Hangi Marka Beyaz Eşya Almalıyım ?

Hangi Marka Beyaz Eşya Almalı ?

• Kullanılan toplam oy
    17

_w_

öncelikle herkese iyi akşamlar...
Bir motosiklet forumunda ilgiç bir konu ama en çok takıldığım yer burası olduğu için yazıyorum...

Arkadaş beyaz eşya konusunda siz kullanıcılara danışmak istiyorum. 1 haftaya kadar Çamaşır makinası alıcam. şu ana kadar kullandığım Aeg (ilk AEG lerden ) marka ve 20 sene kullandık ve son nefesi verdi :). Yaklaşık 22 sene geçtiği için tam marka bilmiyorum. Hangi markayı önerirsiniz ? Yıkama kapasitesi 7-8-9 kg olucak. (ekstra program vs. A+ felan önemli değil )

Bulunduğun yerde bulunan markalar şunlar arkadaşlar ;
Arçelik - Beko
Profilo-
Sıemens
AEG (ElektroluX)
Bosch
Altus

Bunlardan hangi markayı almalıyım. ? . Uzun ömürlü olması önemli. Eminim bunlardan birini kullanan vardır :)

Cevaplarınızı bekliyorum...

Profilo çamaşır makinesi almıştık 1993'te, hala çalışıyor :mrgreen:
Sadece kurulamada hızlı dönerken kendinden geçmeye başladı o da normal sanırım artık :)
Şimdiki profilo'lar nasıl bilmiyorum ama...

en kalitelisi miele dir aam pahalıdır..sonra siemens gelir...o da pahalıdır...arçelik ve bosch aynı ayardadır..beko arçelik fabrikasından çıkar ama aynı kalitede değildir...altus da öğrenci işidir, normal evde de iş görür aslında...

arkadaşım sana şunu söyleyeyim bu konularda bilgi sahibi olduğum için anlatıyorum. Bir kere arçelik beko altus gibi markalardan uzak dur. Bu markalar aynıdır zaten arçelik fransaya göndermek istediğinde fransada ç harfi olmadığı için arçeliğe eşinin ismini BErna KOç yani BEKO adını vermiştir. Bunlar hep aynı. Servisleriyle konuşabilirsin onlar sana gerçeği söyler. ALACAĞIN tek marka MİELE olsun. Bir kaç lira fazla verirsin ama ömürlüktür. Çok sağlam bir markadır. :cat:

arkadaşım sana şunu söyleyeyim bu konularda bilgi sahibi olduğum için anlatıyorum. Bir kere arçelik beko altus gibi markalardan uzak dur. Bu markalar aynıdır zaten arçelik fransaya göndermek istediğinde fransada ç harfi olmadığı için arçeliğe eşinin ismini BErna KOç yani BEKO adını vermiştir. Bunlar hep aynı. Servisleriyle konuşabilirsin onlar sana gerçeği söyler. ALACAĞIN tek marka MİELE olsun. Bir kaç lira fazla verirsin ama ömürlüktür. Çok sağlam bir markadır. :cat:

üstad afyonda miele için kimi bulacak..arıza verebilir...kul yapısı..bence yaşadığın şehri de düşünerek arçelik alabilirsin...7 yıl garantisi var...bütçe problemin yoksa tabi ki siemens

bizimkiler yeni beko aldılar 9 kg çok sessiz çalışıyor tavsiye ederim çalıştığı anlaşılmıyor

Hocam bende yeni aldım hotpoint ariston en fazla garantiyi sanırsam o veriyor 7 yıl bu aralar fiyatlarıda uygundu A++ enerji sınıfı.Bence önemli olan garanti süresi artık o eski 20yıl çalışan makinalar yok satan adamlar bile diyor en fazla 10 yıl diye:) nekadar garantisi uzunsa onu tercih et sonuçta hepsi dünya markası hepsinin servisi var parçası var belli standartlarda ürünler.Dediğim gibi garanti süresi A++ olması ve fiyatı hangisi uygunsa onu al derim.

madem miele yok yaşadığım yerde yalnızca yazdıklarım mevcut diyorsan arkadaşım fikrim bu üçüdür .
Profilo-
Sıemens
AEG

listene göre cevap vermek gerekirse AEG eski AEG değil
BOSCH veya SIEMENS en garanti markalar ki serviste bir adım önde

diğerlerinin arasında mercimek kadar fark olmadığına emin olabilirsin...

Beko Al ben 2008in mayisinda aldim, tik yok saat gibi ayni gundeki gibi

Ben Bakude yasiyorum(bendeki beko turkiue uretimi)

evimde ki her eşyam arçelik servisi harika bugün ara akşama gelsin :) hızlı çözüm dayanıklı ürün

_w_

bizim öğrenci evindeki altus bazen 5 kg değil 7,8 kiloluk çamaşır dolduruyoruz bana mısın demiyor :)
fazla doldurmamanızı öneririm.
bizde öyle doldura doldura bozuldu .başta bilyeleri sonrada rulman dağıtmış ve tambur delinmiş. Ayrıca motor zorlanarak kabloların erimesine neden olmuş. Yeni parçalarda uymadığı için durduk yere masraf çıkarttı bize. :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar