Rambo geçmiş olsun eski sağlığına düzelirsin inşallah ,,askerliğide yedin mübarek iyi tazminat alırsın![]()
Ramço geçmiş olsun. Ameliyata gideceğini okumuştum ama bu başlığı görmemiştim.Çok ciddi büyük bir ameliyat geçirmişsin, kolay değil hakikaten yaşayan bilir. Sonrasında oradan oraya süründürmelerinide okudum.Maalesef bu ülkede insana verilen değer bu kadar. Ben tüberküloz olmuştum askerde.Açlık, soğuk ve üzerine ağır efordan.Askeri hastane girişinde ayakta sallanarak zor bela beklerken bir tane asteğmen çıktı içeriden "ne gürültü yapıyonuz lan, şınav vaziyeti al!" diye bağırdı.Manyak herife güç bela ağır hasta olduğumuzu anlattık.Benim gibi birkaç kişi daha vardı.Adamın egosu zarar gördü ya, bu sefer sıraya sokup esas duruşa geçirdi.Neyseki paşamızın gönlü oldu bu sefer, siktir oldu girdi içeri.1 ay karantinada ayrı bir koğuşta kaldım.Buna rağmen eğitim ve spora devam ettirdiler.Ateşten ve halsizlikten ayakta duramıyorum, koşu yaptırıp şınav çektiriyorlar.Türk olmak böyle bir şey.Her türk asker doğuyor ya, böyle oluyor işte. Ben de amerikan casusu falan değilim, vatan haini de değilim.Bu yaşa kadar gördüklerim, yaşadıklarım, öğrendiklerim sonucunda çıkarımlarımı fikirlerimi yazıyorum.Bak sen askere yeni gittin.Ben 95 yılında gittim.Deliren, kafayı üşüten çok arkadaşım var.Yemekhane duvarında parçalanmış, delik deşik edilmiş pkk lı fotoğrafları vardı.O tezgahtan normal adam çıkmaz zaten. Asker değil, katil, psikopat yetiştiriyorlar. "Onu keseriz bunu biçeriz ötekine sokarız" diye yüzlerce adam bağıra bağıra marş söyleyerek yürüyoruz.Çamur içindeki buzlu sulara ayak vurup donan parmaklarımızı kesilmesin diye akşam yatakhanede avuçlarımız içinde ısıtmaya çalışıyoruz.Kalorifer yanmıyor, dışarıda hava -22 derece.Camlar buz tutmuş.20 gündür banyo yapmamışız.Daha anlatayım mı?
Neyse tekrar geçmiş olsun.En önemli şey sağlık hakikaten, gerisi yalan.
çok GÜZEL BAKARLARYA aynen ben askerdeyken 5 ay bekledim ameliyat olmamı... oda gözlerimde kayma vardı..Türk ordusu askerine çok güzel bakıyor.
büyük geçmiş olsun ramazan kardeşim. inan haberim yoktu
umarım ve dilerim ki sağlığına bir an önce kavuşabilirsin...
keşke en azından bir sağlıkçı astsubay veya sağlıkçı çavuşla filan görüşüp fikir alsaydınız, en azından neler gerekliyse ona göre hareket ederdiniz. ben de sıhhıyeydim, hiç bir rütbeli bir çavuş veya onbaşı kadar prosedürün içinde değildir.
bir de hareket etmeden önce ilgili kurumun telefonlarına ulaşıp dnışsanız aynı işlemi daha seri ve eksiksiz tamamlardınız sanırım.
yapabileceğim bir şey varsa haberim olsun...
sağol abi herşeyde vardır bir hayır....
sevgili Jawa kardeşim, sen askerliğini nerde yaptın?
Türk ordusu askerine çok güzel bakıyor.
üstad bende çok geç görenlerdenim geçmiş olsun cenabı allah şifasını versin
çok GÜZEL BAKARLARYA aynen ben askerdeyken 5 ay bekledim ameliyat olmamı... oda gözlerimde kayma vardı..
nusaybin de askerlik yaptım 6 kez diyarbakıra gittim geldim sonra sevkim ankara gataya çıktı ..ameliyat tamirde dediler istanbul gata sevkimi çıkardılar işlemde sonuç 0 ordan tekrar diyarbakır hastanesi gönderdiler sonunda oldumm
1 ay hava değişimi verdiler tazminat aldım kaç para aldım aklıma gelmiyor 250 lira küsürmüydü neydi hava deişimim bitti tekrar birliğime döndüm tezkereyede 29 gün vardı yaptım geldim
yani askerliğimin 1,5 ayı hastanedelerde geçti
askerdeyken hastaneye gidiyorsun ama ameliyat olacan ama çaresizsin kimse ilgilenmiyor Rezillik:jocolor:
1988\1 KRAL DEVRE