biraz da genel görüş ve deneyim paylaşımı yapayım;
motorum xmax 250 2012,
kullandığım büyük cc motorla karşılaştırmak tabiki doğru olmaz ama ilk 500 km de amortisör sertliği ve yolu çok hissettirmesini biraz yadırgadım. Tamyak ın koyduğu resimlerle (sağolsun) amortisörü en yumuşak duruma alınca sürüş nispeten zevkli hale geldi. tesadüf bir arkadaşımın kymco 200 lük bir makinasını kullandıktan sonra bu işin bmw, mercedesine bindiğimi gün gibi anlamış oldum.
ön panel ve göstergeler çok başarılı hem estetik hemde verimli yakıt göstergesi, hararet göstergesi, saat, km ve trip sayacı sürücü konforunu tatmin edici. km ve devir saati açık ve net. aynalar keza efektif görüş kullanımında oldukça başarılı.
motor rodaj da olduğu için max 7000 d/d (en fazla 4-5 saniye süreyle) ortlama 5200-5500 d/d da 10 lt 95 oktan benzinle 280 km yolu 3 depo ortalaması olarak ölçtüm. basit bir hesapla 100 km de yaklaşık 3,6 lt, veya km. başına 0,036 lt yada km başına (4,35 lt/TL 95 oktan benzin fiyatı ile) yaklaşık 0,15 krş değerleri elde edilebilinir ki bu da yukarıda tecrübe ettiğimi söylediğim 200 lük (hatta 165 cc üzerinden 200lük) makinanın yakıt tüketiminin 100 km de 4 lt altına düşmediği düşünülürse bence bu mükemmel bir sonuç.
gece uzun kısa far aydınlatması oldukça başarılı görüşte bir sıkıntı yaşatmıyor. motor kullanım pozisyonu rahat, koltuk altı bagaj topcase (ki hiç tercih etmem) kulanmaya gerek duyulmayacak ihtiyaca cevap verecek büyüklükte. yine rodajda olduğu için fazlaca sıkıştırmadığım motor 120 km süratde gayet emniyetli ve dengeli bir sürüş sunuyor. üst sınır hız ve sürüş dinamiği malum sebeple henüz test edemedim.
Frenleri alışkanlık olarak ikisini birlikte kullandığımdan da kaynaklanabilir olumsuz bir durum yok başarılı diyebilirim.
motora alışma devresinde olduğum için çok fazla zorlamadığım viraj kabiliyeti de bence yeterli derecede memnuniyet verici..
şimdilik bu kadar sormak istediğiniz konular olursa hastayızz,, bekleriz efendim..

)