arkadaşlar ne diye bu şiddet anlamadım bana göre o motor o parayı hak etmiyor yani 7800 e alıp o motoru 5000 bine bile satamazsınız ki sahibinden de ilan var sm olanının 7250 lerden 6450 ye düşürmüş adam fiyatı yani durum belli sonuçta illa alacağım diyorsanız hayırlı kazasız belasız inşallah pişman olmazsınız.
Ne şiddeti arkadaşım, kim şiddet göstermiş hani? Saçma sapan yorumlarınla kafasını karıştırıyorsun milletin, biz sana "ne bu dengesizlik?!?" diyor muyuz.
Sahibinden'de birisi 7250 ye satamamış da fiyatını düşürmüş...bak bak bak...! Senin "abim" dediğin kişi 7400 e aldım diyordu motoru, bence herhangi bir bayiden de 7500 e alabiliriz biz bu motoru. Eee, 7500 e aldığın motoru 7250 ye satamayınca mı kötü oluyor motor? "Adam mı s....yosun" derler, 250 TL indirim ile ne olduğu belirsiz bişeyi satmaya çalışırsan. Ben olsam madem acelem var, 7500 e aldığım alete 6000 TL fiyat çekerim. O adam da hala ~6500 civarlarında alıcı bekliyor, çok bekler. Sen 53.000TL ye aldığın BMW yi mağzadan çıkardığın anda 50.000 TL ye satabileceğini düşünebiliyor musun? Niye satamazsın, BMW kötü mü, bilinmeyem bir marka mı?? Bişeyi kötülerken 2 kere düşün 1 kere yaz. 6450 TL lere düşürmüş müş fiyatı...Alsak satamazmışız...Mantıklı fiyat çekmezsen hiçbişeyi satamazsın...
"Bu motoru ben övmedim, abim vardı, o girmiş benim nick'den, o yazmış..." felan filan... Bırak bu ayakları hocam, yemezler. Siteye üye olmak 2 dakka! Kim üye olma zahmetine katlanmayacak da yok bana şifreni ver, kullanıcı adını ver, senin profilden yazacak. Belli ki o Modi sana aitti. Eğer gerçekten bir Mondi varsa ortada... Gürcistanda takılan adamın bu foruma 2 günlük yazı yazmayla ne işi olur anlamıyorum...Hadi öyle bir durum olsa, girer üye olur, bitti gitti!
Şimdi gelelim senin STR deki paylaşımlarına. Gayet de belli oluyor ki sen motora binen hatta epeyden beri cross takılan birine benziyorsun. Eh yani biraz bilgin var demek ki. Önce motoru kullandınız, yok şöyle güzel yok böyle canavar, yok KLX ten hiç eksiği yok. Sonra egzozlar felan takılıyor, hava filtreleri felan... Dynolar havada uçuşuyor,,, 26 hp ler... sonra biraz daha düşük düzeltilmiş hp'ler. Bir yanlışlık, olmuş, başka motorun verisine bakmışmış...Kim bakar lan başka motorun dyno değerine kendi motoru diye, atomu mu parçalıyorsunuz orada... Sonra hadi 26 hp olmasın 24 hp olsun yinede "yav harbiden okadar güçlü mü motor?" diyoruz.... Pat 180 derece dönüş. Yok okadar para etmezmiş, zaten dyno aleti bozukmuş, 25lik hondayı 37 hp felan ölçmüş... müş de müş... Birden bire motora giydirmeye başlıyorsun. Yok onları da yazan abim vardı bitane... Klasik forum muhabbeti. Yemezler dostum.
Ayrıca alırsak evet satamayız. Satamazsında. Çünkü ne olduğu belirsiz bir kawasakiyi bile satamazsın bu ülkede. Ancak belki Honda olursa millet almaya yanaşır. Adamlar ödülleri toplayan NC700 serisini getirdiler TR ye, hala bıdı bıdı edip "hele bir yayılsın, millet kullansın, kronik arızası var mı bakalım" diye konuşanlar var. Sanki arızası çıksa almayacaksın. Hangi motorun arızası yok? Bildiğin çinli işte bu da, ne olabilir başka? Sadece biraz daha kaliteli. Kubayı övüp bunu yermenin mantığı yok bana göre. Ha fiyatı fazla gelir, orası ayrı. Ozaman benim motor da çöplük gibi bişey olması gerek. Çünkü 0km fiyatı pahalı ve benim şu güne kadar kullandığım sürecin %95ini YBR ile de halledebilirdim. Ozaman benim motor: Trişka... :farao:
Eğer motor senindi ise ve bir sebepten patladıysa elinde, söyle bizde bilelim. Zaten ben yurt dışında, çinde, ingilterede, kanadada, ABD de ki forumlarda resimleriyle birlikte araştırmalarıma devam ediyorum. Bişeyler okuyoruz. Motor kusursuz değil. Çoook kaliteli de değil. Daha 0 gelip kutudan çıkan motorun arka freninin sızdırdığına kadar örnekler vermiş adamlar(klasik çinli motoru işte, kabul ediyoruz). Ama senin gibi, önce goy goy yapıp sonra belli belirsiz kötülemelerde bulunmamışlar.
Ayrıca yazmışsın yok kuba ile dişli büyüttüm, mondiali ezdim vs, vs,,, Var mı böyle bir dünya. Ozaman mondialle de, atla da, eşekle de(marka farketmez yani) dişli büyüt, ez başka motorları, ona göre kıyaslama yap... Motorun dişli oranı kötü olabilir(ki hiç ihtimal vermiyorum), ama bu motorun kötü olduğu anlamına gelmez. Ki alet su soğutmalı, KUBa dediğin nane hava soğutmalı. Neredeyse aynı güçte bile olsalar sen sade dişli farkı ile arazide mondiali eziyorsan bu işte bir gariplik vardır derim ben. Şimdi de yazıyorsun gördük STR başlığına, yok gazlamışsın, yok ktm leri kovalamışsın da bana mısın dememiş motor(KUBA-STR). "Bana mısın demedi" diye tabir mi olur ya!! İyi, be de benim motorla geçen gün F650 si olan bir arkadaşımı tüm ankara boyunca takip ettim(gerçekten), düzlükte, yokuşta, trafikte, çevre yoluna. Benim motor banamısın demedi yaaaa....!!! Valla helal olsun. Şimdi de iyi oldu benim alet...
Benim bu X-Treme için edindiğim sonuç şu;
Teknik olarak Ekipman/donanım'ı fazlasıyla var, işçilik ve malzeme kalitesi alışıldık çinlilerden daha iyi, mevcut ve eski japonlardan daha kötü.
"Ben motora çok elimi sürmem, habire gezerim, hoplar zıplarım" mantığındaki adamı üzebilecek ancak az çok motordan anlayan, orasını burasını sıkacak/kontrol edecek, kendi kendine ufak sorunlarını çözecek bir adam için bulundu mu kaçırılmaması gereken bir alet. Sonuçta Kuba/Asya/Ramzey ile bile millet gayet yaşıyor, bu alete saatli bomba gibi bakmak çok saçma
Tabi bunlar sadece netten edindiğim bilgiler, keşke imkan olsa da yakından incelesek, keşke sürebilsek...keşke süren kişiler adam akıllı şeyler yazsa da olayı illa "benim yoğurdum ekşi demem, bana giren kazığı da anlatmam" durumuna bağlamasa...