Merhaba arkadaşlar. Syanur arkadaşın bahsettiği usta sanırım Erol usta ve ben de kendisi ile görüştüm.. Hatta ikna olup X-treme Supermoto modelini aldım. Şimdilik işlerim dolayısıyla fazla kullanma fırsatım olmadı. Ama ilk izlenimlerimden bahsedeyim.
Motor 250cc bir motosikletten beklenen gücü veriyor.(Rodaj konusunda titiz biri olduğum için yüksek devirlerde kullanmıyorum rodaj bitene kadar.) Hatta torku beklediğimden iyi diyebilirim. Tabii ki Yamaha WR 250 performansı beklememek gerek.
X-treme Supermoto ilk bakışta biraz şaşırtıyor. Çin'den ithal edilen motosikletler ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek kalite malzeme ve işçiliğe sahip olduğu görülebiliyor. Tam olarak Japon ve Avrupalı markalar kadar kaliteli olmasa da piyasadaki mevcut Çin'den ithalat motosikletlerden açık ara kaliteli görünüyor diyebilirim. Tabii ki fiyatının da yüksek olduğunu düşünürsek olması gereken de bu diye düşünüyorum. Daha çok Hyosung ile benzer bir kaliteye sahip diyebilirim.
Daha önce 11 adet motosiklet kullandım. Honda Transalp, Yamaha XT125, Yamaha XT 660R, Hyosung GT650 ve Yamaha Fazer daha önce sahip olduğum motosikletler.
Önümüzdeki haftalarda Mondial Xtreme Supermoto ile ilgili deneyimlerimi kullandığım diğer motosikletler ile karşılaştırarak yazmaya çalışacağım.
İlk izlenimlerim :
- Sele yüksekliği her ne kadar benim için çok iyi olsa da Türkiye nüfusunun %90'ı için yüksek diyebilirim. Özellikle boyu 1.80 altındakiler için düşünülmemesi gereken bir motosiklet denilebilir. Ben 1.98 boyum ile çok rahat ettim fakat 1.80 altı kullanıcılar parmak ucunda dahi 2 ayağını aynı anda yere basamayabilir. Motorun alçaltılabilme opsiyonu mevcut fakat çok fazla olacağını sanmam.
- Egzost sesi için kesinlikle çok başarılı diyebilirim. Birçok kullanıcının yüksek rakamlar ödediği marka egzostlara benzer tok bir ses veriyor. Kesinlikle şaşırtan bir performans diyebilirim.
- Ayna olarak üzerinde enduro modelinde olması gereken yuvarlak ayna geldi.Normalde supermoto modelinde köşeli hatlara sahip bir ayna bulunması gerekiyor. Bunu farkettiğimde motosikleti aldığım bayiyi arardım, bana cevap döneceklerini söylediler ama 3 gündür hala ses yok.Yuvarlak aynaları gerek görsellik gerekse kullanışlılık olarak pek başarılı bulduğumu söyleyemeyeceğim.
-Motosikletin anahtar kalitesi için berbat diyebilirim. Böyle bir motosiklet için ancak bu kadar kalitesiz anahtar yapılabilir. ayrıca direksiyon kilidinin ayrı olduğunu belirtmeliyim. Bu direksiyon kilinin hem anahtarı hem de kilidin kendisi kesinlikle bu motosiklete yakışmayacak kalitede düşük tutulmuş. Anahtar arada takılıyor ve en küçük zorlamada anahtar yamuluyor. Bu nedenle direksiyon kilidini kullanacağımı sanmıyorum. Kontak anahtarı ise direksiyon kilit anahtarına göre daha yüksek kalitede olmasına rağmen yine de bu motosiklete yakışmadığını söyleyebilirim. Ama sorun çıkarmadığını belirteyim.
Şimdilik benden bu kadar.
-
Eline sağlık. Paylaştığın için teşekkür ederim. Evet benim de görüştüğüm kişi Erol bey idi. Bana da 1,80 nin altındaysa alma demişti. Hayırlı olsun buarada
@e_trkuz
Sahibinden.com da ayrı olarak X-treme modeller için kısımlar oluşturulmuş. bu iyi oldu bence... :cat: