Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

500km olunca 20-40 actewo koydum ben de... ama memnun değilim, sabahları çok geç ısınıyor makine, ayrıca vites geçişleri çok sertleşti, tak tuk ses geliyor vites küçültürken... şimdi 1000 km ye geldi, bakımı yaptıracam serviste ama hangi yağı koyacağımı bilmiyorum... serviste castrol 10-40 var bir de 20-40 actevo ...

ayrıca uzun tur camı taktırdım, aynalar değmesin diye direksiyonu bir cm geri aldık... şimdi elcik koruma takmak istiyorum , baktım debriyaj kolu ile tur camı arasında tam çevirince direksiyonu baş parmağım kadar bir boşluk kalıyor... acaba elcik korumalar uyar mı, bu forumda gördüğüm tur camlı ve elcik korumalı bir arkadaş vardı , kimdi o yav :):) direksiyonu çok geri almak istemiyorum çünkü...

son problem de arka çanta... orjinal demirine taktık 35 lik kappa, tablanın yarısı dışarıda kaldı... tıkırtı yapıyor çukurlarda... o plastik tabla kırılabilir arazide... serviste korumalı siyah bir bağaj vardı, çok çirkin... acaba alternatif bir bağaj yokmu orjinali gibi gri, topcase i gönül rahatlığı ile takabileceğim ?

selamlar herkese...

http://img534.imageshack.us/img534/6720/img7534d.jpg

Bendim sanırım o :) elciklerde sıkıntı olmuyor benim. üstelik yıllar önce "yarım cm" kendime yaklaştırmıştım, uzun camı taktıktan sonra tam geldi diyebilirim, bir kaç mm kalıyor.

Yani elcik koruma da taksan sıkıntı olmaz, zaten elcik korumaları kendin delmen gerekiyor.

Çanta tarafında bende kappa 46 var, orjinal demirine takılı. 5 senedir bir sıkıntı olmadı. Ayrıca çantamı neredeyse 15-20kg arasında doldurduğum oluyordu.
Servise de çantayı getirip satan özen motora da sordum. Özellikle kuryelik yapmıyorsanız, gün boyu kullanmıyorsanız hiç bir sıkıntı olmaz dediler.

Karar sizin tabi..

Yağ olarak castrol power1 10-40 kullanın arkadaşlar yaz kış farketmez biraz pahalı diğer yağlara göre 25tl 1lt si ama kullanınca hakkını veriyor anlarsınız

1. Servis yolunu özlemiş motosiklet :) Hiç sağa doğru yattı mı ? biri tekme atmadan, ya da motosiklet sağa yatmadan o demirin yamulması zor

2. Yedek depodayken motosikletin gidişinde bir değişiklik olmaz, sadece benzinin bittiğinde yolda kalırsın :) O teklemeyi hangi devirlerde yaptığını tespit etmeye çalış, bu yeni modellerdeki tekleme olabilir mi acaba.,

3. Geçmiş olsun, mişlenlerin verdiği güvenin tadı paha biçilemez :)

4. Aynalar wiwi (çifti en fazla 20tl) ya da apache aynası (çifti 40-50tl) ile değişince o sorun da ortadan kalkar. ( bizim aynaların orjinalleri çok daha pahalı. )

yok ya motor yatmadı hiç öyle bi kere bacağıma doğru yaslandı ama orda olma imkanı yok gibi

ya anlamadımki depo çeyrek doluydu ama :S neye uğradığımı şaşırdım 200 km de daha motor :) bakma imkanm olmadı devire

mişlenler tuzlu geliyor şimdilik yaz sonu inşallah :)

aynalar için link verirsen sevinirim =)

Kocaeli İl Temsilcisi
selam dostlar yahu cbf 150 topiği var dediler geldim :cherry:

gidip ybr topiclerinde maskara oluyoruz işte benim topiğim :cherry: :queen:

selam dostlar yahu cbf 150 topiği var dediler geldim :cherry:

gidip ybr topiclerinde maskara oluyoruz işte benim topiğim :cherry: :queen:

hoş geldiniz irfan bey,

ben şu sis farı işini hala sonuca vardıramadım, sizinle mesajlaştıktan sonrada arayışlarım işlerden dolayı yarım kaldı.

elektronikler öyle duruyor, içlerine koyulacak tasları bekliyorlar :)

500km olunca 20-40 actewo koydum ben de... ama memnun değilim, sabahları çok geç ısınıyor makine, ayrıca vites geçişleri çok sertleşti, tak tuk ses geliyor vites küçültürken... şimdi 1000 km ye geldi, bakımı yaptıracam serviste ama hangi yağı koyacağımı bilmiyorum... serviste castrol 10-40 var bir de 20-40 actevo ...

ayrıca uzun tur camı taktırdım, aynalar değmesin diye direksiyonu bir cm geri aldık... şimdi elcik koruma takmak istiyorum , baktım debriyaj kolu ile tur camı arasında tam çevirince direksiyonu baş parmağım kadar bir boşluk kalıyor... acaba elcik korumalar uyar mı, bu forumda gördüğüm tur camlı ve elcik korumalı bir arkadaş vardı , kimdi o yav :):) direksiyonu çok geri almak istemiyorum çünkü...

son problem de arka çanta... orjinal demirine taktık 35 lik kappa, tablanın yarısı dışarıda kaldı... tıkırtı yapıyor çukurlarda... o plastik tabla kırılabilir arazide... serviste korumalı siyah bir bağaj vardı, çok çirkin... acaba alternatif bir bağaj yokmu orjinali gibi gri, topcase i gönül rahatlığı ile takabileceğim ?

selamlar herkese...

acteo 20/40 scoter yağıdır. viteslerinin sertleşmesi hem yağın kalınlığından hemde yağın özelliğinden. castrol power alacaktın. altın sarısı olan kutu( senin yağ metalik gri kutu. zaten üzerine iyice bakarsan scoter resmini de göreceksin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:13 ----------

productimage-picture-castrol-actevo-4t-20w40-motor-yagi-1-litre08277.jpg

power1_1_10w40.jpg

görsellerini eklersem daha açıklayıcı olacak sanırım..

slm .bir resim paylaşıyım dedim o kadar resmi yükledikten sonra ekranda süreniz doldu yazıyor hersey silindi. neyse başka bahara.

arkadaşım tekrar bekleriz..baska bir sayfa aç o yazını yayınlamadan..o sayfayı yenile..süre doldu derse giriş yap.sonra bu sayfaya gel yazını yolla..

rodajda olduğu için mineral yağ koy dediler... ondan 20-40 koydum... 10-40 sanırım yarı sentetik olacaktı... neyse , şimdi 1000 km bakımı var zorunlu götürecez zaten garanti için... power 10-40 koydururum...

teşekkürler, elcik korumaları da deneyeceğim, yorumunu yazarım tekrar ...

selamlar...

arkadaşlar cbf 150 yazan stickerları söksem garanti olayında sıkıntı olurmu varmı bir bilgisi olan ?

arkadaşlar cbf 150 yazan stickerları söksem garanti olayında sıkıntı olurmu varmı bir bilgisi olan ?
istersen grenajları çekiçle parçala bişey olmaz neden dersen motorun grenajı garanti dağilinde değil çünkü düşünsene sen şimdi düşsen grenajların kırılsa garantiden çıkıcakmı motor hayır sticer ondanda önemsiz bişey istersen sök yamaha yapıstır bişey diyemezler :D

istersen grenajları çekiçle parçala bişey olmaz neden dersen motorun grenajı garanti dağilinde değil çünkü düşünsene sen şimdi düşsen grenajların kırılsa garantiden çıkıcakmı motor hayır sticer ondanda önemsiz bişey istersen sök yamaha yapıstır bişey diyemezler :D
bende öyle düşünüyorum ama eski sayfalarda bir arkadaş sökmüş sonrada pişman olmuştu diye hatırlıyorum o yüzden bi sorayım dedim cevap için teşekkürler

Castrol Power1 koyucam bende bu hafta motoruma 10-40 mı 10-50 mi koyayım? 2'side var. Hangisi daha iyi uyum sağlar?

Merhaba,820 km'deyim rodajın bitmesine az kaldı 250 km ye kadar 5000 devir-700 km ye kadar 6000 deviri aşmadan kullandım-1000 km ye kadarda 7,000 deviri aşmadan rodajı tamamlayacağım.1,000 km ilk bakım ve yağ değişimi yapılacak ama yetkili servisleri ile görüşmemde castrol power1 10-40 konulması gerektiğini mineral yağ konulmamalı diye belirttiler ama bazı arkadaşlar 3,000-4,000 kmlere kadar rodaj tamamlanmaz mineralden sonra yarı ve tam sentetiğe geçilebilir yazılıyor bunu anlayamadım.Birde motor 80ve biraz üzerinde giderken çok bağırıyor nasıl rahat uzun yol yapacağız böyle anlayamadım.
Ek olarak çanta konusunda bilgi vermek isterim 46 lt.lik çanta almıştım ama tablanın yarısı açıkta kaldığından esnemeden dolayı tabla kırıldı.yeni tablanın altına demir kestirdim esnemesini alması için üzerine tabla üzerinede çanta zımba gibi oldu ayrıca çanta demiri falan almanıza gerek bulunmuyor sırf çanta için.

Hey gözünü sevdiiminin motörü. Biraz önce kargo ile servisten hava filtresi ile buji istedim. Hava filt. 9.6 tl,i Buji 15.6 tl :)

Kocaeli İl Temsilcisi
hoş geldiniz irfan bey,

ben şu sis farı işini hala sonuca vardıramadım, sizinle mesajlaştıktan sonrada arayışlarım işlerden dolayı yarım kaldı.

elektronikler öyle duruyor, içlerine koyulacak tasları bekliyorlar :)

aynen zaten o taslarından sebep bende yapmaya başlayamıyorum en sonunda gidip cnc de yaptıracağım :) zaten içini nasıl olsa yaparızda hep üşengeçlik işte :) iş güç ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:12 ----------

Hey gözünü sevdiiminin motörü. Biraz önce kargo ile servisten hava filtresi ile buji istedim. Hava filt. 9.6 tl,i Buji 15.6 tl :)

ethem aynısından banada lazım dostum nerden söyledin ?

ethem aynısından banada lazım dostum nerden söyledin ?

DB Motor Ümraniye. Tel: 0 216 461 0606
Bant kaydı telefon açılıyor. Buradan Yedek parça satış için 4 ü tuşluyorsun. Çıkan yetkiliye istediğin parçaları söylüyorsun. Sana istediğin parçaların stok bilgilerini ve fiyatını söylüyor. Sonra bu kişiye kargo için teslimat adresini veriyorsun. Ben Yurt içi kargo Kocaeli Karamürsel, şubeden alıcam dedim. Evde olmayabilirim falan diye. Yarın gün içinde yurt içi kargodan alıcam mesela.

Sonra ödeme konusunu nasıl yapacağın konusu için seni muhasebe bölümüne bağlıyor hemen. Çıkan kişi sana bi garanti bankası hesap numarası veriyor. İban no şeklinde. Bu hesaba malzeme tutarını eft veya havale yaptıktan sonra para db nin hesabında göründüğünde hemen malzemelerini kargoya veriyorlar. Ertesi gün elimde oluyor. Ben ne lazımsa buradan alıyorum. Gayet sağlıklı.

herkese iyi günler... 1 mart tarihinde dikiz aynası sipariş etmiştim çin'den. Kargom bugün elime ulaştı.
Kargo ücreti ödemedim. Aşağıdaki linkten satın aldım. Sitede süper şeyler var, deneme amaçlı küçük bişe sipariş edim dedim önce.
13,85 dolara dikiz aynası aldım. bu aynayı Türkiye'de satan yer bulamadım. Netten arayınca bu site çıktı karşıma.
Adamlar nası oluyor da ücretsiz kargoyla yollayabiliyorlar anlamadım. 1-2 dolarlık şeyler var ücretsiz kargo diyor. sticker falan.
gelmesi 20 gün sürdü. ama çok güzel oldu, üzerinde çince yazan bir kargoyla.. :c))
aynaları takınca fotoğraf çekip paylaşacam arkadaşlar. ama sanırım h.sonunu bulabilir...

http://www.aliexpress.com/product-f...-Parts-FB-M011-Free-Shipping-wholesalers.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar