Bmw BMW F650 GS / Dakar Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

arkadaşlar merhaba forumda yeniyim adım volkan bmw'nin f650'si ile g650'yi düşüüyorum fakat aralarındaki farkı çift silindir ve beygir farkından başka birşey bulamadım nedir tam olarak farkı aydınlatırsanız sevinirim ayrıca ilk motor için uygunmudur ?

o zaman bizdeki 2000 model f650gs çakma olabilir çünkü çift buji :D

bu olaya bir teori üretmek gerekirse.tabi motorunuzun km si nedir kaç yıldır sızdedir bilemem tamamen atıyorum.
ben 2000 model bir f 650 sahibi olsam ve motor yaptırmak zorunda kalsam ki bu motorlarda gömlek çakma olayı yok bildiğim kadarı ile yeni piston segman ve silindir alınarak sıfırlanabiliyor.oldu olacak birde 2. el üst kapak alır 3 ü harcayan 5 i de harcar mantığıyla gerekli diğer parçalarıda 2. elden temin edip bobin kablo vs.yaparım çift buji.
en mantıklısı budur bence

motor arkadaşımın, alalı 2 sene oldu, frustrated'in yazdıklarından sonra düşününce motorun sıfırlanmış olmasının daha yüksek ihtimal olduğu ortaya çıkıyor, bu durumdan arkadaşın haberi yok demekki şimdi söylesemmi söylemesemmi bilemedim :D

arkadaşlar merhaba forumda yeniyim adım volkan bmw'nin f650'si ile g650'yi düşüüyorum fakat aralarındaki farkı çift silindir ve beygir farkından başka birşey bulamadım nedir tam olarak farkı aydınlatırsanız sevinirim ayrıca ilk motor için uygunmudur ?

bu konuyu netten araştır derim .farkları bariz belli.ama sen f 800 gs ile g 650 gs yi karıştırıyosun .
g 650 gs 2012 model i f 650 2007 modelinin.farklı granajlı ve çelik jantlı dubleks lastikli arkada küçük çamurluğu olmayan modelidir.yine tek piston 48 hp lastik ölçüleri aynı.şase aynı tabiki bi kaç yerinde iyileştirme olmuştur ama bu kullanıcılardan gelen yorumlarla netlik kazanır.f800 gs ise 2008-2011 yıllarında üretilen sıralı çift silindir.70 hp civarı tam hatırlamıyorum fakat aynı şanzıman oranları 5 vites ki bu en buyuk sıkıntı olmustur.
en doğru cevapları yınede net üzerinden karsılaştırmalısın.

@uğur1000,

2008den itibaren f650gs de 800 cc çift silindir olarak üretildi onun yerine geçen sene g650 yi çıkardılar tek silindir 650 cc. @volkan86 muhtemelen sıfırları kıyaslıyor.

arkadaşlar 2004 model f 650 gs motoruma elcik koruma almam lazım.yakın zamanda alan varsa aldığı yer ve fiyat bilgilerini veririlerse sevinirim.bu gün ikinci el orjınal korumaya 80 tl fiyat aldım.

arkadaşlar 2004 model f 650 gs motoruma elcik koruma almam lazım.yakın zamanda alan varsa aldığı yer ve fiyat bilgilerini veririlerse sevinirim.bu gün ikinci el orjınal korumaya 80 tl fiyat aldım.
Yeni modeller için Almanya fiyatı küçük 100 €, büyük 140 € civarında. Eğer sağlamsa bence fiyat makul gibi.
Bende 2009 model 650 GS var. Sis farı takmak istiyorum. Usta elektrik tesisatına girmeden direk aküden alarak monte et ve en fazla 30 dakika kullan dedi. Motorun teknik verisinde 400 W alternatör, 12 V / 12 Ah akü görünüyor. Mevcut donanım ne kadar akım çekiyor bilgisi olan varmı? Kendisi monte etmiş ve kullanmakta olan varmı? Kullanan varsa hangi ürünü kullanıyor ve tavsiye eder mi? Ben hella düşünüyorum. Bilgisi olup paylaşanlara tşkler. Bu mesajımı okuyup bilgisi olmadığı için cevap veremeyenlerede tşkler...

Yeni modeller için Almanya fiyatı küçük 100 €, büyük 140 € civarında. Eğer sağlamsa bence fiyat makul gibi.
Bende 2009 model 650 GS var. Sis farı takmak istiyorum. Usta elektrik tesisatına girmeden direk aküden alarak monte et ve en fazla 30 dakika kullan dedi. Motorun teknik verisinde 400 W alternatör, 12 V / 12 Ah akü görünüyor. Mevcut donanım ne kadar akım çekiyor bilgisi olan varmı? Kendisi monte etmiş ve kullanmakta olan varmı? Kullanan varsa hangi ürünü kullanıyor ve tavsiye eder mi? Ben hella düşünüyorum. Bilgisi olup paylaşanlara tşkler. Bu mesajımı okuyup bilgisi olmadığı için cevap veremeyenlerede tşkler...

Merhaba, ben hella'nın "Micro De" modelini kullanıyorum. benimki tesisata bağlı ve kendi anahtarıyla açıp kapıyorum. Aydınlatmaya katkı yaptığı kesin olmakla birlikte aküye yük bindirdiğide doğru. o yüzden gerekli anlar dışında kullanmamak lazım. Ben size sürekli kullanabileceğiniz ayrıca görünürlük ve aydınlatma açısından çok işe yarayan ve aküyede yük bindirmeyen power led li sis farlarından tavsiye ederim.

elcik korumaya borusan kdv dahıl 300 tl fiyat verdi.bu paraya gereksız bence.ama sofuoğlunda uygun bi şeyler var bunu spariş edecem.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...r-kargo-ucretsiz-sofuoglumotor-65457518/detay

fanatiğinde söylediği gibi uzun süre sis farını yanık tutacaksan pover led diğer halojen sisler sadece sellektörde güzel oluyo aküye yük bindiği gerçek ki sogukta kısa farla beraber elcık ısıtmayıda açınca motor çalışmada zorlanıyo belki benim akü eski ondanda olur fakat pover led için link incele derim adrese teslim. 6 lısı güzel iş görüyo canlı gördüm.

http://www.vstromturkiye.org/viewtopic.php?f=22&t=8288

.

Fanatik ve uğuR1000 Genel olarak LED li sis lambalarını tavsiye ediyorsunuz anlaşılan. Benim kullanmak istememdeki amaç tamamen farkedilmek. Görüşü arttırmasıda önemli ama en çok farkedilirlik üzerinde duruyorum. Bildiğiniz, seri üretim, bizim motorlara uyacak ledli sis lambası varmı?
uğuR1000 linkini verdiğiniz ürünler idare eder. Ama ne kadar iyidirler hiç bir fikrim yok. Almadan önce görmenizde fayda var bence.

iyi akşamlar arkadaşlar,
çoğunlukla stabilize/toprak, daha az oranla asfalt üzerinde yol yapmaktayım,
lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum ama pirelli MT90 ve metzeller torance arasında kararsız kaldım,
daha önce pirelli kullanmadım, kullanan arkadaşlar metzellere göre daha sert hamurlu olduğunu söylüyorlar,
daha sert olması arazide avantaj getirir diye düşünüyorum,
özellikle kullananların tavsiyelerini alabilirmiyim?

Fanatik ve uğuR1000 Genel olarak LED li sis lambalarını tavsiye ediyorsunuz anlaşılan. Benim kullanmak istememdeki amaç tamamen farkedilmek. Görüşü arttırmasıda önemli ama en çok farkedilirlik üzerinde duruyorum. Bildiğiniz, seri üretim, bizim motorlara uyacak ledli sis lambası varmı?
uğuR1000 linkini verdiğiniz ürünler idare eder. Ama ne kadar iyidirler hiç bir fikrim yok. Almadan önce görmenizde fayda var bence.
Tekrar merhaba, power led'li sis farlarının en önemli özelliği zaten görünülürlüğü artırması (gündüz dahil) altta linkini verdiğim arkadaş aynı zamanda motosiklet kullanıcısı bir elektirk öğretmeni, bir çok motorda onun sis farlarını gördüm gerçekten çok güzel ürünler. Bende Micro De'lerimi çıkartmadan yer bulabilirsem 6'lı modelinden alıp taktırıcam motosikletime.
http://www.mesutkorkmaz.com/

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:24 ----------

iyi akşamlar arkadaşlar,
çoğunlukla stabilize/toprak, daha az oranla asfalt üzerinde yol yapmaktayım,
lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum ama pirelli MT90 ve metzeller torance arasında kararsız kaldım,
daha önce pirelli kullanmadım, kullanan arkadaşlar metzellere göre daha sert hamurlu olduğunu söylüyorlar,
daha sert olması arazide avantaj getirir diye düşünüyorum,
özellikle kullananların tavsiyelerini alabilirmiyim?
Merhaba, ben metzeller kullanıyorum. Ancak neredeyse tamamiyle asfaltta; o yüzden toprak performansı için birşey diyemem. Diğer kullanıcılarla sohbetlerimden öğrendiğim kadarıyla ise arazi -asfalt, fiyat-performans açısından continental escape'i çok beğeniyorlar. Araştırmanızı öneririm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:27 ----------

Grhn, led sis farlarıyla ilgili birde şu link var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-motosiklet-led-far-cakar-48138265/detay/

...çoğunlukla stabilize/toprak, daha az oranla asfalt üzerinde yol yapmaktayım,
lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum ama pirelli MT90 ve metzeller torance...
Ben bir kullanıcıdan Dunlop tavsiyesi almıştım. Ama en önemli tavsiyesi metzeller almamamdı. Ömrünün kısa olduğundan bahsetmişti. Bende Bridgestone var. Asfalt çok iyi, stabilize bence 10 üzerinden 5...
Tekrar merhaba, power led'li sis farlarının en önemli özelliği zaten görünülürlüğü artırması (gündüz dahil) altta linkini verdiğim arkadaş aynı zamanda motosiklet kullanıcısı bir elektirk öğretmeni, bir çok motorda onun sis farlarını gördüm gerçekten çok güzel ürünler. Bende Micro De'lerimi çıkartmadan yer bulabilirsem 6'lı modelinden alıp taktırıcam motosikletime.
http://www.mesutkorkmaz.com/

İlginiz için tşkler. Bu linkte verdiğiniz ürünler enerji verilerine bakılırsa sürekli olarak açık bırakılabilir nitelikte. Sanırım alınabilir kalitede...

2009 F650GS için güç soketi adaptörü arıyorum satan ve ya bilgisi olan varmı buralarda?

borusan istinyede vardı 65 euro +kdv idi sanırım.dün gördüm. bu arada ön amortisör keçeleri 70 tl kdv dahil 50 liraya yan sanai almayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar