Geçenlerde yeniden iki tekere karar verdiğimde forumu araştırdım neler oluyor, neler bitiyor diye piyasada. O kadar kötülemişsiniz ki, direkt vazgeçmiştim PCX'ten (Gören de hepinizi SW-T600 kullanıyor sanacak). Fuarda rastladığım bir arkadaşım yeniden aklıma sokmasa, şu anda diğer modellerden artan parçaları değerlendirmek amacıyla model olarak önümüze sunulduğunu düşündüğüm, alırken ekonomik ama standart bir CB125E'ye biniyor olacaktım. Kaldı ki moped ile yaptığım ve ayağımı ezdiğim bir kazadan sonra, daha geçtiğimiz Mayıs ayında gıcır gıcır CG125'imi 2000 TL gibi komik bir rakama dürümcüye satıp, bir daha asla motora binmem diye söylenirken...
Şu anda bütçem olmasına rağmen tercih etmedim mesela 125-150 cc seviyesinin üstüne çıkmayı. Standart bir gelirim var, devir ekonomi devri. Bu yüzden PCX tam bir mantık ürünü. Çöpe atmayı düşünerek almıyoruz sonuçta Honda markalı bir motorsikleti, satarken de karşılığını alırız.
Şaşırmıştım açıkçası özelliklerini ilk duyduğumda. Su soğutmalı, Enjeksiyonlu, V-matik, 14" tekerlek... Önümüz yaz, gidemeyeceğim yer yok diye düşünüyorum şu anda... Çeşit bakımından fazla motorsiklete binmedim ama PCX oldukça rahat ve dengeli bir motor.