Koç Ailesi Yine Aynı Senaryoyu Sahneye Koyuyor :(

VW'deki DSG gibi, Fiat'ta da çift kavramalı 7 vitesli otomatik olsa 1.3 multijet tadından yenmez, Fiat'ın bu konuya bi el atması lazım. Gerçi DSG'nin de gıcık tarafları var ama VW 1.6TDI kullananlar bilir dip gaz yapınca 3 vites küçültüyo, motorun allah allah deyip coşması müthiş :queen:

VW'deki DSG gibi, Fiat'ta da çift kavramalı 7 vitesli otomatik olsa 1.3 multijet tadından yenmez, Fiat'ın bu konuya bi el atması lazım. Gerçi DSG'nin de gıcık tarafları var ama VW 1.6TDI kullananlar bilir dip gaz yapınca 3 vites küçültüyo, motorun allah allah deyip coşması müthiş :queen:
Ozamanda çok yakıyor dersiniz.

O gördüğüm araba filo kiralamadan alınmış bir Linea, en fazla 2 yaşında, bu stop etme yokuş çıkamama durumuna düşen daha başka bir sürü Albea taksi gördüm hepsi de multijet :mrgreen: ayrıca yokuş çıkabilseler bile kağnı gibiler.

Yokuşta kalakamıyor diye bişey olurmu? Fabrikadaki mühendisler bu aracı üretirken hiç yokuşta kaldırmadımı yani:cherry: Söyldediğin cidden komik... Biraz zorlanıyor ilk kavrama sırasında ama gayet güzel kalkıp gidiyor. Turbo 1.750 devirde 190 nm tork veiryor ama gerçekte 2.000 devir gibi toparlıyor. yokuş aşırı dik seviyedeyse motoru bu devrin altına düşmicek şekilde yarım debriyajla kalkarsın olur biter..

Bahsettiğin motorlu 1.3 dizel astra ile(1250 kg) mecidiyeköy istikametinde halıcıoğlundan sonraki yokuşta 120 ile girip gaz pedalınla hiç oynamadan aynı hızla bitiriyorum. Aynı yokuşta 1.6 benzinli araç 120 ile girip gaz pedalını sabit tutarsan 80 e kadar düşüyor. Motorun gücü hacmine oranla gayet iyi sadece 1250 cc motordan dolayı turbo boşluğu var. Ama Motorun yılda 200 tl vergi avantajı ve başarılı yakıt tüketimi var. Aşırı dik yokuşlardada bırak biraz zorlansın:) az yakıt yerine performan diyen 1.6 dizel alır zaten.

Motor abartılıp ödül aldığı kadar değil ama eleştirmeden bi düşünelim..

Yokuşta kalakamıyor diye bişey olurmu? Fabrikadaki mühendisler bu aracı üretirken hiç yokuşta kaldırmadımı yani:cherry: Söyldediğin cidden komik...
Toyota baskı-balata yakan otomatikleştirilmiş MMT şanzımanını savunurken türkiyede yollar standart 12 derece eğimden fazla eğime sahip, aşırı dik diyordu. Arabaları her koşulda denediklerini düşünmeniz cidden komik :cherry:
http://www.ttkd.org.tr/ayipli_toyota_auris_icin_mahkemeden_degisim_karari_cikarttik.html

Ellerine sağlık abicim. gerçekten çok önemli bir konuya değinmişsin..Ellerine sağlık ewet "kral çıplak" ve bunu görüp dile getiren birkaç insan var memlekette..

türkiye yerli araba üreticek az kaldı ben hala bimotor alamıyorum bu nasık bir iş..:sunny:

Ntv'demi CNN'demi kanalda ford'un elamanı biz yapmayız,yaparsa tofaş yapar demişti.Bende ya tofaş yapar yada Karsan. 95 model kartalım var bügün 1 tona yakın odun attım bagajına full+full doldurdum odunla arabanın arka kıçı yere paralel oldu ama yokuş sıkıntısı olmadı.Eşşşek gibi çekiyor.bide arkasına römork bağlıyorum onuda dolduruyorum dik rampalarda yarıyı geçtikden sonra kalıyor.ama araba hakkını veriyor :)

Ntv'demi CNN'demi kanalda ford'un elamanı biz yapmayız,yaparsa tofaş yapar demişti.Bende ya tofaş yapar yada Karsan. 95 model kartalım var bügün 1 tona yakın odun attım bagajına full+full doldurdum odunla arabanın arka kıçı yere paralel oldu ama yokuş sıkıntısı olmadı.Eşşşek gibi çekiyor.bide arkasına römork bağlıyorum onuda dolduruyorum dik rampalarda yarıyı geçtikden sonra kalıyor.ama araba hakkını veriyor :)

Tamam kartalı doğanı severizde dediğin araç %100 yerli değil sağ çamurluğun gerisinde plastik çıtanın üzerinde "fiat lisansı ile üretilmiştir" yazıyor.. olay bitmiştir.
ford-otosan, pejo-karsan, tofaş-fiat, hundai-Assan, toyota-SA, BMC (british motor company) vs. vs.

Yabancı lisans olması normal ama Pejo-karsan artık birleşik değiller ne yönden gerzek fransızlar J9 Minibüs modelinin bütün lisanslarını karsana satmışlar artık J9 modelinde çıkan minibüsler pejo olarak değil KARSAN diye çıkıyor + yerlidir.bunun üzerine on binlerce haber var.

Tamam kartalı doğanı severizde dediğin araç %100 yerli değil sağ çamurluğun gerisinde plastik çıtanın üzerinde "fiat lisansı ile üretilmiştir" yazıyor.. olay bitmiştir.
ford-otosan, pejo-karsan, tofaş-fiat, hundai-Assan, toyota-SA, BMC (british motor company) vs. vs.

Pehh yerli üretim otomobilmiş bu saatten sonra yerli merli otomobil çıkmaz.Yabancının malıyla yerlimi olurmuş hala anlamış değilim.Bu adamlar paranın hesabını çok iyi bilirler.

türkiye nin otomotiv sektöründe gelişimine Vehbi Koç tarafından maddi çıkarlar yüzünden darbe vurulmuş sanırım. güzel bi konuyu paylaşmışsınız elinize sağlık!!!

Simdi devlet yerli uretim otomobil yapana tesvik ve bir takim avantajlar verecek.
Koç gurubu da bu avantajlardan yararlanmak için böyle bir dalavere yapiyor.
Ben dogru mu anlamisim hocam?

Devleti yönetenler bu kadar mal degildir herhalde.
Yani insallah degildirler.:silent:

Yok kesinlikle değiller herkez hakkını alır :D

Elinize emeğinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş birilerinin en azından kör sağı ve dilsiz olmadığın görmek güzel.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar