Şişme Yatak Hakkında.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar artık yaz gezilerinde otelde kalmayacağım.
Otel masrafları gezi maliyetini neredeyse ikiye katlıyor.
Pansiyon bile gecelik 50 TL'den kapı açmıyor.

Kafamın estiği yerde çadır kurmayı düşünüyorum.
Hem böylelikle bir bölgeye bağımlı kalmış olmuyorum.

Bu yüzden şişme yataklar hakkındaki yorumlarınızı rica alabilirmiyim?
İnternetten yaptığım araştırmalarda bu yataklarda farklı türlerde olduğunu gördüm.

Entegre pilli pompalı, entegre 220 W çıkışlı elektrik pompalı, ve entegre manuel ayak pompalı modellerini buldum. Bu yataklar hakkında tecrübeli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirlermi?

Veya bunlara muadil olarak tavsiye edeceğiniz herhangi bir ürün varmıdır?

Forumdan Uzaklaştırıldı
en iyisi su yatağı Sinanım
ama illede hava derrsen 12 volt pompalı olmalı,birde aldığın yerde şişirt ve boşalttır
nekadar zamanda boşalıyor?ne ızdıraplar sı... rtıyor ona bak
bunların pompaları geri çalışanları var havayı boşaltmak için
onlardan bulmaya gayret et

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
en iyisi su yatağı Sinanım

Araştırdım abi.
Kamp için uygun değil.
Malum zeminde taş toprak olacağından dolayı delinme ihtimali çok yüksek.
Tabiki zemin ile yatak arasında bir ayırıcı olacaktır.
Fakat yinede pek sağlıklı olmadığı yönünde duyumlar aldım.
Buradan bi sonuç çıkartamazsam Karaköy'e bi gidip yataklara bakıcam artık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben çift kişiliğinden aldım,misafir çok gelince yatak yetmediğinde kullanıyorum.Kesinlikle elektrikli pompalı olmasını tavsiye ediyorum.Şişirirken biraz bağırır ama en fazla elektrikli süpürge sesi kadardır gürültüsü.Rahatlığı konusunda için rahat olabilir,birşey anlamayacaksın.

Mersin İl Temsilcisi
detay yazmam için patronun dışarı çıkmasını beklicem ama kısaca;

12 volt çakmaklıkla çalışan motorlara bak.
şişirip indşrebilen gürol abinin dediği motorlulara bak
bir de hava yastığı olan denizyataklarına bak. yastık taşıma derdin olmaz.
engebeli yüzeylilerden uzak dur, boyuna uzunlamalı bile olmasın.
bir de yanına kiraç al babam. yatağın çevresine dökmek için. yoksam sabahları ne kadar uçamayan böcük varsa hepsi üstünde geziyor. uçan böcükler için de sprey, kovucu bulundur.
çadırın bol file barındırsın, mümkün olduğunca havalandırmalı olsun.
uyumak için genelde arazilerdeki trafo damlarını seçerdim ben. kurt-köpek kedi vs gelmiyor

Motosikleti
750x
Ben çift kişiliğinden aldım,misafir çok gelince yatak yetmediğinde kullanıyorum.Kesinlikle elektrikli pompalı olmasını tavsiye ediyorum.Şişirirken biraz bağırır ama en fazla elektrikli süpürge sesi kadardır gürültüsü.Rahatlığı konusunda için rahat olabilir,birşey anlamayacaksın.

Elektrikli yatakta seçenekler arasında var elbet.
Fakat ihtiyaç duydugum zaman 220 W elektriği nerden bulacağım diye düşünüyorum bazen.
Geceyi camping alanlarında geçirirsem elektrik sorun değil.
Hatta bir çok camping alanlarında elektiriği çadıra kadar çekiyorlar.

Fakat ben camping alanlarında da kalmayacagim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Elektrikli yatakta seçenekler arasında var elbet.
Fakat ihtiyaç duydugum zaman 220 W elektriği nerden bulacağım diye düşünüyorum bazen.
Geceyi camping alanlarında geçirirsem elektrik sorun değil.
Hatta bir çok camping alanlarında elektiriği çadıra kadar çekiyorlar.

Fakat ben camping alanlarında da kalmayacagim :)

Bende ki bilgi bu kadar aga, ötesini bilmiyorum.Şimdi tahmin yürütürüm ama seni yolda bırakabilir.Yolun kalan kısmında deneyim sahibi arkadaşlarla devam et istersen:)

Motosikleti
750x
detay yazmam için patronun dışarı çıkmasını beklicem ama kısaca;

bir de hava yastığı olan denizyataklarına bak. yastık taşıma derdin olmaz.
engebeli yüzeylilerden uzak dur, boyuna uzunlamalı bile olmasın.
bir de yanına kiraç al babam. yatağın çevresine dökmek için. yoksam sabahları ne kadar uçamayan böcük varsa hepsi üstünde geziyor. uçan böcükler için de sprey, kovucu bulundur.
uyumak için genelde arazilerdeki trafo damlarını seçerdim ben. kurt-köpek kedi vs gelmiyor

Şöyle bişey var Sencer abi.
Ayaktan manuel entegre pompalı :silent:

http://www.atlaskamp.com/intex-tek-kisilik-ayak-pompasi-entegreli-jr-twin-ev-kamp-yatagi-66950/

Sinan abi şişme yataklar bir süre sonra ufak bir yerden patlak veriyor(ve bulamıyorsun:pr:) sabah uyandığında yerde buluyorsun kendini 2 tane oldu benim öğrenciyken çok dayanıksız oluyor. Yatay bombeli engebesiz( Sencer abinin dediği gibi ) bir nevi işe yarar diye düşünüyorum. Haftasonları bir yerlere gitmek istersen ve doğa konusunda uzman birine ihtiyacın varsa pılımı pırtımı alır 76 Hattına biner sana gelirim.:cherry:

Motosikleti
750x
Sinan abi şişme yataklar bir süre sonra ufak bir yerden patlak veriyor(ve bulamıyorsun:pr:) sabah uyandığında yerde buluyorsun kendini 2 tane oldu benim öğrenciyken çok dayanıksız oluyor. Yatay bombeli engebesiz( Sencer abinin dediği gibi ) bir nevi işe yarar diye düşünüyorum. Haftasonları bir yerlere gitmek istersen ve doğa konusunda uzman birine ihtiyacın varsa pılımı pırtımı alır 76 Hattına biner sana gelirim.:cherry:

Can'ım kardeşim ben gelir seni kendim alırım. :)
Otobüslerle uğraştırırmıyım seni hiç?

Bilumum kamp malzemeleri,çadır,indoor,outdoor,isviçre çakısı... bohçamı da alır gelirim abicim.:cherry: Ama alma derim abi,uyku tulumu altına da mat kıvrılır yatarız:) İyi yamaladım kendimi haaa:flower:

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Şişme yatakla Ege-Akdeniz turu yapmış biri olarak bir iki kelam edebilirim!

Baştan diyeyim tavsiye etmiyorum! :) Bir hafta boyunca şişirdim-indirdim patlamadı fakat üstünde yatması rahat değil! Bir kere çok oynak, sen döndükçe oda dönmek istiyor! Fazla şişirmeyeceksin, tabi gün içinde yorulmuşsun gece şişirmesi eziyet! Pek pratik değil açıkcası, fakat alacaksan çakmak soketinden şişeni bulup almanı tavsiye ederim. Hatta biraz kalınca kaliteli bir mat alsan en güzeli. :cat:

Adana İl Temsilcisi
sinancığım,sencere katılıyorum.bende de hem tek kişilik,hem çift kişilik olanı var ve kullanıyorum kamplarda.kampa gidergitmez şişirdiğinde,gece yatma zamanı geldiğinde bir bakıyorsun havası azalmış.aslında bu delik yada patlak olduğundan değil,gündüz/gece ısı farkından dolayı hafif bir inme olabiliyor.
yorgunluktan sonra son derece rahat geliyor.
pompa bendede var,şişirip indirebilenden (12 V).bütün motorlarıma 12 V çakmak girişi muhakkak yaptırırım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Verebileceğim tek tavsiye, yatağı çadırın içine soktuktan sonra şişirmen gerektiğin. :mrgreen:

aslında benimde pek bilgim yok bu konuda ama eğer elektrik motorlu şişirmeli bir yatak olursa en önemlisi motorun doğru akım elektrikle çalışması böylece motosiklete 10tl ye yapılacak bir çakmak soketiyle şişirme motoru kolaylıkla her yerde çalıştırılıp kullanılabilir.

Ama böyle bir ürün varmıdır yokmudur bilmiyorum. Sonuçta son zamanlarda yaygınlaşan soğutucu buz kutularında böyle bir özellik varsa kamp yapanlar içinde bu yapılmıştır gibime geliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar