Aileler evde neden köpek istemez ki ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi sükür, Gül'ü bekliyorum, suresi dolunca onu boşbakan yapip ben direk köske cikicam :p

şşşşşşşşşşşşşşş
ergenekoncumusunuz nesiniz.
fişreli fişreli konuşmayın

---------- Post added at 12:08 ---------- Previous post was at 10:52 ----------

yeni gördüm bunu,
iyi bari bulmuşsunuz bir klavye hatasıda olarak söyleyecek sözünüz olmuş. tebrikler..

Yazdıklarınızın içinde tek ciddi şey buyduda o yüzden takıldım.

Son düzenleme:
Hocam kimsenin tüylerinin diken diken olduğu falan yok. Aynen dediğin gibi kim nasıl isterse, neyi kendine layık görüyorsa öyle yaşar.
Benim tepki gösterdiğim konu, kendi doğrunun diğer insanlar için de doğru olması gerekiyormuş gibi yazman.
Senin peygamber olarak gördüğün, efendin olarak saydığın kişi, bir başkası için sadece hayal ürünü bile olabilir.
Bir diğer tepkim ise; adam evde köpek besleyecek, annesini ikna edememiş onu soruyor ne yapmalıyım diye. Ama biri çıkmış diyor ki, dinimizce olmamalı.
Ya bi geçin bu işleri. Alakasız konuları dinle siyasetle bağdaştırmayı bırakın artık.

Kardeşim kusura bakma ama senin yazdıklarının hiçbirine katılmıyorum, neden mi ? Senin fikrine katılmamam da benim doğrum olduğu için.
Tüm insanlığa gönderilmiş olan Peygamber efendimiz için "hayal ürünü" cümlesini kullanman pek iyi olmamış. Şimdi şöyle diyeceksin, "ben bu kelimeyi kendim söylemedim, başkaları böyle düşünebilir diye dedim" Olabilir haklısın ama lütfen böyle kelimeleri kullanma.

Köpek besleme konusuna gelince, evet kardeşim evde köpek, kedi beslenmesi dinimizce doğru değildir ama haram da değildir. Hafif mekruh sayılır.

Sakın din işlerini bu işlere alet ediyorsunuz demeyin lütfen, herkesin kendine göre doğruları vardır. Biz müslümanların doğruları da bunlardır.

Kedi köpek besleme ile ilgili olarak şu yazıyı okuyabilirsiniz.

“İçinde köpek bulunan eve rahmet meleklerinin girmeyeceği, ev sahibinden her gün bazı sevapların azalacağı, ancak av, sürü ve bekçilik gibi ihtiyaçlar için köpek beslemenin caiz olduğu” gibi hadis-i şerifler vardır. Ayrıca salya ve tüyleri her tarafa bulaşacağından ibadetlerimize ve sağlığımıza zarar verme ihtimali de vardır. Bu sebeple ihtiyaç yoksa evde köpek bulundurmak doğru değildir. İhtiyaç yokken evde köpek beslemek haram değildir fakat hafif mekruhtur. Hukuk dilinde buna “tenzihi mekruh” denilir.

Ancak bununla beraber köpek bulunan evde yaşanır, kılınan namazlar ve yapılan ibadetler de geçerlidir. Yeter ki kıldığımız yer veya seccade temiz olsun.

Resûl-i Ekrem (sav) şöyle buyuruyor: "Av, tarla, bahçe, sürü köpekleri müstesna olmak üzere köpek besleyen kimsenin sevabından her gün bir miktar eksilir."( Buhari, Zebaih, 6; Müslim, Müsakat, 46,50,56-58)

Köpek bulunan eve melek girmediğini bildiren hadisler de göz önünde bulundurulduğunda, koruma ve avlanma gibi bir ihtiyaç bulunmadan evlerde köpek beslemek İslamda menedilmiştir.Çünkü;

a) Köpek besleyecek kadar imkanı olanların bakım ve harcamalarına yoksul ve kimsesiz insanlar daha layıktır.

b) Tıbbın kesin açıklamalarına göre köpeklerden insanlara geçen birçok hastalık vardır.

c) Köpek yoldan gelip geçeni, misafiri korkutur, rahatsız eder. (Günlük Hayatımızda Helaller ve Haramlar, Hayreddin Karaman, İz Yayıncılık)

İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır. (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139).

