Işıklandırılmış CB125E yazısına bayıldım, valla oraya cuk oturmuş resmen motoru tamamlamış. Geceleyin bile motorun model adı neydi sürekli gözümüzün önünde olacak, sorana bak göstergeye diyeceğiz, aa CB125E imiş diyecekler :cherry: Birde bu çok övülen vites-hız ilişkisini gösteren çizgiler ve rakamlar geceleyin görünmüyo ne iş ?
Yahu güzel kardeşim, o bahsettiğin çizgiler totalde 5 (yazı ile beş) adet rakamdan oluşuyor. Her biri kadran üzerinde olması gereken yerde öylece duruyor. Böyle bir şeye bir kez bilemedin iki kez bakınca zaten aklında kalır ortalama olarak hangi hızlarda hangi viteste olman gerektiği. Gece gözükse ne olur gözükmese ne olur?
Bak ben ilk defa motor kullanıyorum vitesli olarak. Aldığım ilk günden beri hiçbir sıkıntım olmadan kullanıyorum motoru. Ne devir göstergesine ihtiyaç duydum ne de yolda giderken o gece gözükmeyen hız-vites göstergesine. Motorun hızından ve sesinden, verdiği tepkilerden anlamıyorsan hangi viteste olman gerektiğini, o zaman vitesli motorlar kullanmayacaksın. Scooter kullanacaksın. Honda bu motoru böyle üretmiş, ileride belli ki devir saati de eklenecek (ve bakalım o zaman ne kusurlar bulacaksınız). Kimse sizlere zorla motor satmıyor. İsteyen alır kullanır, sevmeyen hoşuna gitmeyen kullanmaz.
Misal; bana para versen cub motor kullandıramazsın. Ama ben cub motor konularına girip ''bu motorlar çok çirkin, çok tipsiz'' filan gibi yorumlar yapmıyorum.