En iyi yakıt??

eski bi opet çalışan olarak şunu söylemek gerekir ki her istasyonun deposunda su birikimi oluyo ve istasyon sahibi buna ehemmiyet göstermezse sıkıntı yaratabiliyo.ama bunun da belirli bir aralığı var .şöyle ki benzinin özkütlesi sudan az olduğu için devamlı yukarda ve pompaların da çekme sınırı belirli.sonuçta su miktarı artarsa pompanın çektiği su-yakıt karışımı da artar.bu marker olayı çıktıktan sonra sonra özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde epdk anormal kontroller yapıyo.bence aklınıza bişey gelmesin.ama depo temizliğine özen göstermeyip temiz mal getirse de sorunlu mal satan ve ceza yiyen biçok istasyon gördüm.tercih olarak da her ne kadar fransızları sevmesem de total den hiç beklemediğim kadar verim alıyorum.2 yıl önce opette çalışırken biri bana bunu dese gülüp geçerdim ama deneyerek görmek riskli de olsa sizin yararınıza.bikaç defa fullden aldım maalesef ucuz olmasının hiçbir artısı yok bariz az yol yapıyo.bp ye de şu meksika körfezindeki olayda gösterdiği duruştan sonra baya kızgınım( tüm şirketler uyarmışlar platform konstrüksüyonunda kulandığınız maddeler ve mühendislik çevre felaketine neden olabilir diye ama bp den tabiri caizse has...ir şeklinde güzel cevap almışlar).öyle mi böyle nerde eski türkiyedeki güçlü bp...

Teşekkür ediyorum :cat:

duyduğuma göre benzin istasyonlarının benzin stok depolarında buharlaşma meydana gelirmiş,
buharlaşan suyu çektirmek gerektiği için (bazı) istasyonlar ihmal ettiğinden dolayı benzinde sulanma olurmuş.
benzine su katıyorlar! sözü bu durumdan dolayı söylenir...
ben 4-5 senedir dizel ve benzin yakıtlarımı acarkent-total benzin istasyonundan alırım, sözde total firması TR'de en kalitesiz benzini satıyor derler güya, (hiçbir sorun yaşamadım!)
ve motosikletimin bakımlarını yaptırırken ustalarımın dikkatini çektiğinden söylüyorum, egsozlarım tertemiz durumda is, kararma veya deforme gibi sorunlarım oluşmadı.
büyük motosikletimde 97 oktan benzin yakıtı tüketiyorum scooter'ımda ise 95 oktan yakıt tüketiyorum.
total hakkında amcam da seninkine yakın açıklamalar yapmıştı belkide doğrudur. kendisi ankarada yaşıyor ve broadway aracına totalden yakıt almış, egzosun çıkış ağzında gri ve kahverengimsi bir görüntü oluşmuş yani kararma olmamış.
yani bizim amcanın izlenimi bu şekilde, askerdeki komutanımda total ci idi. geçenlerde mecbur kalıp aldım gayet iyiydi ama sürekli alınırsa belli olur herşey, istasyon değişince km mesafesi değişebiliyor ama totalden aldım azalma olarak gözüme çarpmadı.

Genellikle Opet'ten yakıt alırım. Devirli kullanacaksam 97 oktan alıyorum, o da çok seyrek. Çoğunlukla 95 oktan alıyorum. Opet'in yakıtı gayet iyi, (çok) yabancı bir şirket de değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ateş suyu-Jack Daniels-İYİ YAKIT

EdnU8.jpg

ben opetten alıyorum gayet memnunum iyi götürüyor :)

eğer ucuzluk istiyorsan akpet'e git

bizim burda tp var yüzde yüz yerli yakıt felan yazıyo,hiç almadım denemedim,kullanan varsa yorum yapsın bi zahmet,bir kere uspet denen lanet istasyondan aldım,o mereti motordan temizleyene kadar bende mahvoldum motorda ..:jocolor:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Opet ve Shell'den şaşmam.
Birde pompacı arkadaşlara dikkat ederim,bir kaç motorumu benzinle yıkadılar sağolsunlar. :jocolor:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ben motosikletimde test ettim en iyisi bp ultimate. Opetin de dizelini şirket aracımızda kullanmıstık araba yakıta baglı olarak 1800 TL masraf cıkardı. Arac Linea oldugundan opetle anlaşmalı bu yuzden opetten yakıt aldıgımızın fişlerini gösterip paramızı geri aldık. Bu yuzden opetin yakıtına hiç guvenmem LPG'si hariç.

Vallahi biz biz diyorum çünkü amcamlar ve ben hep shell ,Soill ve Hiç olmadı PO dan alıyoruz Shellin yakıtına sonuna kadra güveniyorum ben 1,2 kuruş fazla ama su katılmamış hiç olmassa

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben opetten alıyorum gayet memnunum iyi götürüyor :)

eğer ucuzluk istiyorsan akpet'e git

Ben uzun yolda giderken yakıtım bittiginden mecbur kalıp akpetten almıstım Konya-Kulu arası bir yerden. Aman aman yokuslarda cekmedi alet tamda hava kararmıstı cok buyuk rezillik cekmiştim ondan sonra bidaha hiç onunden bile geçmemeye calışıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar