Merhaba arkadaşlar.
Ben de bugün beyaz renk cb 125' ime kavuştum

Şirinevler otosever' den plaka+ruhsat+sigorta dahil, ayrıca koruma demiri ile 3850tl' ye peşin aldım.
Salı gününden itibaren işlemleri başlattım ve Cuma yani bu sabah motosikletin son ayarlarını yapıp bana teslim ettiler.
Hemen depoyu fulledim, 61tl yakıt aldı içerisine.Biraz ataköy biraz E5 derken eve vardığımda 26km kadar yol yaptığımı fark ettim.
Yalnız sizlere birkaç sorum olacak.
1) Motosikletin kilometresi sıfır olduğu için şimdilik bir sıkıntı olmadı ancak tüketimimi hesaplamak ve yaptığım yolculuklarda kat ettiğim mesafeyi görebilmek için, kilometrenin nereden sıfırlandığını görmek istiyorum. Nerede olduğunu bilen var mı yoksa yok mu bu modelde :silent:
2) Üzerindeki lastikler çok iyi değil dendi, ıslak zeminde tutuşu kötüymüş. Bu sebeple ve tubless olmadığı için ilk lastik patlamasında oracıkta sıkıntıya düşmemek adına, ileriki bir tarihte lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. Bu açıdan pirelli(mt 65), michelin(pilot sporty) ve metzeler' in uygun modelinin fiyatını, nereden almam gerektiğini ve cb125 üzerinde ortaya koydukları performans değerlendirmesi açısından düşüncelerinizi merak ediyorum.
3) Motosiklete topcase(arka çanta) alacağım fakat birkaç model üzerinde kararsız kaldım. Arka çantaya 1 adet full face kask, mont, eldiven, bellik, dizlik ve belki motosiklet örtüsünü sığdırabilmek istiyorum.
Bu konuda 35lt' lik çantaların açıkçası kapasitelerinin yeteceğinden şüpheliyim

ale:
Seçeneklerim şunlar...
-Kappa K46(46lt) = 350 tl
-Kappa K35(35lt) = 190 tl
-Coocase S48 LED(48lt) = 240 tl
-Coocase S48 led+alarm+uzaktan kumanda(48lt)= 295 tl
-Givi E470(47lt) = 375 tl
-Givi E370(39lt) = 245 tl
Ben yukarıda saydığım ekipmanları içerisine alabilecek, olabilecek en küçük boyutlu ve mümkünse ekonomik çantayı arıyorum.
Şimdi givi 47lt ile kappa 46lt çantaların arasında çok az fiyat farkı var. Burada ibrenin yönü birçok kullanıcıdan duyduğum kadarıyla givi' den yana olur.
Coocase' i bilemiyorum.Youtube' da videolarını izledim ancak hala kalitesinden şüphe duymaktayım.
Yanısıra 39lt' lik givi E370 yeterli gelecekse, onu alıp çanta işini bitirmek yada yaklaşık fiyata ledli coocase' i almak arasında gidip geliyorum.
4)Son olarak motosikletin arka kısmında fabrika çıkışı gri taşıyıcı koymuşlar ve satıcı her çantaya uygun olduğunu söyledi.Givi, kappa yada başka markaların topcase' lerini aldığımızda, bu çantaların taşıyıcı demirlerini almadan, sağlıklı biçimde bu cb125' in kendi demiri ile eşya taşımak güvenli olur mu?
Eralp bey bu fiyata çok çok iyi almışsınız, neresi olduğunu merak ettim açıkçası:silent: