Honda Honda CBR 125R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Kullanım kitapçığında 185 kg yazıyor,taşıma kapasitesi için...

Tek kişi için idealdir dimi? Boyum 1.72 kilom 75 .. Bana uyar herhalde boyumda kısa olduğu için motor altımda sırıtmaz gibime geliyor.

servise gidince 250lik amortisoru takilip takilamayacagini soracagim
Takilirsa onda ayarlama yapabiliriz

bilgi için sağolasın dostum :) içim biraz rahatladı benim max yüküm iki kişi 130-140

bu arada 1 saatlik yola giderken direksiyon çok titriyor
sizde de böyle mi ? lastik basıncım 25
elim uyuşuyor, ayaklarımda peglerde hissediyorum titreşimleri

bilgi için sağolasın dostum :) içim biraz rahatladı benim max yüküm iki kişi 130-140

bu arada 1 saatlik yola giderken direksiyon çok titriyor
sizde de böyle mi ? lastik basıncım 25
elim uyuşuyor, ayaklarımda peglerde hissediyorum titreşimleri

Dostum,bende hergün okadar yol yapıyorum,çok düşük devirler dışında titreşim olmuyor,hatta düşük devirlerdeki titreşimde rahatsızlık vermiyor.Dediğin gibi lastik basıncındandır,ama benim basıncımı veya ideal basıncı bilmiyorum:D

İyi akşamlar sevgili mt üyeleri.Geçtiğimiz hafta 250 lik regal raptorumu sattım ve yıllardır hoşuma giden cbr 125 almaya karar verdim.Bugün bir ilan sahibi ile konuştum ver yarın sabah motora bakmaya gideceğim.2005 model ve 26000km'de.Sizler cbr konusunda tecrübeli olduğunuz için danışayım istedim.Motor'da dikkat etmem gereken noktalar nelerdir?Sahibine neleri sormalıyım, hangi serviste eksper raporu almalıyım,daha doğrusu ne yapmalıyım.Ayrıca regal raptor ile hiç durmadan 1,5 saat 2 kişi(150) kg ortalama 120 km hız ile yol yaptım ve beni en ufak bir şekilde yormadı.Aynı rahatlığı ve gücü CBr 125'de bulabilirmiyim?Bu arada aslında para biriktirip yeni kasa almayı düşünüyordum ancak bahsettiğim motorun fiyatı 2500 tl.O yüzden buna yöneldim.Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
saygılar

Kardeş güç olarak 250 lik raptordan biraz daha zayıf gelir özelliklede alt devirlerde ve bahsettigin gibi 150 kg yükle.
Ve cbr her koşulda 120 yapmaz. Çok růzgar olur 105-110 da kalır ama rüzgar olmaz 140-145 bile görür. Oturuş pozisyonu ise ilk başlarda yorabilir fakat daha sonra alışırsın. Bende 1.5 saat hiç durmadan gittim hiç yorulmamıştım fakat forumdan yoruldugunu yazanlar olmuştu. Sanırım doğru oturuş pozisyonu ile alakalı.
Ben egik oturmayı özellikle 90 km hızdan sonra daha çok seviyorum. Çünkü rüzgarın geri itici kuvvetine karşı hiç güç harcamadan direnebiliyorsunuz.

cruiser dan sonra o rahatlığı hiç bir tarzda bulamazsın.motor sana çok güçsüz gelecek.2 kişi bineceksin motorun çekişi düşecek,bence memnun kalmayacaksın gibi geliyor,ama umarım yanılırım.

cruiser dan sonra o rahatlığı hiç bir tarzda bulamazsın.motor sana çok güçsüz gelecek.2 kişi bineceksin motorun çekişi düşecek,bence memnun kalmayacaksın gibi geliyor,ama umarım yanılırım.
Teşekkür ederim..

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

Teşekkürler

---------- Post added at 20:01 ---------- Previous post was at 19:57 ----------

Kardeş güç olarak 250 lik raptordan biraz daha zayıf gelir özelliklede alt devirlerde ve bahsettigin gibi 150 kg yükle.
Ve cbr her koşulda 120 yapmaz. Çok růzgar olur 105-110 da kalır ama rüzgar olmaz 140-145 bile görür. Oturuş pozisyonu ise ilk başlarda yorabilir fakat daha sonra alışırsın. Bende 1.5 saat hiç durmadan gittim hiç yorulmamıştım fakat forumdan yoruldugunu yazanlar olmuştu. Sanırım doğru oturuş pozisyonu ile alakalı.
Ben egik oturmayı özellikle 90 km hızdan sonra daha çok seviyorum. Çünkü rüzgarın geri itici kuvvetine karşı hiç güç harcamadan direnebiliyorsunuz.

Çok teşekkürler.

Sanırım 4. viteste ara devirlerde giderken,sanki debriyajı hızlıca arka arkaya çekip bırakıyormuşum gibi tepkiler alıyorum motordan,sebebi ne olabilir?

bugün 16:30 civarı Malatya İnönü Üniversitesi'nden merkeze kadar 2 kişinin bindiği bi tricolour cbr 125le beraber geldik, bütün yol boyunca aynamdan izledim kendilerini :thumleft:.

benim ybr bitarafını yırtarak 9000 devirde 100 küsür hızda giderken arkadan gelen cbr daha düşük devirde üstelik 2 kişi gayet rahat geliyordu. Allah yollarını açık etsin.

2008 model siyah gri 18 000 kmdeki cbr 125i 3.400e anlaşmıştım. alacağım elemandan önceki adam motoruna iyi bakmıştı, oto aksesuarcısıydı zaten. ama bu son elemana güvenemedim. egzoz yaptırmıştıi aynalar yoktu.

keşke o motoru alsaydım diyorum... nasibimizde ybr varmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar