Honda Honda Cbr600F Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

alt panzot ve yan grenajları sökmen gerekecek önce
headersların tam ortasında kalan yuvarlak parça yağ filtresi

apratatın yoksa sağlam bir tornavidayı çekiçleyerek yağ filtresine iyice geçir ucu diğer taraftan çıksın
sonra asıl tek başına yapamazsan eğer (tornavidayı aşağıdan yukarı saplaman burada işine yarar) ucu çıkan tarafa ağzı kapalı anahtar geçir biriniz aşağıdan birini yukarıdan asılın

bunun haricinde yağ filtresi için olan aparatlar var
ilki bunlar kayışlı ve zincirli bunlar çok pahalı değiller 10 20 tlye çok rahat bulursun belkide daha ucuza ama zincirli olanını kullan kayışlı olanlar yağ filtresinin üzerinde zamanla birikmiş olan yağ ve pislikten dolayı boşa kayacaktır
1215.jpg

ikincisi bu parçalar var set halinde ama çok sıkarsan veya çok zorlarsan diş atarsa muhtemelen bi daha kullanamazsın güzel alettir
n14as16.jpg

üçüncü ve en temizi bu aşağıdakidir çok pahalı birşey değildi buda
3-Ayakli-Filtre-Anahtari-Yag-Filtresi-Acma-Aleti__37833147_0.jpg

yağ filtresini sıkarken elinle sıkmak en iyisidir. çok aşırı sıkılmaması gerekir aksi takdirde hiç çıkartamayabilirsin veya sökmeye çalışırken parçalayabilirsin...

alt panzot ve yan grenajları sökmen gerekecek önce
headersların tam ortasında kalan yuvarlak parça yağ filtresi

apratatın yoksa sağlam bir tornavidayı çekiçleyerek yağ filtresine iyice geçir ucu diğer taraftan çıksın
sonra asıl tek başına yapamazsan eğer (tornavidayı aşağıdan yukarı saplaman burada işine yarar) ucu çıkan tarafa ağzı kapalı anahtar geçir biriniz aşağıdan birini yukarıdan asılın

bunun haricinde yağ filtresi için olan aparatlar var
ilki bunlar kayışlı ve zincirli bunlar çok pahalı değiller 10 20 tlye çok rahat bulursun belkide daha ucuza ama zincirli olanını kullan kayışlı olanlar yağ filtresinin üzerinde zamanla birikmiş olan yağ ve pislikten dolayı boşa kayacaktır
http://www.aydal.com.tr/urunler/1215.jpg
ikincisi bu parçalar var set halinde ama çok sıkarsan veya çok zorlarsan diş atarsa muhtemelen bi daha kullanamazsın güzel alettir
http://www.adnhirdavat.com/uploads/urunler/n14as16.jpg
üçüncü ve en temizi bu aşağıdakidir çok pahalı birşey değildi buda
http://images.gittigidiyor.com/3783/3-Ayakli-Filtre-Anahtari-Yag-Filtresi-Acma-Aleti__37833147_0.jpg

yağ filtresini sıkarken elinle sıkmak en iyisidir. çok aşırı sıkılmaması gerekir aksi takdirde hiç çıkartamayabilirsin veya sökmeye çalışırken parçalayabilirsin...
çok sağol kardeşim peki bu filtreyi elle açamaz mıyız elle sıkıcak kadar cok sıkılmıyorsa yoksa zamanla yapışmış zor mu cıkar diyosun

ellede açarsın belki ama kolay olacağını söyleyemem..

yani sağlam bir bilek ister o iş aslına bakarsan :) motor ısınıp soğudukça parça yerine oturuyor zamanla dolayısı ile çıkması daha zor oluyor sökerken aparat kullanmak en güzeli ondan

3 haftalık esaret'den sonra bugün ankara da güneş kendini gösterdi, az da olsa eridi karlar. Hemen kendimi dışarı attım tabii, motor ise bayağı kirlendi her taraf erimiş kar suyu...

IMG_0647.JPG

IMG_0648.JPG

IMG_0650.JPG

IMG_0651.JPG

tşk ederim ilkay kardeşim offf offf bende cok ozledim motorumu 4 aydır binemiyorum ara sıra böyle foto gönderin de bari en azından hayalini kuralım herkese kazasız dertsiz sürüşler dilerim

malum sert kış şartlarında buz ve karla kaplı yollarda ulaşımı mümkün hale getirebilmek için en sık kullanılan yöntem yola tuz serpilmesidir bilindiği üzere.. Kısa dönemde sorunu çözse de yola çıkan araçların özellikle tabanına yapışan bu tuz çok büyük zarar veriyor yıkanmadığı takdirde.. Konunun uzmanı mühendislerin ortak görüşü “Tuzun , yollara, köprülere ve araçlara zarar vererek bu yapıların kullanım ömürlerini kısalttığı”üzerinedir..
Tuz metal ve plastik üzerinde yakıcı ve tahrip edici bir özelliğine sahiptir.. Ve tuzun en büyük zarar verdiği metal aliminyumdur..mumkun oldugunca motorumuzu bel altı su tutmaya calışın arkadaslar ..ufak bi hatırlatma ;)

sıra geldi bugun ki geziden ufak karelere..

img0020320.jpg

img0020420.jpg

img0020620.jpg

selam arkadaşlar 2006 model 600f kullanıcısıyım alternatör kapağım çizik ve rahatsız ediyor değiştirsemmi boyatsammı ne önerirsiniz...

Güzel Fikir:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------

Ama şöylede bir durum var renk tutmaz debriyaj kapağınıda kaplamak lzm

benımde çızık ben NAZAR olarak tutuyorum onu :)
ilk sahibinden kalmış :)
İlk sahibinide buldum çünki alırken :)
Memleketim SAKARYADAN ÇIKTI kendisi :)

@ilkayy

yağ filtresi için grenajları vs sökmeye gerek yok serviste tornavida gibi uzun, ucu yağ filtresine giren bir aparat var onunla kolayca söküp takmak mümkün.

Hiç bi şekilde yeni kasa denmez ama :D:D Dün nie gelmedin bakim sen. Çokta güzel eglendik cokta güzel gazladık. 30 motora yakındık 20 si SS ti :)
ama olsun ikiside güzel :cherry: gördüm resimlerden çok güzel bi gün olmuş ,sabaha işim çıktı ben foruma yazdıktan sonra ama bi dahaki buluşmaya bi aksilik çıkmazsa gelmek isterim :)

bende gelemedim,
cuma gecesine kadar kesındı gelecektim yani,
c.tesi öğle sonu bi cub geldi motor kitlemiş,
parcaları aldım başladım fakat c.tesi gece yarısından sonra 2'ye kadar ugrastım elemanın aldığı krank'ta sıkıntı cıktı,
pazar günüde acil bitmesi gerekiyor diye parçacımdan gittim parcayı alıp bitirdim pazar günü,
fakat gezi yalan oldu,
bende akşam üzeri 4 (16)'dan sonra cıktım dolaşmaya tophane taksım galata koprusu vs :)
bir dahaki sefere veya poyrazlar motosiklet festivaline kesinlikte SAKARYADAYIM ama :)

@ilkayy

yağ filtresi için grenajları vs sökmeye gerek yok serviste tornavida gibi uzun, ucu yağ filtresine giren bir aparat var onunla kolayca söküp takmak mümkün.

eğer k&n filtre kullanıyorsan evet lokma takımı ile rahat çıkartılabiliyor ama k&n filtre tercih etmiyorum ben spor olduğu için gözenekleri daha büyük oluyor buda yağın çok daha rahat geçmesini sağlıyor ama filtreleme özelliği orjinali kadar iyi olamıyor demek benim için
gözenek ne kadar büyük o kadar az filtreleme

Ben de h,. grenaj sökmedim :)
Usta eli ile önden cıkartıyor :)

sen sus (=

birde grenajı sökme espirim motor bloğunuda temizliyorum ben hazır açılmışken (=

yok dostum kn kullanmıyorum hondanın orjinal filtresini kullanıyorum ama kn ninde spor olmasıyla filtreleme özelliğinden taviz vereceğinide düşünmüyorum.Bahsettiğim aparat farklı kn nin orta kısmındaki lokma giren yeri biliyorum ama dediğim o değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar