Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
heherenkler canlıda bu senin motorun jantlar öldürüyo beni
metalik renk daha bi yakışırdı
![]()
Eyvallah sagolasın. Ama herkes castrol öneriyor. Bunun castrol versiyonu var mı ?
---------- Post added at 01:20 ---------- Previous post was at 01:16 ----------
Benden 5 lira sadece işçiliğe almıştı + 20 lira da yağ parası.
Dostum şimdi ben 10 40 mı alacağım yoksa 15-50 mi . Bunu kesin olarak bilmiyorum. :silent:
---------- Post added at 01:31 ---------- Previous post was at 01:20 ----------
Serkan Usta Allahını seversen bir el at benim şu yağ olayına.
Ben racer'a castrol koyacağım ama o 10-40 olaylarından hiç anlamıyorum .Tam olarak ne koyacağız yani ?
ve bir de
Kaç litre koyacağız.Tavsiye ettiğin miktar var mı ? Çok acil bir durum. Motor yağ bekliyor . Kal sağlıcakla ...
dostum yağ olarak 10/40,,,,15/40 yarı sentetik motor yağı kullanacaksın,
yaz aylarında 20/50 uygundur hava ısınıyor ve motorda ısındıgından yeterınce ıncelıyor,
mıktarına gelınce,
1200,,1300 gr kadar koy ve 5...10 dk çalıştır,,
sonra düz bir zemine getir motoru 5...10 dk bekle ve yağ çubuğundan seviyesini kontrol et,
seviye tamamlandıgını göreceksin.
yaz aylarında 20/50 yanı kalın yağ daha ıyı oluyor,
çünki,
hava sıcak,,motorda daha geç soğudugundan ınce yağ onca sıcağa maruz kalınca SU misali kıvam alıyor,
daha kalın yağ yeterli miktarda incelmiş oluyor ve motora daha fazla yararlı oluyor...
:cherry: adam olmaz dedidostum hiçbir bilgim yok ne desem boş,
alıp denersin uydurabılırsen uydurursun uyduramassam onca parayı çöpe atarsın,
telli olup olmadıgını ve pazarlıgını yap aklına yatarsa aklındaki fiyatı ver işine gelirse al dene...
Moturun yağını değiştirdim sonunda.Yağ aldığım yerde adam bana artık castrol'ün motosikletler için 15-40 yağ üretmeyeceğini ve piyasada çok zor bulacağımı söyledi. Bende 10-40 yağ aldım.
Fakat yağ kutusunun üstündeki resimde enduro'ya benzer bir motor resmi var. Bu adam bize yanlış yağı vermedi inşallah. Motor kanuni racer dedim tamam dedi. Racing tipi mi dedi .Evet dedim. Verdi bi yağ ama hayırlısı bakalım. Motoru yaka yaka öğrenecez bu işleri :cherry:
Seri motorcu kardeşim nedir bu yağ meselesiyağın üstündeki motor resimleri ne farkederki hiç bi farklılık göstermez
tamircine veya servisine gittiğinde bana 10 40 veya o anki mevsimine göre 15 40 sentetik motrsiklet yağı diyorsun onlarda yağı değiştiriyorlar bu kadar basit![]()
veya işinin ehli bir ustaya gidiyorsan öyle bir ustan varsa de abi yağını değiştircem diye tmm.
benim yeşil racer yağ yakıyordu orta ayaklığa alıyordum motorda 500 gram kadar yağ kalıyordu yukardan ekliyrdum cam hizasına kadar dolduruyordum tmm.d Ama bu yöntemi tabikide size tavsiye etmiyorum![]()
Aynen abarttığımın farkındayım da ilk defa yağı kendim aldığım ve değiştirdiğim için motorun sonu benim elimden olacak diye korkuyorum.:cherry:
İlk tecrübeyi yaşadık bidahakine koyup geçicez artık mevsimine göre :cat:. Sen yağ yakma sorununu nasıl çözdün peki sonra?