Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dönüşte motorla doncen gorcem yeterli korumalığını :p

Dönüşte dediğim gibi bir şey olmadı, tahmin ettiğim gibi sadece ellerim biraz üşüdü. Onun da asıl sebebi 2 sene önce baharın ilk zamanları idare etsin diye aldığım deri eldivenleri giymek zorunda kalmam. Neyse ki çok da üşütmediler. En azından ellerimi hissediyordum. :) Asıl üşüme o eldivenler aklıma gelmeseydi olacaktı. Yazlık eldivenle kullanacaktım. Diğer eldivenleri ıslak bir şekilde motorun çantasında bırakmıştım çünkü.
Sonuç olarak; pişman değilim yine yaparım. :p

heheh hadi bakalım öyle olsun :p yollar çok cacık olmuştur şimdiden..dikkatli ol kanka :rendeer:

ayrıca şu eldiven olayı için bir çözüm üretmek gerek..

Yollar süperdi. Hatta son bir kaç yılın en adrenalinli halini yaşadım. Adrenalin süper bir şey, tarih edilemez. Bir kaç km sarhoş gibiydim. :p
Eldivene yapacak bir şey yok. Elcik koruma alabilirsin anca.

1 saat kadar önce , motosikleti yıkamaya kadar götürdüm.
Üşümeyen yerim kalmadı :) Yerinde olsam bir kez daha düşünürdüm :)

Gittim, geldim. Sadece ellerim üşüdü. :)

ama arada fark var; onlar zorunluluktan temizlik yapıyorlar , biz ise sevgimizden dolayı yapıyoruz :cherry:

Sen de zorunluluktan yapıyorsun ama farkında değilsin. Sigara bağımlılığı gibi bir şey seninki. :mrgreen:

havalarin sogumasi iyi olmus, dinlensin biraz motorlar :p

soguk havada ellerin usumesi ile ilgili de, bir arkadasim ameliyat eldiveninden bahsetmisti. ince plastik eldiveni giyinip, uzerine de normal motosiklet eldiveni giyilirse hic bir sekilde usume, su, hava gecirme gibi seyler olmaz diye bi iddiada bulunmustu, deneme firsati bulamadim ben, firsatiniz olursa bi denesenize, sonuclari da bizimle paylasirsaniz iyi olur.

lbc pantolon da tamam cok iyi degil, ama bahsettiginiz kadar kullanissiz kesinlikle degil, beden sorunu var bir de fermuarlarin kalitesizligi, bunun disinda yeterli.

iyi geceler herkese

Forumdan Uzaklaştırıldı
havalarin sogumasi iyi olmus, dinlensin biraz motorlar :p

soguk havada ellerin usumesi ile ilgili de, bir arkadasim ameliyat eldiveninden bahsetmisti. ince plastik eldiveni giyinip, uzerine de normal motosiklet eldiveni giyilirse hic bir sekilde usume, su, hava gecirme gibi seyler olmaz diye bi iddiada bulunmustu, deneme firsati bulamadim ben, firsatiniz olursa bi denesenize, sonuclari da bizimle paylasirsaniz iyi olur.

Dinlenmek? Zaten günde 1 saat bile çalıştırmıyorum daha ne dinlenmesi. :mrgreen:
Bahsettiğin eldiven su ve hava geçirmeme görevini kesinlikle yerine getirir. Ama üşümeyi tamamen ortadan kaldıramaz. El hava alamayacağı için vücut ısısının korunmasına yardımcı olur. Kısaca ortam sıcaklığını bir kaç derece daha sıcakmış gibi hissetmemizi sağlar. Yani kesinlikle işe yarar ama şu kuryelerin kullandığı elcik koruma performansı beklememek lazım. Hatta önemli olan işlevi deyip görüntü olarak kötü olan o elcik korumalardan alabilirim. :)

Vücut her sıcaklıkta nem atar, soğukta az olur ama mutlaka olur. Eğer derinizin uzun süre hava almasına engel olursanız, kendi nemi yoğunlaşacak ve terleme yapacaktır. E bu durumda kış günü o el ısınayım derken donabilir. :)
Hyosung sourceda satılan elcik rüzgarlıkları çok güzel gözüküyor gözüme. Öyle bişey mi alsak napsak.

Motosikleti
Honda sh125
Hayırlı pazarlar işten eve halk otobüsu etkinligim devam ediyor :p

Fiyat performans olarak bence de iyi.
Ben bir önceki mesajımda neden pantolonu fermuarının kalitesizliği ve beden sorunu yüzünden almadığımı söyledim.

Shadow kullanan bir arkadaşım linkteki pantolonu almayı düşünüyor, kullanan yada deneyen var mı aramızda?
Günlük kullanım için değil ama uzun geziler için uygun gibi geldi bana.

http://www.hudsonderi.com/?urun-1033-775-HLP-KORUMALI-BAY-DERi-PANTOLON--motosiklet-motorsiklet.html

lbc pantolon da tamam cok iyi degil, ama bahsettiginiz kadar kullanissiz kesinlikle degil, beden sorunu var bir de fermuarlarin kalitesizligi, bunun disinda yeterli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hyosung sourceda satılan elcik rüzgarlıkları çok güzel gözüküyor gözüme. Öyle bişey mi alsak napsak.

Hangisini diyorsun? Elciğin önünde duran cam gibi olanları mı, kuryelerin kullandığı kılıf gibi olanları mı?

Shadow kullanan bir arkadaşım linkteki pantolonu almayı düşünüyor, kullanan yada deneyen var mı aramızda?
Günlük kullanım için değil ama uzun geziler için uygun gibi geldi bana.

http://www.hudsonderi.com/?urun-1033-775-HLP-KORUMALI-BAY-DERi-PANTOLON--motosiklet-motorsiklet.html

Deri pantolon bence çok hoş bir görüntü oluşturmuyor.

İki elcik korumadan da aldım, kuryelerinkine benzeyen elcik koruması çok küçük ve sadece elciğe geçiyor,marş-far-korna-jikle-uzun kısa far vb. düğmelere erişim çok zor çünkü hassasiyet baya az,elciği biraz kesip de kullanmayı düşündüm bu kez de arada boşluklar kaldı.Eğer kuryelerin kullandığı korumalardan düşünüyorsanız,kuryelerin aldığı korumalardan alın derim,Hyosungsource'daki daha çok scooterlara uygun.

Forumdan Uzaklaştırıldı
İki elcik korumadan da aldım, kuryelerinkine benzeyen elcik koruması çok küçük ve sadece elciğe geçiyor,marş-far-korna-jikle-uzun kısa far vb. düğmelere erişim çok zor çünkü hassasiyet baya az,elciği biraz kesip de kullanmayı düşündüm bu kez de arada boşluklar kaldı.Eğer kuryelerin kullandığı korumalardan düşünüyorsanız,kuryelerin aldığı korumalardan alın derim,Hyosungsource'daki daha çok scooterlara uygun.

Kuryelerin kullandığı da çok kaba. Kendim döşemecide bir şeyler yaptırmayı düşündüm ama ön cam işine dönerse ben yaptırana kadar kış biter herhalde. :p
Ön cam için de bu hafta yağış görünmüyor. Hafta içi gidip demirlerini halledecem sanıyorum.

Bence de çok kaba görünüyor.Oldu olacak bir de diz örtüsü al :)
Senin ön cam'ı merak ediyorum açıkçası. Ben de perşembe günü özen pleksiye gidip cam taktırmayı düşünüyorum.

Kuryelerin kullandığı da çok kaba. Kendim döşemecide bir şeyler yaptırmayı düşündüm ama ön cam işine dönerse ben yaptırana kadar kış biter herhalde. :p
Ön cam için de bu hafta yağış görünmüyor. Hafta içi gidip demirlerini halledecem sanıyorum.

Ön cam yapacaksın yani.. hadi bakalım bence çok iyi olacak, rüzgara ve soğuğa karşı :cat:
şu demirleri nereden temin edeceksin , ve ne tür birşey alacaksın ?

Ayrıca şu elcik rüzgarlığı bir tek Ahmet'in motorda var sanıyorsam..en güzel cevabı o verecektir ne kadar etkilediği konusunda :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
el rüzgarlığı olmadan motor hiç kullanmadım ki nası tarif edeyim ;oD rüzgarı kesiyordur fark vardır muhakkak ama en sağlıklısı kuryelerin kullandığı gibi bişi olmalı elini içine soktuğun tip ;oD sokmalı ;oD

walla bilmiyorum ama kesin birşey yapmak lazım bugun tuzlaya gidip geleyim dedim Tuzlaya vardığımda ellerimin hissetmemek bir yana tırnaklarım zonkluyordu :) zar zor kendimi özsüte attım utanmasaydım ısınmak için içtiğim çaya parmaklarımı bandıracaktım:cherry:
Ahmetin elcik rüzgarlığı baya işe yaraması lazım sonuçta sürekli rüzgar vurmayınca el ısısını muhafaza etmesi daha kolay olur gibime geliyor. yada elektitrik tesisatıma bağlananan elcik ısıtmalardan mı bağlasak ohh mis soba gibi..

Şimdi kendimi zar zor şirkete attım motoru koydum kahve yapıp ısınmaya çalışıyorum hava 3 dereceydi hissedilen - kaçti bilmiyorum içimde termal + yün içlik var ayaklar idare eder ama eller fena:pr::pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence de çok kaba görünüyor.Oldu olacak bir de diz örtüsü al :)
Senin ön cam'ı merak ediyorum açıkçası. Ben de perşembe günü özen pleksiye gidip cam taktırmayı düşünüyorum.

Diz örtüsü değil de, elcik korumalardan alabilirim çok üşürsem. :) Ebay'de daha şık görünenleri var ama 100-150 TL civarı. O kadar da para vermem öyle bir şeye.
Ön camın merak edilecek bir tarafı yok. Yani özel bir şey değil. Görünüş olarak Can'ın motordaki gibi olacak yaklaşık. Orjinali almama sebebim üzerinde demirler olmaması ve özellikle de rüzgarda sallanıp yamulması. Özen pleksi hakkında bir konu vardı forumda gördün mü? Pek iyi bir yer olmadığından bahsetmişler ama başka yaptıracak yer de yok gibi.

Ön cam yapacaksın yani.. hadi bakalım bence çok iyi olacak, rüzgara ve soğuğa karşı :cat:
şu demirleri nereden temin edeceksin , ve ne tür birşey alacaksın ?

Ayrıca şu elcik rüzgarlığı bir tek Ahmet'in motorda var sanıyorsam..en güzel cevabı o verecektir ne kadar etkilediği konusunda :wiinkk:

Ön cam yapacam evet. Bağlantı demirlerini de yapacam bir yerden temin etmeyecem. Çizimlerini yaptım. Hafta içi gidip lazerde kestirip büktürmeyi düşünüyorum. Ön camı bükme işi biraz zor olabilir ama bağlantı demiri kalın olacağı için onunla şekil alacağını düşünüyorum. Ahmet'in motorla bir tur atıp elcik rüzgarlıklarını denedikten sonra işe yarıyorsa aynısından almayı düşünüyorum. Aslında Cumartesi günü servisteyken motordan sökebilirdim. :p

el rüzgarlığı olmadan motor hiç kullanmadım ki nası tarif edeyim ;oD rüzgarı kesiyordur fark vardır muhakkak ama en sağlıklısı kuryelerin kullandığı gibi bişi olmalı elini içine soktuğun tip ;oD sokmalı ;oD

Sabahtan beri yazmıyorsun, sokmalı bir şey gördün ya hemen yaz. :mrgreen:

walla bilmiyorum ama kesin birşey yapmak lazım bugun tuzlaya gidip geleyim dedim Tuzlaya vardığımda ellerimin hissetmemek bir yana tırnaklarım zonkluyordu :) zar zor kendimi özsüte attım utanmasaydım ısınmak için içtiğim çaya parmaklarımı bandıracaktım:cherry:
Ahmetin elcik rüzgarlığı baya işe yaraması lazım sonuçta sürekli rüzgar vurmayınca el ısısını muhafaza etmesi daha kolay olur gibime geliyor. yada elektitrik tesisatıma bağlananan elcik ısıtmalardan mı bağlasak ohh mis soba gibi..

Şimdi kendimi zar zor şirkete attım motoru koydum kahve yapıp ısınmaya çalışıyorum hava 3 dereceydi hissedilen - kaçti bilmiyorum içimde termal + yün içlik var ayaklar idare eder ama eller fena:pr::pr:

Elcik ısıtmalarından mucize beklememek lazım. Sonuçta elin için ısıtıyor ve asıl soğuk dışarıdan geliyor. Elcik rüzgarlığı + elcik ısıtma iyi olabilir ama . Aslında Ahmet'in dediği gibi elini soktuğun zımbırtılar en iyisi. :p He bir de çok üşüdüğünde egzoz ve motor bloğunda ellerini ısıtabilirsin. Yazlık eldivenle Nisan ayında çıktığım uzun yolda sık sık yapmıştım. :mrgreen:

Son düzenleme:
Hangisini diyorsun? Elciğin önünde duran cam gibi olanları mı, kuryelerin kullandığı kılıf gibi olanları mı?

Elciklerin önünde cam gibi duran şeffaf rüzgarlıklar. En azından düzgarın doğrudan çarpmasını kessek o bile yeter. Ama fiyatı ürüne göre fazla pahalı. 42 TL kargoda bi o kadar tutsa 80TL. Evde pleksiglass kesip kendim yapmayı deneyeyim beceremezsem o zaman şipariş veririm :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar