gereksiz konu olmuş
Gayette Gerekli Burdaki Birçok Arkadaşımızın İşine Yarayabilecek Bir Konu Olmuş...!
gereksiz konu olmuş
Valla Kürşat arkadaşım forumda çok faydalı bilgiler paylaşıyosun gerçekten.Ki gördüğüm kadarıyla ticari,kar amaçlı önermiyosun bunları.Ama 170cc filan değilde,orjinal cbr 150 parçaları ile değiştirilse daha güzel olmaz mı ?
sen tercüme edebilir misin ? biz gerçekten düşünüyoruz bu cbr 150 motorunu. sen ön yargıyla yaklaşanları boşver hocam biz gerçekten istiyoruz ve bu konuda ne kadar bilgi edinebilirsek iyidir. o yüzden bu tercüme benim ve benim gibi bu işi düşünenler için gerekli ?
sen tercüme edebilir misin ? biz gerçekten düşünüyoruz bu cbr 150 motorunu. sen ön yargıyla yaklaşanları boşver hocam biz gerçekten istiyoruz ve bu konuda ne kadar bilgi edinebilirsek iyidir. o yüzden bu tercüme benim ve benim gibi bu işi düşünenler için gerekli ?
Fiyat ve ödeme seceneklerini buraya yazarsan bende ögrenmis olurum. Gökhan istersen yaza beraber yapabiliriz bu işi ?
2 sorum var:
1) CBR 150 DOHC(çift kam) ve 4 supap demişsiniz, ancak cbr 125'ler 2 supaplı ve SOHC(tek kam). Nasıl olacak bu iş ? Bir de yazdığınız parçaların içinde piston, silindir - cylinder barrel (buradaki literatürte silindir gömleği diye geçse gerek) , silindir başı var; silindir başı 4 supaplı olacak yazmışsınız tek kamlı sistem nasıl çalıştıracak 4 valfı, veya teknik olarak mümkünse ne gibi dezavantajları olacak ? Bir de piston kolu yok parçaların içinde, o gerekmiyor mu ?
2) Ben bu işi İstanbul'daki bir Honda bayisiyle (isim vermiyorum) konuştum geçen kasım ayında, bu motorun CBR 150'yle aynı olduğunu, orjinal Honda silindir piston değişimiyle CBR 150'ye yükseltilebileceğini söyledim, ancak oradaki arkadaş cevap olarak krankın da mutlaka değişmesini gerektiğini ekledi ve yarışlar için yapılan modifiyelerden ve 1-2 yarış sonrasında nasıl motorun patladığından bahsetti
(Gerçi hakkını yemeyelim bahsettiği motor Honda değildi ve orjinal fabrika kiti değildi kullanılan, sanırım malossi demişti). Krankın niye değişmesi gerektiğini sorduğumda da cc artışının beraberinde kranka fazladan yük getireceğini, başta iyi performans alınsa da kısa vadede bile krank için sorun çıkarabileceğini söylemişti. Bütün bunların üstüne artık CBR 125'le 150'nin krankı aynı değil mi diye sormamıştım (büyük ihtimalle de bilmiyordu) ancak bunu araştırıp iyice öğrenmek gerekir.
Daha önce konuşmuştuk özel mesaj vasıtasıyla bu konuyu sizinle. Benim çok niyetim yok, ama 2-3 ay sonra fikrim de değişebilir bilemiyorum eğer yeni motor almassamYalnız "uğraşmayı seven" arkadaş tanımına uymuyorum orada sıkıntı var bi defa. Yine de sormak istedim; bir de olur da biri yaparsa bu işi bi tur alırım acımam
![]()