gideceğimi sorma ama gidicem :queen:
Canavarı öldürüp ucuz kaçak benzin alıp geri dönücem :cat:
hocam sen benim motosikletle takas yapmadın ama cevap vereyim :cherry::
geçen depoda yanlış ölçmemden kaynaklı bir hata olmuş. daha önceki depoda 409 km 10 litre yakmıştı. bu depoda ise 100 kmde yaklaşık 2.5 litre. şimdilik de yukarıda yazdığım gibi hala baya benzin var. gene 360 km ile 9 litreyi görürüm.
ki emin ol benim motor nasıl böyle az yakıyor anlamıyorum. şehir içi şehir dışı, yarıdan fazlası artçılı, doğu batı uzanan bir vadi içinde bol rüzgarlı bir yolda yanlarda 30 küsür litrelik yan çantalar, arkada 32lik çanta, önde kurye elciği ve diz örtüsü, ayrıca kalkan kadar camla 6000-7000 devirde seri vites değiştirme ve uzun yolda tapaz gaz giderek elde ediyorum. buji de 3 senelik buji... jiklesiz motoru çalıştırmıyorum ayrıca.
ybrye en fazla yaktıran benim. 100 km 2.5 litredir.
bana da hız lazım. senin makina güzel de takasa girmiyorsun