Selam arkadaşlar,Çarşamba günü sabah işe giderken kaza yaptım.Anadolu'dan Avrupa'ya köprüden geçtim,az ileride Beşiktaş-Karaköy-Ortaköy çıkışı var.Oraya gelmeden 300 metre öncesinde ben sağ şeridin sağından gidiyorken(emniyet şeridi olamayacak kadar daraldı bir ara yol hatta yolun altında viyadük vardı galiba baya yüksekteydik) aniden önüme bir araç direksiyonunu kırdı.Tahmini hızım 75km civarıydı.Fren yaptım ama herhalde araca da 55-60km ile çarptım,oda yavaş gidiyordu 30 la falan.Ne kaçmaya ne durmaya mesafe vardı.Patlattım sağ arka tarafına ve sağdaki bariyerle araç arasında sıkıştım.Araç bana çarptığını anlayıp sola kırınca motorda sola yattı bende sağa yattım ve düştüm.
Kazada sadece sağ elimi bariyere çarpmaktan kaynaklı bir ezik var,birazcık da kanadı ama onun dışında hiç bir hasar almadım.Eldivenim parçalandı.Zaten korumalar tamdı,yeni aldığım Revit Axiss pantolonun sağ diz tarafı delinmiş daha 5 gün olmuştu alalı

Neyse gelelim motordaki hasara;koruma demirim olmasaydı herhalde ya dizlerim ezilecekti yada kırılacaktı.Ayrıca motorda çok daha fazla hasar alacaktı.Sol sis farım kırıldı,Ön cam çizildi,koruma demirinin bükülmesinden dolayı radyatörün sol kısmı biraz ezildi.Ama koruma demiri görevini layıkıyla yerine getirdi,ertesi gün ilk işim demiri aldığım ustaya giderek düzelttirmek oldu.
Çarptığım araç ise 2009 model 320d Bmw.Sol arka tekerleği patladı,nasıl olduysa,tampon haşat,sol fren lambası kırık,bende fazla hasarı var kısaca.Hatta servis çağırdı aracını çekip servise götürdüler,eleman kaldı çevre yolunun ortasında,ben gerekli evrakların fotokopilerini çekmek için beraber benim motorla gittik.
Siz siz olun herzaman gittiğiniz yollarda bile temkini elden bırakmayın,araba çıkmaz demeyin,yani o kadar motor vardı,önümüzde arkamızda beni buldu kaza.Zaten kazadan sonra bir sürü motor durdu varmı bişey vs diye bir çoğunu da durmadan geri yolladım sağolun iyiyim falan diye.Eleman bile şaşırdı bu duruma

Koruma demiri
ŞART arkadaşlar,motoru yeni alanlar kendi koruma giysilerinden sonra,sisi bar,sis farı vs den önce koruma demirinizi alın takın derim ben.Tecrübeyle sabitlemiş oldum.