98-00 Chrysler voyager motosiklet tasimak icin uygun mudur?

Arkadaslar bu arabayi almak istiyorum 2.4 gaz li.iyice arastirdim motosiklet icine girecektir.Oldukca da konforlu bir arac.Uzun yolda rahat ederiz.Ama yakiti ne kadardir hic bir bilgim yok.Bu arabalar burada 600-1000 euro arasi o yuzden bunu tercih ediyorum.Pahali birsey almak istemiyorum cunku her yil fiyati dusuyor ve ben bu araci sadece senede bir kez memlekete gitmek icin kullanacagim.Yedek parcasi pahali ve servisi azdir evet ama buyuk bir ariza durumunda tamir ettirmeyi dusunmuyorum zaten.Direk cope.Siz ne dersiniz?yada baska bir arac tavsiye edermisiniz?peugeot 806 dusunuyordum ama gazli fazla bulunmuyor.

Araç güzel.Kullanan bir tanıdığım var.Fazla yakıyor olabilir.Orada benzin fiyatları,gaz fiyatları nasıl bilmiyorum ama motosiklet içine girer mi onu iyi hesaplayın...Çünkü bu araba aşırı büyük değil.Konfor konusuna gelince harika bir alet...

toyota markasının vvt-i motorları gaza çok uyumluymuş derlerdi. şans eseri 05 corolla alıp gaz taktırınca öğrendim, öyleymiş :) vvt-i motorlu bi toyota modeli de bakabilirsiniz? ama içine motosiklet sığar mı onu bilmem :)

Araç güzel.Kullanan bir tanıdığım var.Fazla yakıyor olabilir.Orada benzin fiyatları,gaz fiyatları nasıl bilmiyorum ama motosiklet içine girer mi onu iyi hesaplayın...Çünkü bu araba aşırı büyük değil.Konfor konusuna gelince harika bir alet...
Birkac aydir surekli arastiriyorum,gecenlerde bir voyager geldi konustuk falan metre yoktu yanimda ama soyle karis hesabi ile bagaj kapaginin yuksekligi 1 mt civari idi,ic kisimi ise birkac cm daha yuksek.Benim motorda yan ayakta iken 95 cm yuksekliginde.uzunlugu ise 2 mt.on tekeri on iki koltugun arasina sokarsam girecektir sanirim.Ha hic olmadi on yolsu koltugunu sokerim on tekeri torpido gozune kadar dayadimmi mutlaka girecektir sol arka tarafa da arka arka 2 koltuk koyabilirim.Burada benzin ve gaz nerdeyse ayni.benzin 1.46 euro.gaz ise yerine gore degissede,55-65 cent arasi.yani bir hayli karli olacaktir.Bu modeli secmemin onemli bir nedeni de bu modellerin gazlisi daha cok bulunuyor ve cok ucuzlar.

o aracın içine motosiklet sıgdıramazsın. bu arada fiyatlara bak şaka gibi burda olsa ki var zaten 15-20 bin istiyorlar.

toyota markasının vvt-i motorları gaza çok uyumluymuş derlerdi. şans eseri 05 corolla alıp gaz taktırınca öğrendim, öyleymiş :) vvt-i motorlu bi toyota modeli de bakabilirsiniz? ama içine motosiklet sığar mı onu bilmem :)
Haklisin belki ama toyota nin hiace modeli var sanirim o da cok yuksek.garaja girmeyecektir.Ayrica dedigim gibi yilda sadece 1 kez kullanacagim icin oyle ucuz birsey ariyorum.

---------- Post added at 21:49 ---------- Previous post was at 21:47 ----------

o aracın içine motosiklet sıgdıramazsın. bu arada fiyatlara bak şaka gibi burda olsa ki var zaten 15-20 bin istiyorlar.
hok ben surekli inceliyorum motor girecektir.Burada fiyatlar bu araliklarda.Ayrica dedigim gibi 98-00 model bayagi eski yani.Ama saglam araclardir.

Eğer motosiklet girerse 1.46 euro imiş benzin.Bir yakıt tüketim hesabı yapalım şimdi.İnternetten aradığımda 1-2 bir şey buldum.10 litre civarı yakıyormuş karma. :) Sanırım bu da 2.8 150 hp olan.Fotoğraflara baktığım kadarı ile boy fena değil ama beni korkutan yükseklik.Yükseklik kurtarırsa sizin motosiklet girer. :) 10 litre yakıyorsa genelde şehir içi yazmışlar.Siz kullanınca 7-8 litre yakar.Bu da 12 euro yapar 100 km'de.Aslında o ebatlardaki motora ve arabaya göre hiç fena değil.Sizin için sanırım yakıttan öte boyutları.Boyutlarını araştıramadım.Siz bulunca hesaplamaları yaparsınız. :)

Eğer motosiklet girerse 1.46 euro imiş benzin.Bir yakıt tüketim hesabı yapalım şimdi.İnternetten aradığımda 1-2 bir şey buldum.10 litre civarı yakıyormuş karma. :) Sanırım bu da 2.8 150 hp olan.Fotoğraflara baktığım kadarı ile boy fena değil ama beni korkutan yükseklik.Yükseklik kurtarırsa sizin motosiklet girer. :) 10 litre yakıyorsa genelde şehir içi yazmışlar.Siz kullanınca 7-8 litre yakar.Bu da 12 euro yapar 100 km'de.Aslında o ebatlardaki motora ve arabaya göre hiç fena değil.Sizin için sanırım yakıttan öte boyutları.Boyutlarını araştıramadım.Siz bulunca hesaplamaları yaparsınız. :)
Bende yakit arastirmasi yaptim 2.4 151 hp sehir ici 13, sehir disi 8, ortalama 10 yaziyorlar.simdi ben soyle dusunuyorum araba yuku olacak yuzde 10 desek benim gececegim km 2500 yolda 250 lt benzin yakacaktir buda benzin 1.50 desek 375 euro demek,gazla ise ortalama yuzde 15 yakiyor desek ki bence uzun yolda o kadar yakmaz 2500 km de 375 lt gaz gazi 70 cent desek 262 euro demek.aradaki fark maglum.Simdi acikcasi onemli olan boyutlari ama yakit tuketi mi de onemli bir unsur kardesim.

---------- Post added at 22:15 ---------- Previous post was at 22:08 ----------

Ayrica yukseklik az bile gelse motoru biraz yatiririp bir seyle dayarim her tarafindan da kemerlele bagladimmi hic bir yere kipirdamaz.

Bilgin bey arka koltukları sökü tatırarak kastediyorsunuz snırım. Çünkü içten dışı kadarbüyük değil bu araçlar. o sekil alsa bile o ozisyonda okadar yoda motor illaki biyerleri eğrilir doğrulur.

Sizin ihtiyacınız olan modeller aslında doblo maxi uzun saşe Reno Kango olabilir. Ama 2000 modeli oralarda bulunmaz sanırım bu araçların tam sizlik bu modeller:cat:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motoru arabaya sokmaktan ziyade nasil sabitleyecegin daha önemli.
Sonuçta en fazla lastikleri söker yine sokarsin.
Bir de 1000€ çok geldi bana 500-600 civari almaya bak.
O araba daha fazla etmez.:wiinkk:

Abicim nasıl fiyatlkardan bahsediyosunuz öyle 98 voyacır:) 2500 tl çok 1300-1500 e almaya bak. AB ülkelerinde ikinci el arabaların çok uygun olduğunu ve 5-6 yaşından sonra çok değer kaybettiğini biliyoruzda burda adama 50cc motosiklet vermiolar o paraya:pale:

Coq

peki 2000 model bi golf-astra için fransadaki ortlama fiyatlar nekadar? bilgi verebilirmisin... Trde 13-14 ten başlıyor

Bilgin bey arka koltukları sökü tatırarak kastediyorsunuz snırım. Çünkü içten dışı kadarbüyük değil bu araçlar. o sekil alsa bile o ozisyonda okadar yoda motor illaki biyerleri eğrilir doğrulur.

Sizin ihtiyacınız olan modeller aslında doblo maxi uzun saşe Reno Kango olabilir. Ama 2000 modeli oralarda bulunmaz sanırım bu araçların tam sizlik bu modeller:cat:
o modellerin koltuklari kolaylikla sokuluyor ve soktugunuz zaman ici minibus misali dumduz oluyor.Ben nette olsun buralarda olsun inceledim motor girecektir.gecen sene motoru tasimak icin bir romork almistim onuda kemerlerle baglayip giturduk hicbirsey olmadi.arabanin icinde daha da guvenli olacagini saniyorum.

---------- Post added at 09:05 ---------- Previous post was at 09:01 ----------

coq kardesim ben soyle dusunuyorum.koltuklari soktugunde koltuklarin yere sabitlendigi yuvalari kullanacagim sabitlemek icin.Ha hic olmadi ic taraftan kapaklari vs sokerim arabanin sase sine baglarim.Bu arada sana dedigim ornek fiyatlar 2 ay oncesine kadar 500 euro ya fazlasi ile bulunuyordu ancak simdi fiyatlar bu arada ama pazarliksiz tabiki :wiinkk: ayrica gazli oldugu icin biraz pahali tabiki.duz benzinli ve otomatik modelleri fazlasiyla ucuza bulabiliyorsun.Birtane 3.3 otomatik vardi 300 euro yazmis adam.

Benim asil merak ettigim bir konu da bu araclarin motorlari saglam midir?Bana sik sik sorun cikarir mi?Sonucta eski araba hic sorun cikarma masini beklemiyorum tabi ama.Birde bu araclarda 151 beygirlik guclu motorlar var,surekli olmasa da yaz tatillerinde ara karavan ile tatile cikmak istiyorum onu sorun yasamadan cekebilecegini dusunuyorum.

Yılda 1 kez kullanacağım demişsin.Eğer araç 1 yıl yatarsa onu hareket ettirebilmek için yarım araba parası daha harcaman gerekebilir.Ateşleme sistemi, motor sıvıları, su ve benzin hortumları, lastikler ve özellikle de LPG tesisatı kullanılmadığından bakıma ihtiyaç duyar... Daha kullanışlı bir seçenek yok mu.Römork mantıklı mesela normalde kullandığınız bir araç varsa.Bir sıkıntı mı oldu kullanırken?

2.4 150 hp araba diyoruz müdürüm. :) Fiat 126 bis var bilir misin? Onun arkasına bağlı karavan gördüm.Gerçi düzde gider anca ama olsun.Senin arabanın en büyük sorunu ağırlığının 2 ton civarı olması.O konuda da yapabileceğimiz bir şey yok.Ayrıca bu arabanın motorunun pek sorun çıkaracağını zannetmem.Böyle büyük hacimli ve çok güçlü olmayan motorlu araçlar ve atmosferik oldukları için daha sağlıklı oluyorlar.Tabi ki bunu bilmemiz imkansız.İnşallah istediğiniz şeyleri yapabilirsiniz.Bu arada bu tür araçların bagajlarında bağlama çengelleri bulunuyor.Oraya ve koltukların kızaklarına monte edebilirsiniz motosikletinizi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Coq

peki 2000 model bi golf-astra için fransadaki ortlama fiyatlar nekadar? bilgi verebilirmisin... Trde 13-14 ten başlıyor

Baktim simdi ilanlara sôyle bir de söyledigin modellerin temiz olanlari 2000 eurodan basliyor.
En pahali 2900€ buldum o da 2001 model.
Ama gerçekçi olmak gerekirse ben 2000 model bir arabaya o fiyati verirken düsünürüm baya.
Ha bir de bu fiyatlar dizel için,benzinli oldumu daha da duser fiyat.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Baktim simdi ilanlara sôyle bir de söyledigin modellerin temiz olanlari 2000 eurodan basliyor.
En pahali 2900€ buldum o da 2001 model.
Ama gerçekçi olmak gerekirse ben 2000 model bir arabaya o fiyati verirken düsünürüm baya.
Ha bir de bu fiyatlar dizel için,benzinli oldumu daha da duser fiyat.

senin 2000 euro ya beğenmediğini biz burda 5000 euroya bulsak üstüne atlarız
ne artizlik yapıyorsun :p

Benim anlamadığım kısım ;
memlekete gelirken yakıt hesaplaması yapıyorsunuz ama belçika fiyatlarına göre yapıyorsunuz.
Bu araba bir depoyla 2500km mi gidiyor ? :silent:
Yakıt maliyetini tekrar gözden geçirin derim ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar