desenize dogan şahin kartal makyajlanıp makyajlanıp önümüze sürüldü. aynısı albea için olacak.
ben almıyorum alanada aldırmayacagım.
ben almıyorum alanada aldırmayacagım.
Arkadaşım 12 yıldır tofaştayım. Böyle alıntı yazıları yazıpta milletin kafasını bulandırmayın bari. Yok albea plastiktenmiş italyada bindinizmi falan. Sen italyaya gittinmide hangi aracın kullanıldığını biliyorsun. Halen uno siena ya bine var orada. Burda üretimi bitti rusya başladı şimdi. Üretilecek aracı hangi firma yaparsa yapsın Türk insanı çalışacak emek verecek. %100 yerli olabilmesi için daha çok ekmek yememiz lazım.3 sene General Motor un Orta Dogu bolgesinde calismistim yuksek lisans doneminde, otomotiv sektoru koca bir strateji, bir yanda araplar ve petrol satisi diger yanda politikacilar.
Tofas calisani arkadasimizin yasi genc sanirim haberi yok Kus gurubu araba hicte oyle ucuz degildi , millet arasasini evini satip araba sirasina giriyordu. Arabanin tasarimi daha Turkiye ye gelmeden dunya genelinde iptal edilmisti ve demode olmustu. Neden mi uluslarasi standartlar yuzunden. Burasi Turkiye ama her sey kilif var.
Albea dediniz arabaya siz hic Italyada bindinizmi? Plastik ten her aksama farkli. Linea sadece Turkiyede yapiliyor Istalyada satisi bile yok. Alin size yerli araba o zaman.
Otomotiv firmalarinin kalite ve uretim sekilleri vardir. Turkiye her zaman Avrupaya gore dusuk pakette araba alir. Bir cok standart gelen ozelik Turkiyede para ile satilir.
Kisacasi paraniz ile rezil olursunuz.
Birileri bu isten kendine kazanc ayirmadan yerli merli hic bir sey uretilmez. Her sey gostermelik zaten.
Yerli Helikopter yapiyoruz dediler Motoru tasarimi Agusta ya ait
Yerli otomobil Fiata ait
Yerli Tren dediler gittiler Ispanyadaki CAF firmasini bataktan kurtarmak icin YHT ordan siparis ettiler
Yerli IHA dediler gittiler Amerikadan aldilar
Yerli Savas Gemisi dediler tum parcalari yurt disindan geldi sadece govde burda yapildi.
Bizde %100 yerli olan tek bir sey var ise, politikacilarin uydurmalari.
Bir kere yerli olmak ne demek ona bakmak lazım. Yerli olmak en başta ama en başta marka isminin sadece sana ait olmasıdır. Sonrasında dış tasarımı kendin yapabilmen, yapamasan da başkasına yaptırabilmen ve de motor, vites kutusu gibi kritik ve teknoloji barındıran elemanları kendi mühendisliğinle tasarlamaktır. Bu işlerin zorluk derecesi sondan başa doğru azalır. Yani en baştan kendiniz motoru tasarlayamazsınız dışarıdan satın almanız gerekir. Vites kutusu bir nebze daha kolaydır ama onu da sıfırdan tasarlamak zaman ister. Görsel tasarıma dayanan kısımları kendimiz rahatlıkla yapabiliriz ancak bunların mühendislik altyapıları yine bilgi birikimi, tecrübe ister. Yani kapıyı çok güzel tasarlarsınız herkes hayran olur ama onu kasaya nasıl bağlayacağınızı da bilmeniz gerekir. Bu arada kasa geometrisine hakim olmak da oldukça karmaşık birşeydir. Aracın nerede üretildiğinin hiçbir önemi yoktur ama böyle bir üretimin Türkiye'de yapılması bence gurur vericidir. Sen Çin'de de ürettirsen sonuçta o türk markası olarak kalır.
Ve de yerli otomobil sahibi olmak bazı akıllı iş adamlarımınız ve onları hayranlıkla ağzı açık seyreden bazı gençlerimizin sandığı gibi basit karlılık hesapları ve günümüzün modern otomobilleriyle aşık atıp atamama yarışından çok daha değerli birşeydir. Bugün Koç firması elinde 50 tane yerli otomobil markası olsa hepsini bir günde sırf yeterince kar etmedikleri için kapatabilir ama 1993 senesinde Mercedes o zamanki parayla 500 milyon Marklara varan zararına rağmen kapatmamıştır. Vatan millet sevgisi öyle sadece lafla olmaz.
Bu işi İtalyan'ların ön ayak olmasıyla yapmak benim de hoşuma gitmiyor ama bir yerden başlamak lazım, arkası gelecektir. Hele ki elektrikli otomobiller çağı başlamışken, bizden 100 yıl önde olan dünyayı yakalayabilmemiz için büyük fırsattır. Elektrikli otomobil tasarlamak içten yanmalı motorludan çok daha kolaydır. En azından motor ve şanzımandan yırtarsınız.
Yaw hay arkadaş nekadar çok bilginiz var ya şaşıyorum. Peki diğer araçlar nasıl çıkıyor o rampaları düz yolda çıkar gibimi. Bu motor avrupada birinci şeçildi defalarca. Hani avrupa merakı varya o yüzden söylüyorum. Kulanıpta bu motordan ben memnun değilim diyeni duymadım şimdiye kadar. 600000 kmyi ticaride devirebilen bir motoru rampa çıkamıyor diye kötülemeyin bari. Burada kullanıcı hatası olabilir aracın bakımı gelmiş olabilir debriyaj balatası bitik olabilir... Hem az yakacak hem çok kaçacak hem vergisi az olacak.Bir araba motoru üretmişler adı 1.3 Multijet, bu motorun 90 beygirlik versiyonunun takılı olduğu arabaların bile İstanbulda kalkış yapamayacağı yüzlerce yokuş var, adam el frenini çekiyo arabayı bağırtıyo debriyajı bırakırken el frenini bırakıyo ve motor kütt diye stop ediyor, 2-3 denemeye rağmen sonuç aynı, sonra anca düzlüğe inip ordan hızlanıp yokuşu çıkıyor. Önce türkiye şartlarına uygun araba üretsinler sonra türk malı araba üretsinler :farao:
O gördüğüm araba filo kiralamadan alınmış bir Linea, en fazla 2 yaşında, bu stop etme yokuş çıkamama durumuna düşen daha başka bir sürü Albea taksi gördüm hepsi de multijet :mrgreen: ayrıca yokuş çıkabilseler bile kağnı gibiler.Yaw hay arkadaş nekadar çok bilginiz var ya şaşıyorum. Peki diğer araçlar nasıl çıkıyor o rampaları düz yolda çıkar gibimi. Bu motor avrupada birinci şeçildi defalarca. Hani avrupa merakı varya o yüzden söylüyorum. Kulanıpta bu motordan ben memnun değilim diyeni duymadım şimdiye kadar. 600000 kmyi ticaride devirebilen bir motoru rampa çıkamıyor diye kötülemeyin bari. Burada kullanıcı hatası olabilir aracın bakımı gelmiş olabilir debriyaj balatası bitik olabilir... Hem az yakacak hem çok kaçacak hem vergisi az olacak.
Merak ediyorum hangi firma türkiye şartlarında araç üretiyor. Bırakın artık karalama kampanyasını marka düşmanlığını.
İyi olabilir, verimli ve sağlam olabilir ama motorun çekişinin yetersiz olabildiği yerler de türkiyede var, araba yokuşta kalkamıyorsa 1. vites oranını kısaltırsın ha araba biraz Peugeot J9'a benzer belki karizmayı çizer ama ben Peugeot J9'un en eski modellerinin bile çıkamadığı yokuş görmedim duymadım, üstelik bu multijet birde turbodizel, yazık gerçekten :farao:Peki neden piyasada bukadar tutuldu. neden eniyi dizel seçildi.:rendeer:
Arkadaşım tamam da Albea 1000kg, yolcu dolu J9 2.5 tondan fazla, izin ver de 2.5 lt olsunJ9 lar 2500 yada 2000 motor diye biliyorum.
Arkadaşım bişeyler biliyorsun fakat eksik ve yanlışların var.
Yokuş çıkmıyor diye taksicinin dolandırması taksimetrenin yazması demek. Düzenbaz bir milletiz.
Sen Tofaş yada FIAT düşmanısın galiba. :queen:
VW 1.2TSIBu motorun üretilme amacını yazıyorum. Ekonomi, sağlamlık. Bu kadar. Varsa üzerine aynı cc lerde motor, hatta 1.4 ve 1.5 ide koyuyorum söyle.
Evet tamircilerin en çok şikayet ettiği motor. İlk üretiminde geri çağırılan motor. Allahtan fazla satmadan farkına vardılar yanlışın.