Merhaba,
VFR 800 ü bir kaç kez kullanma imkanım olmuştu geçmişte.Kısa mesafe olsada iyi bir deneyim olmuştu benim için.(Şile,Riva vs.)Kullandığım motorda leovince eksoz vardı.Özellikle vtec in açıldığı 6500 devir ve sonrasında etkileyici bir sesi vardı.
VFR1200 ü daha evvelki mesajımda da yazdığım gibi geçtiğim yaz çıktığım(Temmuz15-25) Akdeniz turunda daha iyi tanıma fırsatı buldum.(İst-Antalya-Olympos-Fethiye-Dalyan-İst.)Bu gezi boyunca Finike de 42C öğlen sıcağını gördüm motor üzerinde.
Arkadaşlar eğer mevsime,yola ve motora uygun olmayan giysi giyerseniz,motorunuz ne olursa olsun ayaklarınıza sıcak gelir.Yaz sıcağında 250cc naked motorda da ayağınıza sıcak gelir.1200cc lik bir cüsseden bu sıcağın gelmesi çok normal,ama eğer uzun yolda seyrediyorsanız,bu sıcağın sizi etkilemesini beklemek pek mantıklı değil.Zaten vfr1200 de sıkışık yada ş.içi trafiği için tasarlanmış bir motor değil.Ama eğer sıkışık trafik yada ş.içindeyseniz,scooter haricinde neye binerseniz binin ayaklarınız pişer.Ben bu gezi boyunca 1800 km kadar yol yaptım,ama çok şükür hiç bir yerimde sağlık sorunu yaşamadım.Tabii ki kısa süreli yada mecburen sıkışık trafiğe giriyorsunuzdur,daha evvelki motorum Bandit 1200S ti(2006-2011) o naked olduğundan daha da çok sıcak geliyordu.Ama bu tarz motorların yeri dur kalk trafikleri değil.Ben Sidi Vertigo Corsa Air kullanıyorum.Siz gidipte o sıcakta VFR gibi bir motorla her yeri kapalı hava almayan bir bot giyerseniz eh diyim...Yorum sizin..Hatta VFR800 ün radyatörleri yan grenajların hemen arkasında ve yanal yerleştirildiği için 1200den çok daha fazla sıcak gelir ayaklarınıza,bunu da yaşayan birisi olarak söylemek isterim.
5.000 km kadar bu motoru kullanıyorum,ne Amerika da ne de başka bir ülkede ne söylendiği pek önemli değil,benim ne düşündüğüm daha önemlidir benim için.Tek sorunum bu kadar km boyunca deponun neden bu kadar küçük tasarlandığı idi.Bunu da Japon mühendisler,tasarım kaygısı olduğunu söylüyorlar ama 2013 te gelecek VFR1200 lerde depo daha da büyütüldü.