Hanefilerde esah olan, köpeğin bizatihi necis olmadığıdır, zira korunma ve avlanmada ondan yararlanılmaktadır. Domuz ise bizatihi necistir. Kurandaki "O pistir" ayetinden kasıt domuzdur.

Yalnız, köpeğin ağız suyu veya salyası ve tersi necistir. Vücudunun diğer yerleri buna kıyas edilmez. Ağzını kaba sokarsa kab yedi defa yıkanır. Resulullah (as) buyurdu ki: Köpek sizden birinin kabından içerse, onu yedi defa yıkasın. Ahmed ve Müslim'de: "Köpeğin ağzını soktuğu sizden birinin kabının temizliği, ilki toprakla olan yedi defa yıkamaktır. (Ahmed, Buhari, Müslim)

Malikilere göre: İster beslenmesine izin verilen bekçi ve çoban köpeği olsun, isterse başka köpek, mutlak olarak temizdir. Sadece ağzını soktuğunda meşhur olan görüşe göre taabbüden yedi defa yıkanır. Ayağını veya hareket ettirmeden dilini soksa veya salyası düşse yıkamak gerekmez.

Şafii ve Hanbelilere göre: Köpek domuz ve onlardan türeyenler, bunların artığı, teri necistir. Bunlarla kirlenen eşya biri toprakla olmak üzere yedi defa yıkanır. Önceki hadise binaen ağzının necaseti sabit olursa, geri kalan kısım da öncelikle öyledir. Zira ağzı fazla soluduğu için en temiz yeridir. (Bk. İslam Fıkhı Ansiklopedisi Prof. Dr. Vehbe Zuhayli)

Allah'ın selamı üzerinize olsun :)

Öncelikle müslümanım elhamdülillah, Lakin şunuda belirtmek isterim;
'' Kul ile Rabbin arasına girmek, kulun imanını sorgulamak kimsenin haddine değildir ::yanliss: ''
Herkes kendi doğrularıyla yaşar bunu da unutmamak gerekir.

Irkçılık yada din ayrımı yapmanın alemi yok, ki bunu da Müslüman arkadaşlar iyi bilir; her kim bunu yapıyorsa bizden değildir.
Burada saygı duymak düşer :) Fikirlere saygı duyacaksınız Aksini reddeden mi var ? Zira dinimiz bize hoşgörülü olmayı öğütlemiyor mu ?

Bir sayfa öncede din değiştirenlere tepki gösteren bir arkadaş var '' Bırak arkadaşım azarlayarak kimseyi çekemezsin yanına ''
Bu dinin en büyük düşmanı camilerdeki huysuz amcalardır bana göre: caminin bahçesinde oyun oynayan çocuğu azarlarsan tabi kiliseye gidecektir.

Yapmayın güzel kardeşlerim, abilerim ablalarım :) Saygı duyalım hoşgörülü olalım.
Amacım kesinlikle üstünlük sağlamak , karşı çıkmak vs vs değil.Sadece konu amacından uzak yerlere gidiyor bir kaç sayfa sonra millet birbirinin imanını sorgulamaya başlayacak :pale:

İnsanları dinden soğutmak kafirlerin işidir yapmayın bunu gözünüzü seveyim :) bırakın istedikleri gibi yaşasınlar... Sen saygı duy, düşünme fırsatı ver.Nasıl olsa geleceklerdir.

Özetlemek gerekirse Kimsenin günahı bir başkasına verilmiyor değil mi ?
İşte o vakit insanları azarlamayı bırakıp saygı duymaya başlayın, belki daha faydalı olur :wiinkk:

Motosikleti
750x

'' Kul ile Rabbin arasına girmek, kulun imanını sorgulamak kimsenin haddine değildir ::yanliss: ''

Irkçılık yada din ayrımı yapmanın alemi yok, ki bunu da Müslüman arkadaşlar iyi bilir; her kim bunu yapıyorsa bizden değildir.
Burada saygı duymak düşer :) Fikirlere saygı duyacaksınız Aksini reddeden mi var ? Zira dinimiz bize hoşgörülü olmayı öğütlemiyor mu ?

Bir sayfa öncede din değiştirenlere tepki gösteren bir arkadaş var '' Bırak arkadaşım azarlayarak kimseyi çekemezsin yanına ''
Bu dinin en büyük düşmanı camilerdeki huysuz amcalardır bana göre: caminin bahçesinde oyun oynayan çocuğu azarlarsan tabi kiliseye gidecektir.

Yapmayın güzel kardeşlerim, abilerim ablalarım :) Saygı duyalım hoşgörülü olalım.
Amacım kesinlikle üstünlük sağlamak , karşı çıkmak vs vs değil.Sadece konu amacından uzak yerlere gidiyor bir kaç sayfa sonra millet birbirinin imanını sorgulamaya başlayacak :pale:

İnsanları dinden soğutmak kafirlerin işidir yapmayın bunu gözünüzü seveyim :) bırakın istedikleri gibi yaşasınlar... Sen saygı duy, düşünme fırsatı ver.Nasıl olsa geleceklerdir.

İşte o vakit insanları azarlamayı bırakıp saygı duymaya başlayın, belki daha faydalı olur :wiinkk:

Hay ağzını öpeyim mecazi anlamda.

Şunu da ekliyeyim 1 çift dobi de ben almayı düşünüyorum evime :)

Toplumun içinde yere türüküp, gaz çıkartan, burnunu kalabalığın ortasında eliyle silen, sigara izmaritlerini sokağa atan bir çok kişiden daha temizler :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Bu kadar güzel özetlenir ve iş tatlıca sonuca bağlanır,o klavyeye yazıları yazan parmaklarınıza Allah zeval vemesin :cat:

sana bi link vereyim resimler evde neden köpek beslenmeyeceğini gösteriyor http://blogherseydir.blogspot.com/2010/03/evde-hayvan-beslemenin-zararlar.html

verdiğin linkdeki şu aşağıdaki resme bakarsak gençken benimde evde yaşamam sakıncalıymış bayağı.neyse evlendim adam oldum:)
eğer bu resimlere bakarsak evde yaşamaması gereken bir çok insan var.
bu arada benim 2 tane Kedim var 3. sü geçen ay yaşlılıktan öldü.
home_alone_13.jpg

COQ

Motosiklet Eğitmeni
benim anlamadigim,
insan niye evine melekler girsin ister?
azrail dolansin dursun kapinin onunde mesela

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
benim anlamadigim,
insan niye evine melekler girsin ister?
azrail dolansin dursun kapinin onunde mesela

işte bunu da herkesin anlaması gerekmiyor... azrail kapının önünde tutulup kurtulunacak bir varlıksa, siz tutun kapıda, tutabiliyorsanız...

ben, azrail bile olsa meleğin evin içinde olmasını isterim, kalbimin içinde bile kendine bazen yer bulabilen şeytanın yanında evin içinde biraz da melek olsun, iyi gelir...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
işte bunu da herkesin anlaması gerekmiyor... azrail kapının önünde tutulup kurtulunacak bir varlıksa, siz tutun kapıda, tutabiliyorsanız...

ben, azrail bile olsa meleğin evin içinde olmasını isterim, kalbimin içinde bile kendine bazen yer bulabilen şeytanın yanında evin içinde biraz da melek olsun, iyi gelir...
anliyorum.
herkesin ihtiyaclari farkli tabi.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
yaşına rağmen tam merkezi tutturuyor... :D :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar