ekleme
Uzun zamandır bu siteye girmiyordum,zira bilen bilmeyen, kullanan kullanmayan herkes bir şeyler yazıyordu,nitekim hâlâ durum öyle. Üstat CBF 150 kullanıcı, kalkmış bana "granaj farkı arkadaşım yoksa herşey aynı..diyebiliyor. Ben sanki bunu bilemeyecek kadar okumadan ve araştırmadan yoksunmuşum gibi. Ayrıca aralarındaki fark sadece granaj değil, gidon farkı ve buna bağlı olarak da oturuş pozisyonu farkı var.
Ben F 800 S sahibiydim, 700 km'de aldım ve 7000'de sattım. Uzun sehayetlere de kısa olanlara da çıktım; birkaç gezim 2 kişi ile gerçekleşti. Motosikletimi ev aldığım için sattım, yeniden motosiklet alacak olsam 800 cc civarında ilk bakacağım motosiklet yine F 800 olurdu. F 800'ün ayna problemi vardı, garanti kapsamında yeni tip aynalarla değiştirdiler, böylece sorun ortadan kalktı. Dengesi ve fren sistemi önceki motosikletlerime göre çok iyi ve güven vericiydi, hızlanması çok iyiydi. Bana göre birkaç tane kusuru var. Birinci kusuru vites aralıklarıydı, zira birinci viteste şehir içinde sıkışık trafikte seyretmek biraz güçtü, illa 2. vites istiyordu, ama bu sefer de 2. vites fazla geliyordu. Başka bir kusuru da uzun yolculuklarda, örneğin Datça-Tekirdağ arasında, benim için biraz "yorucu" oldu. Yol bilgisayarı işlevsel, o tipteki/segmenteki bir motosiklet için gerekli. Yakıtı gerçekten çok iyi, yakıtın pahalı olması ayrı konu, neredeyse 250 cclik motosiklet kadar yakıyor 80/90 km sabıt hızda. Oturuş pozisyonu beni rahatsız etti demiştim, ayrıca 177 cm olmama rağmen bana da sele yüksekliği fazla geldi. Ne var ki süspansiyon ayarlarının elle ayarlanabilir olması başka iyi özelliklerindendi. Motorunun çalışma sesini herkes beğenmeyebilir,ayrıca gürültülü olduğu için biraz rahatsız edebilir, ancak ısındıktan sonra bu da ortadan kalkıyor.
Kısaca; bir kullanıcı olarak, eski bir kullanıcı olarak, yeniden 800 cc motosiklet alsam VFR değil, F 800 S düşünürdüm ama bu sefer ST olmak koşulluyla.