cbf150'nin silindir bloğundaki çift hava girişi

yaw o değilde noolmuş yani orda hava girişi varsa,bişeymi olmuş,,,cbf yi trilyonlukmu yapmış,diğer motorlarda olmayınca onlar gidememişlermi,,,,,,,,,,,,

Aklınca dalga geçiyor bu ya,,,bide şeyu yazmış hiç durmadan 500 km gidersen motor şişer yazmış öle bişeylerdi:queen::queen:adam adanadan izmire iki zamanlıyla 2 defa durarak gidiyor şişmiyor,,dört zamanlı şişecek

Ne bu balon mu şişiriyon:queen:

abi ben plütondan geldim çok sıcak buralar:queen::queen:

Selamlar,

cok ilginc yorumlar var! hele hava sogutmali motorlar 1000ccm den fazla olursa sisermis!!!
Hava sogutmali motorlarda en önemli olan Aluminum alasimin sicaga dayanikli olmasi yani imbisat emsali(genlesme kat sayisi). Bunuda düsük alasimli motorda, cok sogutucu havaya daha genis alan direnc olarak gösterilmek sureti ile esitlenir. Resimde görüldügü üzere hava buyinin etrafinda dolandirilarak harareti düsürülür buda bujinin calisma sicakliginda tutulmasini saglar ve motorrun gücü seviyesinde kalir.
Gelelim 1000ccm lik mopedlerin motorlarina, cogunlukla yag sogutma sistemlerine sahip olup, bilhassa zilindir kapagindaki hazneler sayesinde egzoz yuvalari ve bujinin etrafi sogutulur... Bu yüzdende sisme yapmazlar...

Ben kaç tane 1000 cc üzeri hacımlı hava soğutmalı motosiklet sayabilirim size....

Cbf 150 dünyada üretilmiş en mükemmel motosiklettir onda bişey varsa bu muhakkak onun mükemmelliğindendir ve diğerlerinde olması mümkün değildir.o dört dörtlük bir motosiklettir o eşi bulunmazdır o onun taaaa......

Töbe töbe abartmayın arkadaşlar Tamam iyi güzel hoş sağlam ama 150 cc tek silindirli bir motoru var ve çapı belli işde

bunu yere göğe sığdıramıyor olmak onun mükkemmeliği değil bizim gözümüzdeki eşsizliğidir. Motorumuzu beğenimizden kaynaklanır motor sevgisinden kaynaklanır gerçekçi olursak alt tarafı 150 lik bir motor ve hiçbir övgü bu gerçeği değiştiremez..

tekrarlamakta fayda var anlaşılır olması bakımından

bu topiği kendim açtım kendimde hortlatçam belki ancak burda o kadar tartışmaya maruz kalmıştım ki ve çoğu kişi bana muhalefet olmuştu ki sormayın

kendimin keşfettiği birşeyi sunmuştum sizlerin dikkatinden kaçan bazı kişilerin hiç bir bilgisi olmadan muhalefet olmalarına maruz kalmıştım .
youtubede yeni cbf150 için fabrikası video hazırlamış benim yıllar öncesinden bahsettiğim şeyi videolu açıklamış

böylelikle haklandım emeği geçen arkadaşlara eğer yüzleri hala varsa iki satır yazında gülelim tabi o pişkinlik varsa:p

[YT]k2IMdsPPV98[/YT]

konu çok eskidir naked dememdeki sebeb cbf ilk çıktığında naked katagorisindeydi

Son düzenleme:
Sen gerimisin :)
videonun 4.40 dakikasındaki parça silindir kapagıdır.
Eğer hala silindir diyorsan gel iddiasına girelim seninle :)
Anahtarı vermeyen top olsun diyorum başka bişey demiyorum :)

yaw arkadaş gene muhalefet bitmedi ya:queen:
anlatmak istediğimi hala anlamıyosunuz vede video koyuyom onuda yorum yaparken izlede öyle yap
düz mantık (oraya bak silindir blogu görüceksin dimi herkez oraya bakarken silindir blogu deriz dilmi
benimde dediğim şey silindir blogu yani metal aksamı kalkıpta silindirin içi pistonu yanma odacığını demiyoruz :mrgreen:
yani illa bi muhalefet olmak adına vede hakaret etmek için yazı yazıyosunuz
geri mi o senin lafın vede sensin arkadaşım

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:32 ----------

yazılanı iyi oku metal aksamı ,blog olan taraf
(yanma odacığı pistonu segmanı demiyorum )hiç bir zamanda onu kask etmedim :S

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:48 ----------

konu soğutma
anlatmak istediğim soğutma sistemi
videoda yapılan anlatılan şeyde soğutma kalkıpta silindir üst kapağı demeyin:pr:
ben silindirin içi demedim :queen: üst kapağıda olsa soğutma anlatılmış ve yapılmış değil mi

Ben cuma günü bunu kavgasını veriyodum akşam arkadaşlarla :) Motor kısmına eğildiğinde bariz belli oluyor

Motorun önünde iki hava girişi var da bunun çıkışı nerede ? Çıkışı olmadan hiç bir işe yaramaz hava akışı olmayacağından akışkanlar mekaniği prensiplerine göre.

Varmış gördüm :p

Son düzenleme:
arkadaşlar o kısım buji yuvasının oldugu kısımdır,
yanı,
buji kısımından yağmur suyu yıkama suyu vs giriş çıkışını sağlamak amaçlı,
ve elbetteki ağırlıktan çalmaktır,
ne kadar hafif olursa o kadar motor rahatlar misali...

o boşluk hava devir daim peteklerinin arasındanda geçiş yapıyor...

tartışma silindir üst kapağımı değilmi tartışmasına dönmüş

motor sırayla krank kutusu,silindir kapağı,silindir üst kapak ve külbütör kapağından oluşur

üst kapaktada olmuş olsa evet birçok motorda yoktur.hatta harleyin bile düşünemediği yazılmış
tartışılması gereken bir konu değil ve harleydeyde birçok şey gibi buda yok.aslında farklı markalar benzer tasarımlara gitmiştir.yanlız cbf'teki boşluk daha çapı daha geniştir ve bulundugu yer havayı doğrudan almaktadır.bu uygulamanın hiçbir işe yaramadığını düşünmek azda olsa bir işe yarıyor demekten mantıksızdır.
daha once hondanın discovery'de belgesını ızlemıstım cbf'te dayanıklılıga ve uzun omure onem verdıklerını bılıyorum.umarım konu amacını aşarak uzamaz.

Son düzenleme:
benim çin malında da var la bu :) serkan abi iyi ust kapak yollamışsın hehe :)

motorcu48 kardeş sanırım popüler olmaya çalışıyorsun ama motordan anlamadığın ortaya çıkıyor ki,bu da forum amaçlarına yani bilgi paylaşımımıza zarar veriyor.
benim de cbf150 motorum var ama hiç dikkatimi çekmemişti.senin yazıyı görünce motoru inceledim ve o meşhur(senin tabirinle silindiri :)silindir kapağını gördüm.ne işe yaradığı konusunda bir fikrim yok ancak şöyle de bir mantık var.
motor pistonuna oradan hava girmiş olsa karbüratördeki hava/benzin karışımı nasıl içeri çekilecek.kaldıki oradan havayla birlikte toz,yağmur çamur gibi şeyler girip silindir ve pistona zarar vermez mi?.
silindir bloğunun,silindir kapağının hangisi olduğunu bir bakışta pratik olarak anlamak istiyorsan egsoz manifolduna bak.egsoz manifoldunun olduğu kısım SİLİNDİR KAPAĞIDIR.bu otomobillerde de öyledir.silindir kapağında süpaplar,süpap kanalları ve süpap itecekleri(şişler)bulunur.senin ilk resimde gösterdiğin o mavi kanallar ise külbütörün,diğer adıyla piyanoların bulunduğu motorun en üstünde bulunan kapaktır.
NOT:hala anlamadığın,yanlış bildiğin şeyler varsa buradan bilenlere sor ki başkalarına yanlış bilgi vermeyesin.
saygılarımla.

ya bırak boşver ben bu yaz ybr ile iki kişi altın oluktan izmire non stop gittim 110Km/h hızla o sıcakta banamısın demedi ben yandım motor ısındıkça kudurdu hem bizimkinde öyle hava kanalıda yok ama demekki gerek görmemişler aşırı ısınma problemi olmadığı için :)+bizimki yağda yakmıyo alır almaz

o kadarda HONDA KALİTE ONDA demenin anlamı yok :)
CUB motorlarında üst kapağında aynı hava tahliye kanallı mevcuttur :))))

Bizim halkımız Malesef böyle :)

Honda lırlar kalıtelı çıkar KALİTELİ MOTOR denir.
Çinli Motor Alınır sağlam çıkar ŞANS İŞTE denir,
Honda arıza verir ARADA OLUR derler,
Çinli arıza verir, HEP BÖYLE İŞTE derler :)))

Günah Keçisi Olmak Bu Olsa Gerek :)))

motorcu48 kardeş sanırım popüler olmaya çalışıyorsun ama motordan anlamadığın ortaya çıkıyor ki,bu da forum amaçlarına yani bilgi paylaşımımıza zarar veriyor.
benim de cbf150 motorum var ama hiç dikkatimi çekmemişti.senin yazıyı görünce motoru inceledim ve o meşhur(senin tabirinle silindiri :)silindir kapağını gördüm.ne işe yaradığı konusunda bir fikrim yok ancak şöyle de bir mantık var.
motor pistonuna oradan hava girmiş olsa karbüratördeki hava/benzin karışımı nasıl içeri çekilecek.kaldıki oradan havayla birlikte toz,yağmur çamur gibi şeyler girip silindir ve pistona zarar vermez mi?.
silindir bloğunun,silindir kapağının hangisi olduğunu bir bakışta pratik olarak anlamak istiyorsan egsoz manifolduna bak.egsoz manifoldunun olduğu kısım SİLİNDİR KAPAĞIDIR.bu otomobillerde de öyledir.silindir kapağında süpaplar,süpap kanalları ve süpap itecekleri(şişler)bulunur.senin ilk resimde gösterdiğin o mavi kanallar ise külbütörün,diğer adıyla piyanoların bulunduğu motorun en üstünde bulunan kapaktır.
NOT:hala anlamadığın,yanlış bildiğin şeyler varsa buradan bilenlere sor ki başkalarına yanlış bilgi vermeyesin.
saygılarımla.

onca yazıdan sonra bunumu anladın ?
yazmak için birşey yazmayın kardeşim artık şu foruma
hem ben anlamadım diyorsun hemde açıklama yapıyorsun

YUHH diyorum artık
adam sizin gibilere şu basit hava soğutma sistemini anlatabilmek için beynini yedi buralarda

hala silindir içine toz çamur girecek diyor ya
50 kere anlatılmış 100 kere yazılmış
hala silindir içerisine mi girecek diye anladın havayı ??

yukarıda video koymuş
ona bakmadınmı ? gözlerinizdemi görmüyor sizin ?
VIDEODA 4.30 SANIYEDE GÖSTERİLİYOR OLAY
NET NET VE AP AÇIK
daha neyi anlamadınız ?

SILINDIR UST KAPAĞINDA HAVA GİRİŞLERİ VAR ,HAVA KANALLARI VAR, HAVA ÇIKIŞLARI VAR

BU KANALLARIN MOTORUN PİSTON - SEGMAN VEYA İÇERİSİ İLE BAĞLANTISI YOK

SADECE KANAL İŞTE, BİR YERDEN BAK ÖBÜR TARAFI GÖRÜYORSUN ANLAŞILAMIYORMU BU ?

SEN GİDERKEN BURALARDAN HAVA GİRİYOR, SİRKÜLASYON OLUYOR VE MOTORUN SOĞUTULMASINA YARDIMCI OLUNMUŞ OLUYOR.

KENDİ ELİNİ HAVADA HIZLICA BİR YERDEN BİR YERE HAREKET ETTİR-SALLA , PARMAKLARININ ARASINDAN HAVA GEÇMİYORMU ? AHA AYNISI İŞTE

nedir bunda senelerdir bir türlü anlaşılamayan şey ?

onca yazıdan sonra bunumu anladın ?
yazmak için birşey yazmayın kardeşim artık şu foruma
hem ben anlamadım diyorsun hemde açıklama yapıyorsun

YUHH diyorum artık
adam sizin gibilere şu basit hava soğutma sistemini anlatabilmek için beynini yedi buralarda

hala silindir içine toz çamur girecek diyor ya
50 kere anlatılmış 100 kere yazılmış
hala silindir içerisine mi girecek diye anladın havayı ??

yukarıda video koymuş
ona bakmadınmı ? gözlerinizdemi görmüyor sizin ?
VIDEODA 4.30 SANIYEDE GÖSTERİLİYOR OLAY
NET NET VE AP AÇIK
daha neyi anlamadınız ?

SILINDIR UST KAPAĞINDA HAVA GİRİŞLERİ VAR ,HAVA KANALLARI VAR, HAVA ÇIKIŞLARI VAR

BU KANALLARIN MOTORUN PİSTON - SEGMAN VEYA İÇERİSİ İLE BAĞLANTISI YOK

SADECE KANAL İŞTE, BİR YERDEN BAK ÖBÜR TARAFI GÖRÜYORSUN ANLAŞILAMIYORMU BU ?

SEN GİDERKEN BURALARDAN HAVA GİRİYOR, SİRKÜLASYON OLUYOR VE MOTORUN SOĞUTULMASINA YARDIMCI OLUNMUŞ OLUYOR.

KENDİ ELİNİ HAVADA HIZLICA BİR YERDEN BİR YERE HAREKET ETTİR-SALLA , PARMAKLARININ ARASINDAN HAVA GEÇMİYORMU ? AHA AYNISI İŞTE

nedir bunda senelerdir bir türlü anlaşılamayan şey ?

kardeşimmmmmmm sonunda bir tek kişi beni anladııııııııı

ben bunu 2007 de bu sistemi çözdüm belirttim dahasına cbf kullanan da kullanmıyanda sırf atıp tutmak için muhalefet oldu anlamadı dinlemedi dahası beni yerden yere aşaladılar
ama aşalanıcak olanlar kendileriydi işte şimdi şapa oturdular

millete anlatıyom anlatıyom millet hani pistonu diyo:D

hondanın yaptığı videodada aynı olay anlatılıyo ne oldu mars mı oldu bunca vatandaş:queen::queen:

sağol kardeşim sen bari şu tatlı su motorcularına silindir blogu nedir öğret dilimde tüh bitti

cbr600f kullanan adam bile cahelll

koçum git honda bayisine o parçayı iste bak faturasında ne diye geçiyor oku sonra milete hava at arkadaşımda da cbf 150 vardı ve silindir kapağında bir sorun vardı parça değişti vede tam olarak deiğin içinden hava geçen hava kanalları olan bir SİLİNDİR KAPAĞI takıldı silindir değil ha derrsenki ben kapak yada silindir de olduğunu değil teknolojisi eşsiz onu idda ediyorum dersen glt biraz çin malı motorların motor blok ve silindir kapaklarını incele derim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar