Arkadaşlar bu gün motoruma 8000 bakımında daha önceden almış bulunduğum D.B.K. marka O ring li zincir taktırdım.Serviste ilerde şanzıman problenleri yaşıyabilirsin,dolayısıyla orjinal zincir olmadığından garanti dışı kalıcak dediler.Bazı kişilerde bizim motorlarda O ring li zincir motoru yorar dediler.Hata mı yaptım bilemedim.Bi fikri veya bilgisi olan var mı bu hususta?????
Dayı oğlunun cbf 150 de orj.. zincir var. Bende de oringli zincir.. Geçenlerde dayı oğlunun zincirini gerdirdiğim bi sefer. İş bittikten sonra zincir dişliye atlıyormu kontrol ediyim diye orta sehpadayken arka tekeri bi çevireyim dedim elimle. Aboo. Oda nesi. Benim arka tekeri orta sehpada elinle çevirdiğinde misalen 2 tur atıyorsa d. oğlunun arka tekerin 4-5 tur attığını çok daha serbest ve rahat döndüğünü gördüm.
Bu oringli zincir normal zincir farkı olabilir. Oringli zincirin baklaları, yapısı, normal zincire nazaran daha irice. Ve mutlaka bi miktar daha ağır. Dişlilere, normal zincire nazaran oringli zincir daha bi dört elle sarılıyor, dişlilerde oranı düşük te olsa daha fazla ağırlık, daha fazla yük, daha fazla baskı var. Fakat oringli zincirimle 13 bin km deyim. Daha hiç gerdirmedim. Ve yağlama ihtiyacı normal zincire nazaran daha düşük. Motorun gidişinde akıcılığında bi problem yok. Bi ağırlık yok. Yine boşa attığında normal gidiyor. Çok çok ufak bi artı yük oluştursa bile bu yük oranı çok çok az ve ne motoru nede şanzımanı garantiden çıkartacak, motoru bozacak vb oranda kesinlikle değil. basserdem kardeşim, o senin servisin dediği, şansımanı bozar, garantiden çıkar bilmem ne olayı biraz halt etme olmuş. Bende oringli zincirimi motoru sıfır alırken bayide taktırdım. Hiç böyle garanti maranti muhabbetleri olmamıştı. Emin ol, sen o zinciri dışlardan aldığın için senin garantin bozulur şeklinde yaklaştılar olaya. Oringli zinciri bakım için gittiğin servisten alsaydın, o zaman eminim ki garantin devam edebilecekti. Bence sana tamamen ticari yaklaşmışlar. Teknik olarak motoruna kesinlikle zarar vermez. Motorunun şanzımanı bozmaz. Böyle bi örnekte yok. Madem motoru yorar şanzımanı bozar, o zaman arkamızada yolcu alıp gezmeyelim. Yani böyle yapmamız lazım. Düşününce yolculu kullanım, motoru da şanzımanıda bi oringli zincirin baskısından daha fazla yoruyor. Bence tam bir saçmalık.
Rahat ol, gevşemeyecek olan ve artık yağlama ihtiyacının daha az olduğu bi zincirin var. Motorunun tadını çıkar.