Motorumu 1,000 km ye kadar nasıl kullanmalıyım?

Forumda yeni üyeyim
Yaklaşık 2 ay önce aldığım honda cg125 motorum ile ilgili birkaç sorun olacak
Motoru ilk aldığımda alt takımı tamam sıfır taktırdım tanıdık bir motorcu abime 1000 km ye kadar zorlamamam gerektiğini söylemişti ancak ben birşey olmayacağını düşünerek 1 kez bayır aşağı 140 gördüm ve kaza yaptım kafam kask olması ve şans eseri birkaç kesik ve sıyrıkla atlattım olayı motorun yan koruma demirleride motora birşey olmasını önlemişti ben bunun verdiği güvenle düzlüklerde falan 100 le kullanmaya devam ettim motoru 3 üncü viteste giden motoru 2 ye düşürüp arka tekerleği kaydırıyordum falan birgün motorun altından bir ses geldi kırılma gibi motor durdu kitlendi adeta ve bi daha çalışmadı ben hemen motorcuya götürdüm bana zorladığım için silindir kapağının kırıldığını ve pistonun delindiiğini söyledi yaptırdık şimdi zorlamıyorum 40 km den fazla hız yapmıyorum çevremden bazı insanların söylediğine göre hız yaparsam birşey olmazmış sadece yavaşlamadan gereksiz yere vites düşürmezsem motor a birşey olmayacağını söylüyorlar bir daha böyle bir olayla karşılaşmamam için nelere dikkat etmem gerektiğini merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ..

İlk açtığım konu kapatılmıştı umrarım bu sefer doğru açabilmişimdir..

çok sıkıştırmadan normal devrinde kullan..vites aralıklarını uzatma hemen değiştir.. en fazla 65-70 km geçme

_w_

Forumda 'rodaj' diye arama yapınca bir çok bilgi edinebilirsnz.

Aynı şey çinli bir motora olsa herkez çinli değilmi motoru dagıtır felan derdi hemen alın iste hondaya da aynı sey olabiliyormus :D

hiç mi vitesi yükselteceğine düşürüp te kaydırmadın motoru kütükcan
bu arkadaş ta bilerek yapıyormuş aynı şeyleri işte
tabi sen evde fazerle deneme bunları

Motor kullandığım dört yılda sadece bir kez yaptım onu, onda da yarım saniye içinde debriyaja bastım.

Fazer'da zaten yapamıyorsun, geçmiyor vites :)

Bir insan motoru neden vites düşürerek kaydırmak ister anlamak zor.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Motor kullandığım dört yılda sadece bir kez yaptım onu, onda da yarım saniye içinde debriyaja bastım.
Fazer'da zaten yapamıyorsun, geçmiyor vites :)
Bir insan motoru neden vites düşürerek kaydırmak ister anlamak zor.

herkesin kendini ifade yöntemi değişiktir
ben de arka frene basaraktan yapmayı seviyorum o hareket:mrgreen:

alt takımı sıfır taktırdım demişsin. Niye alt takımı değiştirmeye gerek duydun? Bide takılan parçalar orjinal japon parçalarmıydı yoksa bi sürü çin cg kopyası var çin malı parçamıydı? Motorun cg 125 demişsin bi sürü cg 125 modeli var küba falan filan seninki honda cg 125 modelimi? Bende 96 honda titan var 70 kusur binde alt takım hala orjinal. Hatta motor kısmının %90 nı orjinal hiç bi sorun yok. Olmadıda. Honda olduğunu gördüm. Alt takımın cin malı takılmış olabilir

Son düzenleme:
çin de olsa japon da olsa 125 cc ekonomik bir motosiklet ile 100 km sabit hız 140 km ile gitmek 3. vitesten aniden 2 ye atmak zararlıdır.
tüm sorun da bu yüzden olmuştur. motoru yine ilk 1000 km yavaş kullan ve zorlanmadığını hissettiğin hızlarda git. karşıdan gelen rüzgara
çok direnme bırakj o gün 70- 80 le gitsin motor.

Zihniyete bak arkadaş düz yolda 100 km ile giderken 3. vitesden 2.vitese atıyor.
Kardeş ben senin baban olsam elindeki motoru alır benzin döker yakarım...

n'aptın birader merzifon eşeği değil ki canım bu aletler. kulaklarını çek gitsin kıçını tepikle dursun :cyclopsan

(bu başlığın forumdaki japon-çin çekişmesine malzeme olması açısından açıldığını düşünüyorum o da ayrı.)

alt takımı sıfır taktırdım demişsin. Niye alt takımı değiştirmeye gerek duydun? Bide takılan parçalar orjinal japon parçalarmıydı yoksa bi sürü çin cg kopyası var çin malı parçamıydı? Motorun cg 125 demişsin bi sürü cg 125 modeli var küba falan filan seninki honda cg 125 modelimi? Bende 96 honda titan var 70 kusur binde alt takım hala orjinal. Hatta motor kısmının %90 nı orjinal hiç bi sorun yok. Olmadıda. Honda olduğunu gördüm. Alt takımın cin malı takılmış olabilir

Tamamen orjinal japon motor benden önce ecza deposunundu yorgun olduğu için değiştirmeye gerek duydum iyi etmemiş miyim? :pale:

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

n'aptın birader merzifon eşeği değil ki canım bu aletler. kulaklarını çek gitsin kıçını tepikle dursun :cyclopsan

(bu başlığın forumdaki japon-çin çekişmesine malzeme olması açısından açıldığını düşünüyorum o da ayrı.)

Çok güzel açıklamışsın olay budur yani bir diğer konu ise çin - japon çekişmesi falan forumda yeniyim bi bilgim yok o konularda :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar