Gurol, projenin anlatimida resimleride mukemmel, burda gordugum en guzel imalatlardan biri, eline saglik.. :cat:
Teşekkür ederimeline saglık ustam yanlız şunu diyiverem palet ayaklıga attıgın civataların altı kapalı somun olsa daha hoş durur diye düşündüm :thumleft:
Rondela diyorsunuz rondelanın boyu ve kör somunun normal somuna göre 3/2 fazlalık boyunu hesaplarsak görüntü hoşluktan çirkinliğe gider diye düşünüyorumdişli pullar kulansan gevşemez sanırım saten o makinelerde fazla bibrasyon yok aga :queen:
Teşekkür ederim
kör top somundan bahsediyorsunuz sanırım,güvenemedim onlara titreşimden dolayı fiberli somun kullandım
Güzelim hocana sormadan kendi kendine iş yapmaya kalkışırsan işte böyle ağzına burnuna bulaştırırsin.
Yapman gereken civataların başına kör somunları (Kapalı somun) sıkmadan önce sıvı (macun) conta sürerek sıkıştırırsan vibrasyondan kesinlikle etkilenmez. (Mercedes otomobilin bazı parçalarında bu uygulama var)
Hocam o iş kolay kolayda
kör somunun boyu diğerlerine göre 3/2 gibi bir oranda daha uzun-yüksek görüntü iyi olmayacaktır
ellerinden öperim hocam )
tasarım, işçilik ve uygulama gayet güzel olmuş.:thumleft: kendinden sıkmalı somunlara ilave olarak yaylı rondela kullansaydınız gevşemelerin önüne geçerdiniz. rondela yerine somun yapıştırıcı da kullanabilirsiniz hem gevşemez hem de sökmek istediğinizde engel de çıkarmaz. ayrıca bence vidaların boylarını somundan taşmayacak şekilde kısaltmalısınız. umarım vida ve somunlar da paslanmaz malzemedir.
Teşekkür ederim
Somunlar teflonlu somundur,dolayısı ile rondelaya veya yapıştırıcıya gerek yok ve iki plaka arasındaki malzemede zaten yay görevi yapıyor
yazımdada dediğim gibi tüm malzemeler AISI 304 kalite paslanmaz çeliktir
bu tip rondela gerçekten çok iyidir. keşke üreticiler tüm vidalamalarda bu rondelayı kullansalar.elinize sağlık.bilgi olsun diye yazıyorum;nord-lock isimli kesinlikle
gevşetmeyen bir rondela almıştım perpadan
http://www.goksanmakina.com/nord-lock_gevsemezlik-sistemleri.php
o zaman söylenecek şey "harika olmuş güle güle kullanın" :thumleft:
Tekrar teşekkürler sağolun
Senden bunu duymak onur verir Alp çok teşekkürler
Arka sürücü yaslanmada bitti,onuda yayınlayacağım
zaten yakında senden gel birlikte çalışalım teklifi bekliyorum:bounce: ))))