Palet ayaklık peg basamak yapımı honda shadow wt750

Pek anlamam ama cobranınkisi çok kaba duruyo ve ayak içi kısmında plastik kullanması işi bozmuş.
Seninki çok daha gösterişli abi,helal.Hem oldukça rahat bişeye benziyorlar :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sagolun teşekkürler

Gurol, projenin anlatimida resimleride mukemmel, burda gordugum en guzel imalatlardan biri, eline saglik.. :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gurol, projenin anlatimida resimleride mukemmel, burda gordugum en guzel imalatlardan biri, eline saglik.. :cat:

Senden bunu duymak onur verir Alp çok teşekkürler
Arka sürücü yaslanmada bitti,onuda yayınlayacağım

zaten yakında senden gel birlikte çalışalım teklifi bekliyorum:bounce: ))))

eline saglık ustam yanlız şunu diyiverem palet ayaklıga attıgın civataların altı kapalı somun olsa daha hoş durur diye düşündüm :thumleft:

Forumdan Uzaklaştırıldı
eline saglık ustam yanlız şunu diyiverem palet ayaklıga attıgın civataların altı kapalı somun olsa daha hoş durur diye düşündüm :thumleft:
Teşekkür ederim
kör top somundan bahsediyorsunuz sanırım,güvenemedim onlara titreşimden dolayı fiberli somun kullandım

dişli pullar kulansan gevşemez sanırım saten o makinelerde fazla bibrasyon yok aga :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
dişli pullar kulansan gevşemez sanırım saten o makinelerde fazla bibrasyon yok aga :queen:
Rondela diyorsunuz rondelanın boyu ve kör somunun normal somuna göre 3/2 fazlalık boyunu hesaplarsak görüntü hoşluktan çirkinliğe gider diye düşünüyorum
ama istiyorsanız sizinkine öyle yaparız )

çok beyendim güzel olmuş eline sağlık burda böyle bir arkadaşımızın olması gurur verici

Teşekkür ederim
kör top somundan bahsediyorsunuz sanırım,güvenemedim onlara titreşimden dolayı fiberli somun kullandım

Güzelim hocana sormadan kendi kendine iş yapmaya kalkışırsan işte böyle ağzına burnuna bulaştırırsin.:)
Aslında sen doğru yoldasın. Daha estetik olması için topbaş güzel olur.
Yapman gereken civataların başına kör somunları (Kapalı somun) sıkmadan önce sıvı (macun) conta sürerek sıkıştırırsan vibrasyondan kesinlikle etkilenmez. (Mercedes otomobilin bazı parçalarında bu uygulama var)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Güzelim hocana sormadan kendi kendine iş yapmaya kalkışırsan işte böyle ağzına burnuna bulaştırırsin.:)
Yapman gereken civataların başına kör somunları (Kapalı somun) sıkmadan önce sıvı (macun) conta sürerek sıkıştırırsan vibrasyondan kesinlikle etkilenmez. (Mercedes otomobilin bazı parçalarında bu uygulama var)

Hocam o iş kolay kolayda
kör somunun boyu diğerlerine göre 3/2 gibi bir oranda daha uzun-yüksek görüntü iyi olmayacaktır
ellerinden öperim hocam )

Hocam o iş kolay kolayda
kör somunun boyu diğerlerine göre 3/2 gibi bir oranda daha uzun-yüksek görüntü iyi olmayacaktır
ellerinden öperim hocam )

Bak şimdi oldu... Mantıklı açıklamaya boynum kıldan ince. :)
Benim tanıdığım Gürol abim sıfır hata ile çalışır. Kumpas ta hata olur Gürol da olmaz.:)

Son düzenleme:
tasarım, işçilik ve uygulama gayet güzel olmuş.:thumleft: kendinden sıkmalı somunlara ilave olarak yaylı rondela kullansaydınız gevşemelerin önüne geçerdiniz. rondela yerine somun yapıştırıcı da kullanabilirsiniz hem gevşemez hem de sökmek istediğinizde engel de çıkarmaz. ayrıca bence vidaların boylarını somundan taşmayacak şekilde kısaltmalısınız. umarım vida ve somunlar da paslanmaz malzemedir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
tasarım, işçilik ve uygulama gayet güzel olmuş.:thumleft: kendinden sıkmalı somunlara ilave olarak yaylı rondela kullansaydınız gevşemelerin önüne geçerdiniz. rondela yerine somun yapıştırıcı da kullanabilirsiniz hem gevşemez hem de sökmek istediğinizde engel de çıkarmaz. ayrıca bence vidaların boylarını somundan taşmayacak şekilde kısaltmalısınız. umarım vida ve somunlar da paslanmaz malzemedir.

Teşekkür ederim
Somunlar teflonlu somundur,dolayısı ile rondelaya veya yapıştırıcıya gerek yok ve iki plaka arasındaki malzemede zaten yay görevi yapıyor
yazımdada dediğim gibi tüm malzemeler AISI 304 kalite paslanmaz çeliktir

Teşekkür ederim
Somunlar teflonlu somundur,dolayısı ile rondelaya veya yapıştırıcıya gerek yok ve iki plaka arasındaki malzemede zaten yay görevi yapıyor
yazımdada dediğim gibi tüm malzemeler AISI 304 kalite paslanmaz çeliktir

o zaman söylenecek şey "harika olmuş güle güle kullanın" :thumleft:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------

elinize sağlık.bilgi olsun diye yazıyorum;nord-lock isimli kesinlikle
gevşetmeyen bir rondela almıştım perpadan
http://www.goksanmakina.com/nord-lock_gevsemezlik-sistemleri.php
bu tip rondela gerçekten çok iyidir. keşke üreticiler tüm vidalamalarda bu rondelayı kullansalar.

Senden bunu duymak onur verir Alp çok teşekkürler
Arka sürücü yaslanmada bitti,onuda yayınlayacağım

zaten yakında senden gel birlikte çalışalım teklifi bekliyorum:bounce: ))))

Gel hele, bakalim durumlara :) . . henuz yapdiklarimi sahsen gormedin, gercekde gorunce farkli fikirlerin olabilir,,,

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar