Castrol sıçratma yapar, würth öneririm.
bana piyasadaki spreylerin o ringli zincirler için üretildigin normal tip zincirlere faydası olmuycagını hemen uçup gidecegini söylemişlerdiKuryeler genelde gress yağ kullanıyorlar İstanbulda. Tozlu yollarda kullanacaksanız gress çok toz topluyor, ona göre kontrol edip sık sık temizliğini yapmak gerekiyor.
bana piyasadaki spreylerin o ringli zincirler için üretildigin normal tip zincirlere faydası olmuycagını hemen uçup gidecegini söylemişlerdi
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:02 ----------
bir sorum daha olcak bu zincir temizligini gaz yağı yerine mazotla yapsak bi problem olur mu acaba ?
ben ilk yağlamamı gress ile yapmıstım ilk yagladıgımda epey bi sıçratma yapmıstı ama motosikletimle vakit geçirmeyi sevdigim için temizlemiştim sorun olmamstı simdi ise 2. yağlama zamanı geldi o yüzden sordumilk sorunuz ile ilgili, sorup araştırmak gerek. Ama sanmıyorum ki normal tip zincirlere faydası olmasın çünkü çok hızlı kuruyan würth bile bisiklet zincirleri gibi oring veya xring siz zincirlere öneriliyor.
Gazyağı daha ucuz değilmiAyrıca mazotun zararlı olup arka janta sıcrayınca boyasını söktüğünü duydum. (Kullananlar daha sağlıklı yorum yaparlar elbet ) Ben 3 yağlamadan sonra bir kez temizliyorum gazyağı ile bu da 1500-2000km de bir oluyor.
Ama malesef benim zincirim o-ringli değilMazot yerine gaz yağı daha çok tercih ediliyordu, özellikle o-ringli zincirde.
Kaldı ki arka jantın boyasını sökme ihtimali varmıs kullanacagım varsa da kullanmam 2 adım gider pasa pasa gaz yağı alırım niye riske giriyimAma malesef benim zincirim o-ringli değil![]()
Ne açıdan bozdu zincirinizi gres yağıArkadaşlar gresi hiç tavsiye etmem ben bir önceki motorumun (ybr 125 ) zincirini gres ile yagladim. Hiç memnun kalmadım zinciri bir anda bozdu değiştirmek zorunda kaldım.
Bu arada geçen bi yalova gezim oldu. Baktım zincir yağsız mecburen orada.bi motorcudan kıytırık bi zincir yağı aldım bol miktarda zincire uyguladim fakat janta sicratti bence iyi bişey kullanın.
motorcudan kıytırık bi zincir yağı aldım bol miktarda zincire uyguladim
herkese iyi günler,
Bir sorum olacak. 2011 model cbf 150 kullanıyorum. direksiyonunu alçaltmak istiyorum. boyum 1.90 bana biraz yüksek geliyor.
Daha kısa bir gidon takmayı planlıyorum. daha önce denemiş olan var mı?
negatif yönde bir etkisi olur mu, hakimiyet açısından ya da sürüş açısından?
Muhtemelen bu yüzdendir birde uyguladıktan sonra bir süre bekleyin der kullanıcılar sizinki seyahat esnasında oldugu için teker hemen döndüğü için sıçrama yapmıs olabilir....
sağol ethem abi yağ biraz tuzlu geldi bana![]()
sök hepsini ben paranı hazırladım ver motorumu geri :Hahao motosikleti görsen tanıyamazsın..Mişlen lastikleri, oring zinciri, dişlisi, çakmak girişi, uzun camı, güzel bir zenonu ve koruma demirleri var artık
arkada k46 takılı
![]()
Yani satsam 4000in üstünde veriyorlarBu arada benimkini de bakıma soktum. muhtemelen mayıs gibi satışa çıkarırım. Silikon elcikli, elcik korumalı, zenonlu, devir ve vites göstergeli, benzin filtreli
arkada yine 46lt çantalı olarak satıyor olurum. Depo kılıfını çıkardım, yeni cbften temiz deposu
![]()
Bu arada senin hyo kaç km ye geldi..
Arkadaşım bahadirce, benim boyum da1,90 cm.fakat ben gidonun alçaklığından şikayetçiyim.Senin durumuna şaşırdım doğrusu.Hele mıcırda peg lere basıp ayağa kalkmak istesediğimde iki büklülüm kalıyorum.Bence öyle bir girişimde bulunma.Zaten olmaz galiba.