hocam sen şu konuyu bi açıver heleen azından düşündüğün sistemi bir çiziver
çünki bahsettiğimiz sistem orta ayak sistemi ve motoru ayağa alırken harcadığımız kaldıraç mantığıyla gücün farkındamısın ? ben benim motürde neredeyse tüm ağırlığımı ayağa vererek motoru ancak orta sehbaya alabiliyorum öyle tam otomatik kendiliğinden orta sehbaya alacak bir sistem yapılabilir belki , fakat şu bahsettiğin step motoru ne işe yarayacak onu anlamadım , kafandan geçeni söylersen valla merak ettim ...
---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
aynen yoksa başka mantığı varmı ?:cherry::queen:
valla benim 140 kiloluk motoru orta ayağa alırken kendi ağırlığım harici bir kuvvet uygulamıyorum abi. sen orta ayağa alırken 2 ayağın da yere basttığından emin olduktan sonra orta ayağa alırsan sen de kendini boş yere yormazsın. yoksa dediğin gibi çok ağır oluyor ve bel ağrıtıyor.
elektrik motoru meselesine gelince; ilk düşüncem biz motorun tekerlerini yerden kesmek zorunda değiliz. bisiklete takılan yan tekerler gibi bir şey yapacağımız için güçlü bir motora gerek yok. elektrik motoru, zincir, orta ayağın yere olan mesafesinin yaklaşık 3te biri yarı çapında bir dişli ile hallolabilir. uygun yere bir takoz konarak zincirin kuvveti uygulayabileceği bir konuma getirilirse neden olmasın?
ikinci düşüncem aşağıdaki resimde motorun üstünde gösterdiğim şekil üzerinde düşünürsek; ayağımızı basacağımız pedal yerine hani şu minibüslerin (istanbul'daki sarı dolmuşların) kapısını otomatik açan sistemler gibi bir şey düşünülebilir.
motorsuz ayak gücüyle düşündüklerimi tüm paint bilgi, yetenek ve tecrübelerimle sizlere sunuyorum