Hoparlor,muzik seti sallantida bozlur mu?

Arkadaslar 2 ay sonra memlekete giteyi dusunuyorum.Motor romorkuna koliler icinde hoparlor,muzik seti,yazici koymayi dusunuyorum ancak romorkta amortisor yok,asiri sallantilardan dolayi bu esyalar bozulur mu?Bagajda yer kalayabilir cunki.

şu şeffaf pat patlara sararsınız sonra bi güzel sağına soluna beyaz köpük koyarsınız bi de kolilediniz mi sıkıntı çıkmaz :)

şu şeffaf pat patlara sararsınız sonra bi güzel sağına soluna beyaz köpük koyarsınız bi de kolilediniz mi sıkıntı çıkmaz :)
Evet kardesim bende oyle dusunuyorum koli icine koyup etraflarina beyaz kopuklerden koyup strech filmlerle sarip iyice sabitleyip baglayacagim.

Kocaeli İl Temsilcisi
eğer orjinal kutuları ve köpükleri varsa aletlerin bir şey olacağını sanmıyorum lakin amortisözrsüz römorklar zıplama ve titreme yaparlar eğer bulabilirsen römorkun alt zeminine bir karış kalınlıkta sünger koy , sünger yatak, koltuk vs tamircilerinde bulabilirsin yada varsa elindeki eski sünger yataklardan kullanabilirsin,

bu benim bizzat yaptığım bir şeydir ve sana garanti ederim hiç bir şeyin bozulmaz titreşimden , en azından için rahat olur ,

çünki kalınca bir sünger titreşimi ve sarsıntıyı apsorbe eder bir nevi amörtüsör görevi görür ki cihazları bozacak şey, sallantı değildir sert titreşimler ve vuruntular zarar verir yaşanmıştan alıntıdır :)

kolay gelsin :)

eğer orjinal kutuları ve köpükleri varsa aletlerin bir şey olacağını sanmıyorum lakin amortisözrsüz römorklar zıplama ve titreme yaparlar eğer bulabilirsen römorkun alt zeminine bir karış kalınlıkta sünger koy , sünger yatak, koltuk vs tamircilerinde bulabilirsin yada varsa elindeki eski sünger yataklardan kullanabilirsin,

bu benim bizzat yaptığım bir şeydir ve sana garanti ederim hiç bir şeyin bozulmaz titreşimden , en azından için rahat olur ,

çünki kalınca bir sünger titreşimi ve sarsıntıyı apsorbe eder bir nevi amörtüsör görevi görür ki cihazları bozacak şey, sallantı değildir sert titreşimler ve vuruntular zarar verir yaşanmıştan alıntıdır :)

kolay gelsin :)
eyvallah ustad.bunu deneyecegim.ben kolilerin iclerine beyaz kopuklerden koymayi dusunuyorudum ama biryerleren sunger de bakacagim.ancak ben kolilerin altina koyacagim sadece cunki romomorkun otasinda motorum olacak ve etrafarina da kolileri dizmeyi dusunuyorum ancak kolileride su kamyoncularin kullandigi kemerlerle sikmayi dusuniyordum ancak bu esnada altaki sunger tamamen ezileceginden bir ise yaramayacaktir sanirim.acaba sungerleri koli icine koysam olmaz mi?

Kocaeli İl Temsilcisi
eyvallah ustad.bunu deneyecegim.ben kolilerin iclerine beyaz kopuklerden koymayi dusunuyorudum ama biryerleren sunger de bakacagim.ancak ben kolilerin altina koyacagim sadece cunki romomorkun otasinda motorum olacak ve etrafarina da kolileri dizmeyi dusunuyorum ancak kolileride su kamyoncularin kullandigi kemerlerle sikmayi dusuniyordum ancak bu esnada altaki sunger tamamen ezileceginden bir ise yaramayacaktir sanirim.acaba sungerleri koli icine koysam olmaz mi?

