Bende ekap'i inceledikten sonra actım bu konuyu, açtım açmasına da, önceleri bu işi kallavi adamların yaptığını, herkesi ihaleye sokmadıklarını, hala ihalelere fesat karıştırıldığını okuyoruz, duyuyoruz.
Ben işin inceliklerinden bahsetmiştim daha çok. Yani benim gibi ufak esnaf bu işlerle uğraşıp ekmek yer mi derdindeyim kısaca.
Hangi ihale ve urun yada hizmet sekli nedir bana soyler isen daha iyi yardimci olurum.
Ben Savunma sanayi , ve havacilik ihalelerine giriyorum daha cok. Bizim ihalelerde zaten her sey acik donuyor, rakkamlar milyon Eurolar oyle fesat karistirmak basit is degil. Zaten devlette onlemini almis ihaleye katilan herkes digerinin fiyatini ve belgelerini acikca goruyor. Katilimcilarin hepsi yabanci ortakli zaten.
Senin soylediklerin daha cok Belediye ihalelerinde olan durumlardir. Taseron islerinde doner bunlar.
Artik oyle gazetelerde ihale duyurmak bitti , EKAP var. Her ihaleyi her vatandas gorebilir ister ise de katilabilir. (Gerekli evraklari temin eder ise tabiki). Yanliz EKAP gunluk degisen bir site. Her gun bir ihale eklenebilir gunluk takip edilmesi gereklidir.
Ihale bitiminden sonrs 2 sene donuk ihalenin gecmsini dahi gorebilirsin. Kazanan firmanin adi dahi geciyor.
Arama kisminda yapilan is yada hizmetin adini yazmalisin.
Ornek sen motosiklet satiyorsun
Motosiklet yazacaksin.
Ihale kelimelerinde motosiklet gecen her ihale dosyasi onune gelir. ihale tarihlerine ve bitis tarihlerine dikkat et.