Honda Honda NC700X / 750x & NC700S / 750S Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

Yahu Honda bu modellerde "Dual Clutch" denilen çift kavramalı vites sistemini kullanmış. Hiç kimse vitesten bahsetmiyor hala. Nasıl değişiyor bunun vitesleri, tuşla mı ayakla mı, otomatik modu var mı, debriyaj ayarı varsa nasıl vs, vs,, arabalardaki sistemi biliyoruz, bu motorda nasıl uygulamışlar bunu kimse merak etmiyor mu?

Kullanıcı olsam ilk dikkatimi çekecek ve bahsedeceğim şey bu olurdu heralde...

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
Yahu Honda bu modellerde "Dual Clutch" denilen çift kavramalı vites sistemini kullanmış. Hiç kimse vitesten bahsetmiyor hala. Nasıl değişiyor bunun vitesleri, tuşla mı ayakla mı, otomatik modu var mı, debriyaj ayarı varsa nasıl vs, vs,, arabalardaki sistemi biliyoruz, bu motorda nasıl uygulamışlar bunu kimse merak etmiyor mu?

Kullanıcı olsam ilk dikkatimi çekecek ve bahsedeceğim şey bu olurdu heralde...

o versiyon gelmedi turkiyeye daha

Nasıl ya :sunny: Bu ne dingil hayattır o zaman, böyle saçmalıklar olmasın artık... Vay arkadaş, adamlar çift kavramalı motor sürüyoruz piyasaya diye dünyaya lanse(ilan) ediyorlar, TR ye gelen model manuel... Bu versiyonunun mevcut olduğunu da şuanda öğrenmiş bulunuyorum.

Çift kavramalı modeli gelene ve fiyatı belirlenene kadar benim için Honda defteri kapanmıştır...:farao:

Adana İl Temsilcisi
elcikte S-D-N diye düğmeler var,oradan kumanda ediliyor.

Adana İl Temsilcisi
Syanur kardeş,çift kavramalılar şimdilik TR.ye gelmeyecekmiş diye okumuştum.belki daha sonra.sanırım fiyat konusunda belirleme olmadı.

@adanalı, abicim teşekkür ederim bilgilendirme için. Sen elcikte tuşlar var felan deyince bizzan yakından gördün sandım. Yani TR de var sandım. Anlaşılan 3.sınıf tüketici muamelesine devam ediyoruz :wiinkk: Bakalım o modeller gelince fiyat ne olacak...

Çok ciddiyim alınmaz... Benim için olayı oydu o motorun... büyük hayal kırıklığı içerisindeyim, anlatamam...

Adana İl Temsilcisi
kardeş,MT/AT yazısına ve alttaki S/D/N düğmesine bak.

çok mu önemli bu çift kavrama tamda karar verdik Honda NC alalım dedik vazmı ?geçelim yani. Gidip bir Yamaha XJ6 alıcam en sonunda.

Bence NC700 S ya da X almak için biraz daha beklemek gerek ki gerçekten teknolojik bir motora binmiş olalım.

Benim için çok önemliydi, bu motora bukadar sıcak bakmamın en büyük sebebiydi diyebilirim çok net. Şuanda çok düşük yakıt tüketimi ve şehir içine uygun süper tork dağılımı özelliği hala ön planda. Ancak bahsettiğim özelliği DSG şanzımanlı araba kullananlar anlar, nekadar zevkli, kolay, konforlu, performanslı ve yakıt tüketimine faydalı olduğunu...

Yanılmıyorsam çift kavramalı modeller daha da az yakıyormuş. Eğer doğruysa 3 litrenin bile altına düşüyormuş.

DC şanzman sadece 1200'lük Crosstourer'da var.
Onun da fiyatları şöyle: Pricing Dual Clutch Transmission £12,325* / Standard £11,475** * Includes first registration and road tax

Dual Clutch VFR 1200 de de var. Yani şimdilik hep üst kesime hitap eden modellerde var yine büyük çoğunluk ulaşamayacak bu teknolojiye. Beklemeye devam...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar