NArgile Severlere Kötü Haber!

evet dahada ölümcül bence...

mutlu mesut yemeğin ortasında alkolün etkisiyle canciğer arkadaşını bıçaklar adam....

sinirlenir biner aracına,kaza yapar günahsızların canına kıyar ne hikmetse kendine bişey olmaz...

sevdiği kadının yanında kusar,canım halıyı rezil eder,banyoda elbiselerle soğuk duş yaptırılır şıçana döner,karizma sıfırlanır...

v.s çoğaltılabilir...
evet sigara saate bir yakılır ama uzun yıllar sonra kişinin sadece KENDİSİNİ öldürür...

ama alkol alan herkez istisnasız bir potansiyel katildir,heran birini öldürebilir,ama aracıyla,ama bıçakla ama başka şekilde...yada kaybeder dengesini düşer bir foseptik çukuruna..bokuda atarlar o çukuru açana..tabi düşenin suçu olmaz bu durumda da....
ha bu arada bunu da her alkol alışında yapar..haftada 3 ise 3 kere,5 ise 5 kere...
kimse ben ağzımla içerim demesin..bunu derseniz 60 sene sigara içipte canavar gibi olan ihtiyar delikanlıları örnek gösterebiliriz...

ülen sigarayı masum göstermek gibi bir amacım yok yanlış anlaşılmasın..ama içkiyide kimse masum göstermeye kalmasın..konu bu...:p

Ağzına içmek çok doğru bir tabirdir ölçüyü kaçırmadan bir seferde ne kadar içip ne zaman sarhoş olacağını kestirmekle alakalıdır. Uzun yıllar sigara içenle kıyaslanabilecek bir durum değil ancak ardı ardına söndürmeden 50tane sigara içenle kıyaslayabilirsin belki. Potansiyel katil ithamınız halıya kusma...vs gibi konularda tartışılacak çok şey var esasında ama konunun uzamasına hiç gerek yok. Ama bir insanın alkollü olduğu için foseptik çukuruna düşüp ölmesi sizin için gayet normal bir durum hatta çukuru açanlara kızanları da suçluyorsunuz. alkollüydü haketti bunu... bence potansiyel bir katil varsa o da sizsiniz...

kimse kimsenin kişisel özgürlük ve tercihine karışamaz buna devlette bireylerde dahildir adam 20 yıl sonra akciğerden ölmeyi göze alarak içer başkası 30 yıl sonra sirozdan karaciğerden ölmeyi tercih eder kimiside ben karışmam abi der

E şimdi bu durumda milleti rahatsız eden ne ? Mesele sigara içenin kötü kokmasıysa ve rahatsız oluyorsan konuşmazsın arana mesafe koyar görüşmezsin olur biter aynı şey alkol nargile vs içinde geçerli

Ama kimsenin kimseyi alışkanlıkları için yerden yere vurmaya hakkı yok ha illa yerden yere vuracaksada önce kendisine bakacak 4 4lükse (bu mümkün değil kimse peygamber olamaz) ozaman konuşacak yoksa başka şeylere zafiyeti olup bunu maskelemek yada egolarını tatmin etmek yada herneyden dolayı ise konu alkole sigaraya gelince zaafiyetten bahseden insanları hiç samimi bulmuyorum.

sırada eğlence mekanları var. ampul yönetimine göre zararlı olan ne varsa birer birer ortadan kalkıyor ... sadece kafeler hayatta kalacak tabi kesin en fazla 12'e kadar açık kalmasına izin verirler, trajikomik olay ise konu açılmış dilimize sahip çıkalım diye , özgürlüğünüz elden gidiyor ona sahip çıkın önce. eğer insanlara birşeylerin zararlı olduğunu göstermek istiyorsan yasaklayarak değil anlatarak öğreterek göster..

sırada eğlence mekanları var. ampul yönetimine göre zararlı olan ne varsa birer birer ortadan kalkıyor ... sadece kafeler hayatta kalacak tabi kesin en fazla 12'e kadar açık kalmasına izin verirler, trajikomik olay ise konu açılmış dilimize sahip çıkalım diye , özgürlüğünüz elden gidiyor ona sahip çıkın önce. eğer insanlara birşeylerin zararlı olduğunu göstermek istiyorsan yasaklayarak değil anlatarak öğreterek göster..

kesinlikle önemli olan nokta bu zaten yasaklar bizim sağlığımız bahanesiyle konulan kısıtlamalar. geçenlerde bir haber vardı beyaz ekmek yasaklandı sağlıksız diye. bir insanın ne yiyeceğine bile nasıl bu kadar müdahale edilebilir. ha madem o kadar sağlık meraklısısınız gdo yu siz sokmadınızmı bu ülkeye?bütün avrupa ülkelerinde kullanımına kısıtlama getirilen mısır şurubunun kullanım oranını %10 dan %15'e çıkaran siz değil misiniz?(Not: Türkiyede mısır şurubunu en çok kullanan firma ülk.r firmasıdır). yani kısıtlamaların amacı sağlık değil insanları yavaş yavaş sindirmek sadece başlayacakları yeri çok iyi biliyorlar çünkü sağlık bahanesiyle uygulanan yasaklara tepki almayacaklarını biliyorlar internet yasak içki yasak bar yasak sigara yasak o yasak şu yasak bu yasak...

Kibar feyzo'dan :)
"- sıçmak da yasak mı gurban?
+ degil
- yatta sıfatına sıçam o zaman :)

kesinlikle önemli olan nokta bu zaten yasaklar bizim sağlığımız bahanesiyle konulan kısıtlamalar. geçenlerde bir haber vardı beyaz ekmek yasaklandı sağlıksız diye. bir insanın ne yiyeceğine bile nasıl bu kadar müdahale edilebilir. ha madem o kadar sağlık meraklısısınız gdo yu siz sokmadınızmı bu ülkeye?bütün avrupa ülkelerinde kullanımına kısıtlama getirilen mısır şurubunun kullanım oranını %10 dan %15'e çıkaran siz değil misiniz?(Not: Türkiyede mısır şurubunu en çok kullanan firma ülk.r firmasıdır). yani kısıtlamaların amacı sağlık değil insanları yavaş yavaş sindirmek sadece başlayacakları yeri çok iyi biliyorlar çünkü sağlık bahanesiyle uygulanan yasaklara tepki almayacaklarını biliyorlar internet yasak içki yasak bar yasak sigara yasak o yasak şu yasak bu yasak...

Kibar feyzo'dan :)
"- sıçmak da yasak mı gurban?
+ degil
- yatta sıfatına sıçam o zaman :)
+1 aynen dedigin gibi yasaklayarak degil egitimle ogretilmeli. Vatani satmakta yasak ama babalar gibi satiyorlar, uyusturucu satmak kullanmakta yasak ama basbakanin yegeni olunca , uzerinde 50 kilo esasr bulunmasina ragmen icici oluyor.

Bence kapanmaz,ondan da para kazanmak için ruhsatname çıkarırlar ,alırlar 15-20 bin lira yıllık olay biter.Nargilecilri kapatırlarsa en çok Çorluluyu özlerim Beyazıtta, Tophane falan hikaye..Geçen sene Lyon'da her 2-3 günde bir Tunus kahvesine gittim,millet fosur fosur içiyordu valla?Avrupanın ortasında?şaşırmıştım.

nargile sigara gibi bağımlılık yapan birşey değildir. Sonuçta insanlar ayda yılda bir zevk için içiyolar nargileyi. Bir şey böyle zank diye yasaklanmaz ki anketler uygula, oylamalar yap, halk ne istiyo önce bi öğren bu nedir ya...

nargile sigara gibi bağımlılık yapan birşey değildir. Sonuçta insanlar ayda yılda bir zevk için içiyolar nargileyi. Bir şey böyle zank diye yasaklanmaz ki anketler uygula, oylamalar yap, halk ne istiyo önce bi öğren bu nedir ya...
benım senın gibi ayda yılda bir içende var , hergün içende var. hatta hergün içen birini tanıyorum baş harfide tvtech namı diğer the öküz :D

benım senın gibi ayda yılda bir içende var , hergün içende var. hatta hergün içen birini tanıyorum baş harfide tvtech namı diğer the öküz :D
:cherry: hergün iç iç paramı dayanır ona ya kendinin olsa bile aromasıdır şusu busu çok para tutar o :)

kadıköyde bir nargile için 15 tl ödedikten sonra gidip tam takımı 100 tl ye almıştım,
halen kullanıyorum,
arada içerim malum havalar biraz muhalif bu aralar
lakin yazın günbatımı sonrası bahçede illa ki nargileyi tüttürüyorum,

bu meret keyif ve zevk işi,
kuyruğunu tutup istediğiniz yere bağlayabilirsiniz,
konuyu gereksiz ve alakasız yerlere çekmek için duvar pasları da yapabilirsiniz,
hatta kuyruğu tutup dogmaya dahi götürebilirsiniz,

lakin bazı şeylerin anlaşılması için insanın daha geniş düşünmesi gerekiyor değil mi ?
ama nedense insanlar hep aynı,
hep dar,
hep kalıplar içerisinde,
hep insan olmanın dayanılmaz iradesizliği ve ümitsizliği içerisinde,

şimdiden herkese afiyet olsun,
şunu da belirtmeden geçemeyeceğim kapuçinolu nargile ile white russian çay ile simit gibi.
dikkat çarpabilir.

Nargile yasal mı? Yasal. Sigara yasal mı? Yasal. Sen adama ruhsat vermiş misin? Vermişsin. Şimdi kimi kimden koruyorsun? Satışı serbest içimi yasak.

Gelelim bir diğer konuya, o da demokrasidir. Teorik olarak biz seçim hakkı olan ve özgür kişileriz. Neymiş başkaları rahatsız olurmuş. Mesele ve eleştirilen o değil ki? Sen sigara içmeyi yasaklıyorsun, sigara içilebilen mekan açmayı yasaklıyorsun. Benim bir özgürlüğümü sınırlandırıyorsun bu şekilde. Buna hakkın yok. Bırak istiyorsam ben benim gibi sigara içenlerle bir arada bir yerde içeyim içkimi sigarayla? Şimdi bunu yapma şansım yok. Neden? Beni korumak için mi? Peki benim yapabildiğim ama artık yapamadığım bir konu ise bu, benim özgürlüğüm kısıtlanmış olmuyor mu? Yarın başka birisi bana: "motor tehlikeli, trafiğe çıkışı yasakladım" dese ne diyeceğim? Beni mi korumuş olacak?

Beni koruyun, neden mesela biliyor musunuz, hastalıktan, önleyici hekimlikle. İzmir'in suyu arsenik diye yıkıldı ortalık, ne oldu? İzmir'li içiyor işte arsenikli suyu, üsteli karsenik vücuttan atılmıyor, birikiyor? GDO'yu durdurun? Yok, olmaz. Peki, leblebi dağıtır gibi ehliyet veriyorsunuz, denetleyin? Adam beni dövüyor sokakta, kanunen suç değil? Cep telefonuyla konuşmadan araba süren yok, alkollü araba kullanmaktan daha tehlikeli karışan yok? Beni koruyorlar ama sigaraydı nargileydi... Bak sezaryende rekortmendik şimdi düzeltiyorlar, destekliyoruz. Ama bu nargile sigara işi normal değil.

Yani amaçlananı bilmiyorum ama kimse bana "seni koruyor" diye de laf etmesin. Benim vatandaş olarak daha ciddi dertlerim var ve ben devleti oralarda görmek istiyorum.

Sinirden sigara yaktım, iyi ki kapalı bir yerde değildim! :)

kadıköyde bir nargile için 15 tl ödedikten sonra gidip tam takımı 100 tl ye almıştım,
halen kullanıyorum,
arada içerim malum havalar biraz muhalif bu aralar
lakin yazın günbatımı sonrası bahçede illa ki nargileyi tüttürüyorum,

bu meret keyif ve zevk işi,
kuyruğunu tutup istediğiniz yere bağlayabilirsiniz,
konuyu gereksiz ve alakasız yerlere çekmek için duvar pasları da yapabilirsiniz,
hatta kuyruğu tutup dogmaya dahi götürebilirsiniz,

lakin bazı şeylerin anlaşılması için insanın daha geniş düşünmesi gerekiyor değil mi ?
ama nedense insanlar hep aynı,
hep dar,
hep kalıplar içerisinde,
hep insan olmanın dayanılmaz iradesizliği ve ümitsizliği içerisinde,

şimdiden herkese afiyet olsun,
şunu da belirtmeden geçemeyeceğim kapuçinolu nargile ile white russian çay ile simit gibi.
dikkat çarpabilir.
Sen pahali almisin takimi . Kadikoyden 45 tl ye almistim aroma dahil

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
kayseri görevinde 2 tütün ve kömürüyle 35 tl ye aldım ben...:pl:

demekki sende pahalı almışsın...:queen:

o da bişey mi? kendim yaptım 20 liraya geldi :p

damacana_nargile.jpg

valla bizim hanım yasak koymadıkca diğer yasaklar beni bağlamaz... Yaparım elmalı nargilemi haftada 2-3 kez yanınada taze çay ohhh mis :))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar