unutmayın ki müslüman ülkesinde yaşıyorsunuz, benim ülkemde yaşıyorsunuz.
Bu ülke ne kadar sana aitse, dinlere ya da yüce bir yaratıcının olmadığına inanan insanlara da o kadar ait birader. Bu ülke benim, sizin yatacak yeriniz yok vs. gibisinden dokundurmalar yakışmıyor belirteyim istedim. Bu ülke de müslüman ülkesi değil, müslümanların çoğunlukta yaşadığı bir ülke sadece. Müslümanların da çoğunlukta olması, diğer herkesin müslüman gibi yaşamak zorunda olduğunu göstermez. İnançlarınızı kendinize saklayın artık her topic din, allah, kitap topiğine dönmeye başladı bu forumda...
Köpek besleme meselesine gelince, 7 senedir yaşadığım apartman dairesinde golden retreiver cinsi köpeğimle birlikteyim. Kızımı alıp eve getirdiğimde daha 45 günlüktü ve sütten yeni kesilmişti. Annesinden ayıldığı için ilk 4-5 gün sürekli ağladı gece gündüz... Büyüyene kadar biraz zahmetli ve meşakkatli bir iştir kedi/köpek beslemek. Dişleri kaşındığı için gözüne bir yer kestirir ve fırsat buldukça orayı kemirir, öyle her önüne gelen masayı sandalyeyi kemirmez (kendi köpeğim için konuşuyorum, aksi durumlar da olabilir tabiki), tuvalet alışkanlığını edinene kadar eve pisleyecektir doğal olarak (elimde paspasla peşinden koşardım), temel ve ileri itaat eğitimlerini tastamam verdiğinizde bir sıkıntı yaşamaz, dostunuzla birlikte uzun yıllar mutlu mesut vakit geçirirsiniz. Koku olayından bahsetmiş bazı arkadaşlar, evet doğrudur köpeklerin kendilerine has bir kokuları var fakat bu sizin ona yedirdiğiniz yiyeceklerle doğrudan alakalıdır. Kendi köpeğimden örnek vereyim, normal kuru mamasından yediği zaman bir gram bile koku olmuyor kızımda. 7 senedir evime gelen kimse kokudan şikayet etmedi, hatta koku olup olmadığının farkına bile varamadılar. Ama ne zaman kendi yediğim yiyeceklerden versem birkaç gün içinde artıyor koku olayı. Her köpeğe her yiyecek yaramaz bu yüzden veteriner tavsiyesine güvenerek dostunuzu hangi yiyeceklerle besleyeceğinize karar vermeniz lazım. Köpekler insanlardaki siniri stresi alırlar, eve sinirli gelirsiniz, dostunuz kuyruk sallaya sallaya sokulur yanınıza, kafasını dizinize koyar, onu sevmeye başladığınızda sinir/stres kalmaz insanda, herşeyi unutursunuz bir an. Cinsi ne olursa olsun köpekler inanılmaz sadık hayvanlardır ve sizi canları pahasına korurlar bunu da unutmayın.
Velhasıl kelam köpek beslemek iyidir dostlar, sorumluluk duygusu kazandırır, bağlanırsınız birbirinize ve bir bakmışsınız hayatınızdaki en iyi dostunuz oluvermiş...
Dinimizce uygun değil diyen arkadaş, bravo çok güzel saçmalıyorsun aynen devam et. Senin gibi düşünenler yüzünden dininden de, yaşadığı topraklardan da soğudu bu millet artık...
Bunlar da kızımla resimlerimiz;