hacım öncelikle şunu belirtmek isterimki bu motorun cc sini yükselteceğine dah a yüksek cc li motor al derim çunkü bu motor hız yapmak için tasarlanmamış zaten 100 km hızın ustune çıktığında titreşim oldukça çoğalıyor sen 160 bastırırsan bu motora o titreşimden motordaki parçaların ve vidaların çekeceği acıyı düşünemiyorum bir süre sonra arıza verir

o yüzden bence sl150 cc olarak kalmalı sen yüksek cc istiyorsan başka motor al derim ......
---------- Post added at 09:53 ---------- Previous post was at 09:46 ----------
Selamün Aleyküm Arkadaşlar...
Ben motoru yeni aldım. 2006 model 2400 km de bir motor. herşeyi orjinal. Sormak istediğim bi kaç bişey var. ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
1-) Motor rolantide çalışırken motor kısmından ufaktan bi tıkır tıkır ses geliyor. sanki otomobillerdeki sibop sesine benziyormuş gibi. bu normal midir ?
2-) motor ilk çalıştırırken mutlaka ciklesini ortaya alarak çalıştırmak zorunda kalıyorum. cikle kapalı iken çalışmıyor. ama ortaya alınca tek marş da alıyor. sonrasında cikleyi kapatmayı unutuyorum yola cıkıyorum motor tıkanıyor. anlıyorum ki cikle açık. kapatıyorum cikleyi canavar oluyor. bu normal midir ?
3-) Motorumun üzerinde fabrika orjinal lastikleri var. Üzerinden 6 yıl geçmiş. Lastiklerin görünür durumu çok iyi. Eminönündeki özen motora kask almak için gitmiştim. Ordaki arkadaş mutlaka lastiklerini değiştir çok dandik lastik bunlar ve üzerinden 6 yıl geçmiş dedi. Sizce ne yapmalıyım. ?
4-) Ön - Arka Lastik havaları ideali kaç olmalı ?
5-) Motora geçenler de 2 kişi binmiştik. Daha önce duymadığım bi gıcırtı sesi gelmeye başladı. neresinden geliyor bulamıyorum. Ne yapmam lazım ?
2006 model ve 2400 km bana biraz garip geldi olmayacak şey deil ama umarım öyledir.
1. sorundaki tıkırtı sesi motorun içinden geliyorsa krank yada pistondan olabilir diye düşünüyorum ama motor ustasına dinletmen lazım ...
2. sorunun cevabı ise cikle 3 konumda en soguk havalarda en üst konumda çalışır normal havalarda ortada çalışır sıcak havada ise zaten altta çalışır yada motor sıcakken hep altta çalışır zaten diğer iki konumda çalıştırsanda motor ısındıktan sonra en alt konuma alman gerekir seninkinde anormallik var ama cikleyi kapatmayı unutma yoksa gazı yemez son gazda....
3. sorunun cevabı lastikler motor eğer orjinal km ise sıkıntı yaratmaz ama ben derimki sağlam bi şekilde motora binmek istiyorsan dubleks lastik al çunkü orjinal lastik iç lastikli ben 1 hafta oldu değiştireli dubleks lastikle sürüş inan daha keyifli 100 tl ye aldım
4. sonun cevabını bende bilmiyorum D:
5. sonun cevabına gelince iki kişi normal yolda gidince mi ses geliyor kasislerden geçince4mi? ve önden mi geliyor arkadan mı ?
Emeği geçenlere çok çok Teşekkür ederim. Allah'a Emener Olasınız...