haaaaaa şimdi olmadı bi dakka bi dakka :cherry: benim tüm söylediklerimi unut :) çünki ben senin motosiklet römorkuna yükleyeceğini sandım :) araba römorkuydu değilmi ? :)

o zaman süngere hiç gerek yok sağlamca bağlaman yeterli olur gerçii römork nasıl bir şey bilmiyorum ama düşündüğüm gibi zıplama yapacağını sanmıyorum , olmadı azıcık lastiklerinin havasını alırsın :)

istanbulda olsaydın elımde 2 adet cıkma scooter dan amansot blunuyor biraz modifiyeyle takablrdın gıbıme geldi verebilirdim yanı
bende motosiklet romorku sandım =)

haaaaaa şimdi olmadı bi dakka bi dakka :cherry: benim tüm söylediklerimi unut :) çünki ben senin motosiklet römorkuna yükleyeceğini sandım :) araba römorkuydu değilmi ? :)

o zaman süngere hiç gerek yok sağlamca bağlaman yeterli olur gerçii römork nasıl bir şey bilmiyorum ama düşündüğüm gibi zıplama yapacağını sanmıyorum , olmadı azıcık lastiklerinin havasını alırsın :)
araba romorku benimki.pazar gunu etrafina kapak yapacagim 40 cm yuksekliginde.ama amortisor yok.Gerci buralarda yollar iyi ve surekli otobandan gidecegiz ama ozellikle romanya yollarinda asiri derece sallantilar ziplamar oluyor.ama sanirim kolilerin icine beyaz kopuk doldurdummu sorun olmaz.

---------- Post added at 12:25 ---------- Previous post was at 12:23 ----------

istanbulda olsaydın elımde 2 adet cıkma scooter dan amansot blunuyor biraz modifiyeyle takablrdın gıbıme geldi verebilirdim yanı
eyvallah kardes ama maglesef degilim.ama zaten amortisor takmakla ugrasmak ta istemiyorum.romorka kanat ve rampa yapmam lazim ona bile useniyorum ama yapmam gerek.

Evet kardesim bende oyle dusunuyorum koli icine koyup etraflarina beyaz kopuklerden koyup strech filmlerle sarip iyice sabitleyip baglayacagim.

Yok yok bi sıkıntı olmaz ozaman :) aman iyi bağla sonra yan aynadan kolilerin kendini römork den atışını izleme :p

Aklima birde su geldi.Kolilerin en altina yumurta kartonlarindan ustune beyaz kopuklerden koyarak paketleyecegim.Bizim dukkandaki yumurta kolilerini o kadar atiyorum saga sola carpiyorum yumurtalara hic birsey olmuyor.

Kocaeli İl Temsilcisi

ben o amörtüsörleri seve seve bağış olarak kabul edebilirim :cherry: lakin yaptığım römork için amörtüsör gerekmekte tabi züğürtlükten hep yoksa bizim burada hurdacıda ganimet gibi :cherry:

Öncelikle Yaptığın römork için tebrik ediyorum çok çok güzel olmuş , ancak amortisör kullanmak gibi bir duruma burada hiç ihtiyacın yok sadece basit bir yaprak makas sistemi uydurabilirsin ve çokta başarılı olur bunu yaprak yay olarak sorarsan birçok sanayide bulabilirsin hatta hurdacılardada bolca vardır yaprak sayısı azalttıkça daha az yük için kullanabilirsin , mesela 4 yaylı buldun diyelim çıkar sök tek yaprağını kullan ,ama :) amasıda var
bence sadece kullanımda çok çok yavaş olmanı öneriyorum çünkü 2 tekerin yanyana olduğunda hız yapması çok uygunsuz bir durum yani hesp olarak hatta nedenle arabalarda biz teker iz aralığını 1400mm den aşağı indirmemeye özen gösterilir,keza bu tip bir yapıda simetriyi ve serbest teker yapsını ( bağımsız ) sağlamak çok zordur
1. çok kolay yana takla atabilir virajlarda
2. sert frenajda mutlak problem yaratır
3. zıplayarak yana sallanarak harmonik salınıma neden olup sana kaza yaptırabilir
takılıyken çok çok yavaş seyir hızlarını seçmeni öneriyorum hatta yakın mesafeler dışında kullanmanı önermiyim :)

Yinede tebrik ediyorum çok şık olmuş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar