CBF150 den inip,buna binilir mi ya ?
Daha 3 ay oldu alalı CBF i,gözüm 650 lik lerde
Daha 3 ay oldu alalı CBF i,gözüm 650 lik lerde
tavsiyem 1000km dolmadan gitme, birak icindeki ilk yag islevini gorsun, ne kadar erken o kadar iyi diye dusunme, hondanin uzmanlari ilk yag degisimi 1000km diyor ki 1000-1200 normal yani ama oncesi heleki 500-600kmler kesinlikle tavsiye etmem, bende bu hafta ilk bakima sokacagim, 1000km olmadan gitmiyorum, ilk yagin islevselligi demek ki en az 1000km gerektiriyor
tavsiyem 1000km dolmadan gitme, birak icindeki ilk yag islevini gorsun, ne kadar erken o kadar iyi diye dusunme, hondanin uzmanlari ilk yag degisimi 1000km diyor ki 1000-1200 normal yani ama oncesi heleki 500-600kmler kesinlikle tavsiye etmem, bende bu hafta ilk bakima sokacagim, 1000km olmadan gitmiyorum, ilk yagin islevselligi demek ki en az 1000km gerektiriyor
kadikoydeyim abi aksam karşıya gececegimeralp hocam tabiiki mennuniyetle buluşalım ve şu duruma bir uzman bakışı ile çözelim.nerde ne zaman ?
hocam bu akşam hava soğuk birde böyle ani oldu, hafta sonu öğle saatlerinde görüşsek olma mı ?kadikoydeyim abi aksam karşıya gececegim
zincirlikuyu tarafına
Bir süredir kafama takılıyor, herkes kilometre saatinde, hangi hızda hangi vitesin kullanılması gerektiğini gösteren sayılar olduğunu söylüyor.
CB123E fotolarını inceliyorum özellikle dikkat ediyorum ancak bu sayıları göremiyorum.
Allah rızası için nerede bu vites göstergesi?
hocam bu akşam hava soğuk birde böyle ani oldu, hafta sonu öğle saatlerinde görüşsek olma mı ?
resimlerde görünmüyor ancak gittim bayide baktım km saatinin içinde rakamlarla yazmışlar hangi vitesde kaç yapacağını max.
Teşekkür ederim. Motor gelene kadar sabırsızlığıma yenik düşüyorum kusura bakmayın.
Bu arada motoru kullananlardan bir ricam daha olacak. Rodajı tam olarak nasıl ve neye dikkat ederek yaptığınızı anlatabilir misiniz? Benim ilk motorum olacağından yanlış birşey yapmak istemiyorum.
İlk 500km motoru aşırı zorlama, 2 kişi binme, uzun süre yokuş çıkma. Rodajda motoru kasmayacak viteslerde kullan, düşük viteste az gazla yüksek devirde yokuş çıkmak, büyük viteste düşük devirle tam gaz yokuş çıkmaktan iyidir. Motorun çok bağırdığını düşünüyorsan yavaşla, ama rodajda şu devir geçilmez diye birşey yok sadece motoru zorlamayacaksın ve aşırı ısındırmayacaksın. Bknz.(uzun süre yokuş çıkma) Rodajda dip gaz yapma motoru tatlı tatlı devirlendir. 50-60km hız arasında gezin, gazla bırak yavaşlasın tekrar tekrar yap bu şekilde güzel ve çabuk rodaj oluyor. Rodajdaki amaç segman'ların silindire uygun şekilde oturmasıdır.Teşekkür ederim. Motor gelene kadar sabırsızlığıma yenik düşüyorum kusura bakmayın.
Bu arada motoru kullananlardan bir ricam daha olacak. Rodajı tam olarak nasıl ve neye dikkat ederek yaptığınızı anlatabilir misiniz? Benim ilk motorum olacağından yanlış birşey yapmak istemiyorum.