Profosyenel Fotoğraf Makinası

çok pahalı olmayan bi makina almak istiyrm fakat hiç bir fikrm yok yardımcı olursanız cevremdekiler canon-nikon diolar
fiyatları kaç mb kullananlar varsa yardımcı olablrlerse sevinirim

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bütçe aralığını söyleyebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz..

bu işi profesyonel yapacaksan düşük fiyata bu işi yapamazsın..sadece makinayı almakla bitmiyor iş, alacağın fotoğraf makinasın da gelen objektifler özellikle zoom isteyen kareler de yetersiz kalabiliyor..illa dslr alacağım diyorsan kafadan 2000 3000 tl gözden çıkarman lazım..yok o kadarı beni aşar diyorsan da canonun powershot makinaları var uygun fiyata da birşeyler bulabilirsin..

Ben fujifilm s200 exr finepix kullanıyorum yarı profesyenel çok kaliteli tabi fujifilm'in onlarca modeli var ama boşuna nikona-canona para verme derim..

mutlaka butce belırtılmesı gerekıyor belli bir fiyat aralığınız varmı ?

1500 liraya kadar butcem var bu işi hobi olarak istyrm nikon d5000 işimi görür galiba

Başlangıç diye bir makina tipi benim fikrimce yok. Seçeceğin makinada diyafram, enstantane, iso, beyaz dengesi, ışık değeri gibi ayarların ekran menüsünden değil makinanın üzerindeki tuşlar ile pratik ve çabuk bir şekilde değiştirilebilmesi temel olsun. Bu özelliğe sahip makinalar ile kendini hızlı bir biçimde geliştirebilir ve farklı ışık etkilerini çabucak fotoğraflayabilirsin, daha sonrasında da fotoğraf makinanın yetersiz gelmesi gibi bir durum yaşamazsın. Fotoğraf eğitimi almadıysan ifsak bu konuda iyidir. Hem düşük eğitim ücretleri ve güzel çay demleyen bir çaycısı var.

Fotoğraf malesef biraz pahalı bir hobi. İlerletmekte istiyorum diyorsan tahmini minumum 2000-3000 lira ile başlayabilir sonrasında varını yoğunu harcayabilirsin :) Ama bu demek değil ki iyi fotoğraf sadece pahalı makina ile çekilebilir. Pekala küçücük şipşak makinalarda bile uygun ışık ve ayar ile güzel kareler yakalaya bilirsin. Sadece her şartta fotoğraf çekemezsin yada bazı özel etkileri yakalayamazsın.
Bu işi profesyönel yapan arkadaşlar var. Sırt çantalarının ekonomik değeri 40-50 bin TL kadar ve bu adamlar daha mesleğin başlarında. Kazandıklarının çoğunu ekipmana yatırıyorlar. Zaten bu ekipmanlar pat diye oluşmuyor. Herkes bir DSLR makina ve en fazla bir yada iki objektifle başlıyor, sonrası malum.

Başlangıç diye bir makina tipi benim fikrimce yok. Seçeceğin makinada diyafram, enstantane, iso, beyaz dengesi, ışık değeri gibi ayarların ekran menüsünden değil makinanın üzerindeki tuşlar ile pratik ve çabuk bir şekilde değiştirilebilmesi temel olsun. Bu özelliğe sahip makinalar ile kendini hızlı bir biçimde geliştirebilir ve farklı ışık etkilerini çabucak fotoğraflayabilirsin, daha sonrasında da fotoğraf makinanın yetersiz gelmesi gibi bir durum yaşamazsın. Fotoğraf eğitimi almadıysan ifsak bu konuda iyidir. Hem düşük eğitim ücretleri ve güzel çay demleyen bir çaycısı var.

Fotoğraf malesef biraz pahalı bir hobi. İlerletmekte istiyorum diyorsan tahmini minumum 2000-3000 lira ile başlayabilir sonrasında varını yoğunu harcayabilirsin :) Ama bu demek değil ki iyi fotoğraf sadece pahalı makina ile çekilebilir. Pekala küçücük şipşak makinalarda bile uygun ışık ve ayar ile güzel kareler yakalaya bilirsin. Sadece her şartta fotoğraf çekemezsin yada bazı özel etkileri yakalayamazsın.
Bu işi profesyönel yapan arkadaşlar var. Sırt çantalarının ekonomik değeri 40-50 bin TL kadar ve bu adamlar daha mesleğin başlarında. Kazandıklarının çoğunu ekipmana yatırıyorlar. Zaten bu ekipmanlar pat diye oluşmuyor. Herkes bir DSLR makina ve en fazla bir yada iki objektifle başlıyor, sonrası malum.

Dediğiniz gibi fotoğraf gayet pahalı bir hobi, ama başlangıç makinası diye bir şey yok demenize katılmıyorum..
Biraz motosiklet gibi bu da, nasıl direk 1000rr la motosiklete başlayamayacağın gibi Canon EOS 1 D's Mark III lede fotoğrafa başlanmaz.. Ben mesela FujiFilm S5000 ile başlamıştım bi tanıdıktan 400-450 TL civarına almıştım. Şu an Canon EOS 500D kullanıyorum 1.5-2 senedir.
En ekonomik yol olan yurt dışından tanıdık aracılığıyla getirttim. Arkadaşa da tavsiye ederim, yurt dışına giden bir tanıdığı varsa.
Kafama göre bi lesn bulamadım hala 18-55mm kit kullanıyorum, memnun değilim ama el mahkum.

Hani ikinci el sağlam bi 400-450-500 D bulursan iyidir, Nikonları pek bilmem ama temiz bi nikonda işini görür..
Fujifilmlerde yine kalitelidir, özellikle manzara fotoğraflarında.. Mavi ve yeşili çok canlı gösterirler.

Hani bi 50D-60D zaten bütçeni zorlar hem de başlangıç makinesi olarak zor makinelerdir. Ayarlarının çok büyük çoğunluğu manueldir..

Senin alıp kullanacağın makinenin öncelikle alışman için, AUTO, P, CA ayarlarının kaliteli olması lazım ki gözün alışsın..

Öyle çok profesyonel bi makine olmasın dersen, Povershot, coolpix lere bakabilirsin.. kompakt makineler benim çok hoşuma gitmez onun yerine DSLR-Like denilen yarı SLR yarı kompakt makineler işini daha çok görür gibime geliyor..

Tebrikler fotoğraf zevkli bir iştir.. :)

merhaba, makineniz ne kadar pahalı olursa olsun düşüncede "hobi olarak yapmak" varsa sadece serbest zamanlarınızda kullanabileceksiniz ve çoğunlukla bu serbest zamanı bulamayacaksınız. bir süre sonra da aldığınız d slr makine ağır ve hantal gelmeye başlayacaktır. bu durumda ikinci ve benzer özellikli compact bir makine arayışına gireceksiniz. hemen hemen her d slr kullanıcısı bu hantallıktan şikayetçidir ve ikinci makine almak istemektedir. bu ihtiyacı gören üreticiler d slr fiyatına compact makineler üretmeye başladılar. nikon da ve canon da bu tip makineler mevcut ve çözüm olabilir. bir de dijital vizörlü makinelerden uzak durun. makineyi hareket ettirdiğinizde vizör görüntü yenileme hızı ağır kalabiliyor bu da can sıkıyor. ayrıca normal vizör keyfini asla vermiyor.

Sizinle aynı durumda idim birkaç ay öncesine kadar.Özelllikle aralık ayını bekledimki yıl sonu itibari ile fiyat avanjajı sağlama maksatlı.Canon D550 ve Nikon D3100 arasında kararsız kaldım.iki model arasında nikonun biraz daha özellik avantajı(ISO değeri daha yüksek vs) olması sebebiyle Nıkonda karar kıldım.Bunda etkenlerden biride Nıkonun body yanında 18-55- 70-210 lens ile kampanyaya çıkması idi.(totalde 1800tl).Negatif yönü Nikonun orjinal lensleri Canonun yanında %30-45 daha pahalı olması.Bunu aftermarket Sigma ile çözebiliyorsun.Bu makineler amatör tutkunuzu eğerki mesleğe dönüştürmeyeceksiniz,ilelebet karşılayabilecek düzeyde.Önce bütçenizi tam oturtun(14 şubat dolayısı ile tekrar bir kampanya olabilir teknoloji marketlerde takip ediniz).

alın canon 1000D gitsin. hem 900 liraya felan düşmüştü sanırım. fazlasıyla işinizi görür

:Ben media markette aynı fiyata yanında 70-210 lens ile birlikte almıştım.Daha 2 ay olmadı.İyice araştırın vede 14 şubat için yapılacak indirimi bekleyin.Bunun yanında Uv filtrede almalısınız.çanta ve tripoduda unutmayın.

Hiç bulaşma yol yakınken geri dön derim yoksa yakın zamanda çevrende fotoğraf makinesine 100bin lira para harcadım diyen adamlarla karşılaşabilirsin :cherry: motor yanında çok iyi bi hobi olarak kalır :cherry: ( Kralı 70bin s1000rr )

---------- Post added at 10:05 ---------- Previous post was at 09:52 ----------

hepinize cok tesekkur ederm biraz daha para biriktirip NIKON D3100 almaya karar verdm http://www.vatanbilgisayar.com/niko...ograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=57599
Eğer D3100 almaya karar verdiysen şöyleki:
18-55 kit lensiyle birlikte alacaksan Lensinin 18-55 VR olmasına dikkat et.Birde aynı makinayı 2ay kadar önde 1400e aldım ben kampanyaları takip etmeni öneririm

hepinizin önerilerini okudum teşekkurler bu makinadan ilerisinide almam zaten kendimi frenlerm bu kadarı işimi görür :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar