98-00 Chrysler voyager motosiklet tasimak icin uygun mudur?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
senin 2000 euro ya beğenmediğini biz burda 5000 euroya bulsak üstüne atlarız
ne artizlik yapıyorsun :p

Benim canim ülkem.:)
Atlarsiniz üstüne tabi.
Sonra da oturur avrupada ne kadar ucuz diye aglarsiniz.
Simdi burda adamin bir ayda kazandigi para ile bir araba alacak,düsünür diyoruz.
Ayni arabaya siz 5-6 ay ve hatta daha fazla çalisarak sahip olabilip,bir de üstüne atlarsiniz.
Zaten bu çeliskiyi çözsem,dünyanin anlamini da çözecem.:pr:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
Benim canim ülkem.:)
Atlarsiniz üstüne tabi.
Sonra da oturur avrupada ne kadar ucuz diye aglarsiniz.
Simdi burda adamin bir ayda kazandigi para ile bir araba alacak,düsünür diyoruz.
Ayni arabaya siz 5-6 ay ve hatta daha fazla çalisarak sahip olabilip,bir de üstüne atlarsiniz.
Zaten bu çeliskiyi çözsem,dünyanin anlamini da çözecem.:pr:

2000 model bir vw golf burada 6-7 bin eurolardandan başlıyor abi, 5000 euro ya babanın oğluna satarsın
sömürge- sömürgeci ilişkilerinden başlarsan mevzuyu çözersin

Mersin İl Temsilcisi
2000 model bir vw golf burada 6-7 bin eurolardandan başlıyor abi, 5000 euro ya babanın oğluna satarsın

BAŞKASININ PARASINA GÖZÜNÜ DİKMEK DİYE BUNA DERİM...

onlar da "ticaret" der....

ben de hell olsun derim :p

COQ

Motosiklet Eğitmeni
NEDEN RÖMORK DÜŞÜNMÜYORSUN?
Rômork arabadan pahali.:cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

Tigerim,kaplanim;
kendimizi kandirmayalim.
Bu tamamen kerizlikle ilgili.
Yani yanlis anlasilmasin,lafim meclisden disari.
Hadi Ingiltere sômûrgeci,
Hadi Fransa sömürgeci,
baska?
Belçika nereyi sömûrüyor?
Irlanda,Almanya,Finlandiya???

Mevzu baska.
Bizim millet bir uyansa degisiverecek hersey ama bu sidik yarisi devam ettigi sürece benim umudum yok.:pr:

Mersin İl Temsilcisi

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------

Tigerim,kaplanim;
kendimizi kandirmayalim.
Hadi Fransa sömürgeci,
baska?

Mevzu baska.
Bizim millet bir uyansa degisiverecek hersey ama bu sidik yarisi devam ettigi sürece benim umudum yok.:pr:

o vakit kamyonculara otostop yapmalı üstad... yakıt ve ahlaktan tasarruf ederük :p

Motosikleti
Tigerim,kaplanim;
kendimizi kandirmayalim.
Hadi Fransa sömürgeci,
baska?
Mevzu baska.

bu bahsettiğin ülkeler AB üyesi değil mi abi
aynı düzenin parçası
doğu bloku yüzyılı aşkın süredir sömürülüyor batı tarafından
çok güncel bir örnek var önümüzde geriye gitmeye gerek yok; kaddafi mevzusundan bahsediyorum
de ki emperyalist güçlerin bir oyunu yok bu işin içinde
tamam sömürülmek kerizlikten kaynaklanıyor, burası kesin, söz meclisten taaa içeri
lakin avrupanın kurduğu medeniyet, ulaştığı refaha karşın dünyanın geri kalanının açlık ve sefillikle boğuşması olayı tek tarafa maletmekle açıklanamaz
keriz varsa ortada bir de üçkaatçı vardır
iki kere iki dört

COQ

Motosiklet Eğitmeni
bu bahsettiğin ülkeler AB üyesi değil mi abi
aynı düzenin parçası
doğu bloku yüzyılı aşkın süredir sömürülüyor batı tarafından
çok güncel bir örnek var önümüzde geriye gitmeye gerek yok; kaddafi mevzusundan bahsediyorum
de ki emperyalist güçlerin bir oyunu yok bu işin içinde
tamam sömürülmek kerizlikten kaynaklanıyor, burası kesin, söz meclisten taaa içeri
lakin avrupanın kurduğu medeniyet, ulaştığı refaha karşın dünyanın geri kalanının açlık ve sefillikle boğuşması olayı tek tarafa maletmekle açıklanamaz
keriz varsa ortada bir de üçkaatçı vardır
iki kere iki dört

Yazdiklarin dogru olmakla beraber otomobil gibi mevzular için tek dogru degil.
AB dedigin surda kurulali kaç sene oldu?
Biz bu ülkelerin AB öncesini de biliriz.

Türkiye'de enteresan bir durum var.
otomobil bir hedef.
Yani bir otomobil sahibi olmak,kisisel bir basari olarak algilaniyor.
yapilan islerin,ugraslarin semeresi,bir nevi diplomasi gibi.
Öncelikli sorun burdan basliyor.
otomobil bir esya aslinda ve bu esyaya ihtiyacin varsa alirsin.
Avrupali bunu yapiyor.
Otomobil ucuz diye hemen kosup bir tane almiyor.
Ama biz de öyle degil.
Bak ben hatirliyorum,2001 yilinda kardesime bir astra aldik.
0 km aldik ve aklimda yanlis kalmadiysa 11.200 lira civarinda bir para vermistik.
Simdi sizin dediginize gôre bu araba su an, o zamanki sifir fiyatindan bile yüksege satiliyor.
Böyle mantik olurmu?
araba aliyorsun,kullaniyorsun,eskitiyorsun ve araban hiç deger kaybetmedigi gibi daha da degerleniyor.
Bu nasil bir ekonomi anlayisidir nasil bir sosyal disiplindir vallahi diyecek sôz bulamiyorum.:silent:

Motosikleti
2001 yılında 1 euro 1.1 ytl (günümüze uyarladım) imiş, geçmiş döviz kurlarına bakarak buldum
yani arabayı 10 bin euro civarı bir paraya aldınız
aynı paralara (euro cinsinden) bugün de sıfır km araba alabilirsiniz Türkiye' de
burada enflasyon denen nane çıkıyor ortaya
gerek içerideki yanlışlar gerek dış borç ödemesi için devletin para basıp şişirdiği enflasyon yani
dış borç ödemelerimizin detayına ineyim mi abi?
50 li yıllardan başlayalım, anayasa kitapçığı krizi ve kemal dervişten(imf nin ülkemize gönderdiği) çıkalım istersen
ya da günümüze kadar devam eder mevzunun bir sonraki ayağı olan özelleştirmeden de bahsederiz
senin hoşuna gidecektir o kısmı :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
2001 yılında 1 euro 1.1 ytl (günümüze uyarladım) imiş, geçmiş döviz kurlarına bakarak buldum
yani arabayı 10 bin euro civarı bir paraya aldınız
aynı paralara (euro cinsinden) bugün de sıfır km araba alabilirsiniz Türkiye' de
burada enflasyon denen nane çıkıyor ortaya
gerek içerideki yanlışlar gerek dış borç ödemesi için devletin para basıp şişirdiği enflasyon yani
dış borç ödemelerimizin detayına ineyim mi abi?
50 li yıllardan başlayalım, anayasa kitapçığı krizi ve kemal dervişten(imf nin ülkemize gönderdiği) çıkalım istersen
ya da günümüze kadar devam eder mevzunun bir sonraki ayağı olan özelleştirmeden de bahsederiz
senin hoşuna gidecektir o kısmı :)

50lili yillardan baslayacagiz tabi.
Menderes bu ülkenin basina çöreklenmeden önce dis borç diye bir derdimiz varmiydi?
Ama siyasete girmeden tespiti gelistirmek isterim.
Enflasyon denilen nane, otomobili bir yatirim araci haline getirmis.
Yani bu kadar talep olmasi normal oluyor.
Bastakiler, enflasyon yok diyor ve biz de heee yok bravo falan diyoruz ama elimizde nakit para tutmamak için de bintakla atiyoruz.
Neden?
Var çünkü enflasyon ve sen parani bankada nakit tutarsan seneye kusa dönecek.
Simdi merak edip astranin sifir fiyatlarina baktim.
Su an buradaki satis fiyati 16.990€
Bayiden çikarip,üstune satilik yazdigi an tas çatlasin 14-15bin euroya satabilir.
Seneye enayisini bulursa 12bin euro.
O da 20bin kmyi geçmezse.
2 sene sonra o araba 10bin euronun da altina iner.
Türkiye'deki sifir satis fiyati ne bu astranin?:silent:

Ali 3. sınıfa giden zeki , afacan bir çocuktur . Öğretmen birgün sınıfta öğrencilerine siyaset konulu ödev verir . Ali de babasına sorar siyaset nedir diye . Baba düşünür uygun yolla oğluna anlatır . Bu evde parayı kim getirir , Ali sen babacım der . Ben kapitalist rejimim o halde der baba . Peki parayı alıp bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan kim diye sorar baba tekrar , Ali annem diye cevaplandırır . O da hükümet olur bu durumda der baba . Peki evin getir götür işini kim yapıyor der baba . Ali hizmetçi der . O da işçi o halde der baba . Bu durumda da kardeşin gelecek sen de halk oluyorsun o zaman . Ali herşeyi not alır ve yatağına yatar . Gece birtakım sesler duyarak uyanır . Bakar ki kardeşinden kötü kokular geliyor annesini uyandırmak ister temizlemesi için fakat uyandıramaz annesini . Salona gider hizmetçiyle babasını uygunsuz vaziyette gören Ali hemen odasına koşup akşam babasının anlattıklarını not ettiği kağıdı alır ve ekler ; kapitalist rejim işçiyi sömürüyor , hükümet uyuyor , gelecek pok içinde , halk ne yapsın …

NEDEN RÖMORK DÜŞÜNMÜYORSUN?
Bende romork var zaten,gecen yaz romorkla goturdum motorumu ama butun yol boyunca gozum hep arkada idi.cok rahatsizlik verici bir durum.Hiz yapamiyorsunuz.ve Romanya da sanirm bucharesht ten sonra idi oyle bir delige girdik ki romork resmen havaya zipladi.Devrilicek diye yuregim azima geldi.Ayrica minivan tarzi olsun diyorum cunki uzun yolda bagaj falan oluyor.Rahat edilmiyor kucuk araba ile.

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:49 ----------

Yok ben benim romorku 80 euro ya almistim.Eski ama isimi fazlasi ile gordu.
12855.jpg
[/url][/IMG]

---------- Post added at 21:58 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Ali 3. sınıfa giden zeki , afacan bir çocuktur . Öğretmen birgün sınıfta öğrencilerine siyaset konulu ödev verir . Ali de babasına sorar siyaset nedir diye . Baba düşünür uygun yolla oğluna anlatır . Bu evde parayı kim getirir , Ali sen babacım der . Ben kapitalist rejimim o halde der baba . Peki parayı alıp bizim ihtiyaçlarımızı karşılayan kim diye sorar baba tekrar , Ali annem diye cevaplandırır . O da hükümet olur bu durumda der baba . Peki evin getir götür işini kim yapıyor der baba . Ali hizmetçi der . O da işçi o halde der baba . Bu durumda da kardeşin gelecek sen de halk oluyorsun o zaman . Ali herşeyi not alır ve yatağına yatar . Gece birtakım sesler duyarak uyanır . Bakar ki kardeşinden kötü kokular geliyor annesini uyandırmak ister temizlemesi için fakat uyandıramaz annesini . Salona gider hizmetçiyle babasını uygunsuz vaziyette gören Ali hemen odasına koşup akşam babasının anlattıklarını not ettiği kağıdı alır ve ekler ; kapitalist rejim işçiyi sömürüyor , hükümet uyuyor , gelecek pok içinde , halk ne yapsın …

:queen: Aynen

Bizde ikinci el arabanın Avrupaya göre 2-3 misli fiyata olamasının nedeni

1- Gelir seviyesi kaynaklı : 2.0 ve üstü motorlarda devletin bizi düdüklemesi dışında sıfır 1.6 araba fiyatları avrupa ile kafa kafaya. Halkın Yüzde %80 nin alım gücü sıfıra yetmediği için ikinci el arabalarda doğal olarak bi talep patlaması oluyor. Yani 2. el arab sıfırdan daha çok isteniyor. Avrupada tam tersi 2. el arabanın suratına bakılmıyor

2- gelir seviyesi kaynaklı demişmiydim:p Sıfır oto satışları avrupadan az olması. 2 el araç sayısı piyasada olması gerektiğinin çok altında değer yine artıyor

3- Gelir seviyesi kaynaklı yine:) Fakir millet olduğumuzdan halk olarak kompleksliyiz. Görmemiş gibi telefon değiştirmede halimize bakmadan Dünyada ilk 5 teyiz. Kendimizi arabamızın model yılı ile ifade ediyoruz. Adam hayatından kısarak 2007 model arabasını 2010 la değiştiriyor yine tam alım gücü olmadığı için abanıyor 2. ele. Yaşamak için tüketmiyoruz. Başkasına göstermek için tüketiyoruz saldırıyoruz arabaya.

işin aslı sosyo ekonomik bizim salaklığımız daha sonra geliyor kısaca

Bizde ikinci el arabanın Avrupaya göre 2-3 misli fiyata olamasının nedeni

1- Gelir seviyesi kaynaklı : 2.0 ve üstü motorlarda devletin bizi düdüklemesi dışında sıfır 1.6 araba fiyatları avrupa ile kafa kafaya. Halkın Yüzde %80 nin alım gücü sıfıra yetmediği için ikinci el arabalarda doğal olarak bi talep patlaması oluyor. Yani 2. el arab sıfırdan daha çok isteniyor. Avrupada tam tersi 2. el arabanın suratına bakılmıyor

2- gelir seviyesi kaynaklı demişmiydim:p Sıfır oto satışları avrupadan az olması. 2 el araç sayısı piyasada olması gerektiğinin çok altında değer yine artıyor

3- Gelir seviyesi kaynaklı yine:) Fakir millet olduğumuzdan halk olarak kompleksliyiz. Görmemiş gibi telefon değiştirmede halimize bakmadan Dünyada ilk 5 teyiz. Kendimizi arabamızın model yılı ile ifade ediyoruz. Adam hayatından kısarak 2007 model arabasını 2010 la değiştiriyor yine tam alım gücü olmadığı için abanıyor 2. ele. Yaşamak için tüketmiyoruz. Başkasına göstermek için tüketiyoruz saldırıyoruz arabaya.

işin aslı sosyo ekonomik bizim salaklığımız daha sonra geliyor kısaca

Haklisin kardesim.Gecenlerde bir arkadas demisti audi a1 almislar 0 km 7000 euro civari bir fiyat demisti.Tabi hicbir ozellik koydurmamislar bu yuzden bu kadar ucuz ama yinede cok ucuz geldi bana 0 km icin.Su 3.madde hakkinda da haklisin,belcikalilara bakiyorum elinde daha su ikiye katlanan eski telefonlardan var arabalarini uzun sureler kullandiktan sonra degistiriyorlar.Onlarda hic boyle birbirinden ustun olma kompleksi diye birsey yok.

Yılda 1 kez kullanacağım demişsin.Eğer araç 1 yıl yatarsa onu hareket ettirebilmek için yarım araba parası daha harcaman gerekebilir.Ateşleme sistemi, motor sıvıları, su ve benzin hortumları, lastikler ve özellikle de LPG tesisatı kullanılmadığından bakıma ihtiyaç duyar... Daha kullanışlı bir seçenek yok mu.Römork mantıklı mesela normalde kullandığınız bir araç varsa.Bir sıkıntı mı oldu kullanırken?
Araba surekli garajda duracak,ara sira calistiririm,bir iki tur atariz,abim hollanda da onun yanina gideriz.Yani 1 sene hic calistirmicam degil.Normalde kullandigim arac yok.Sadece motorsikletlerim var.Arabaya ihtiyac duymadim ama simdi ihtiyacim var.Gecen sene bir romork almistim.Birde burdan bir astra almistim arkadasimistemisti,onunla gittik,sonra o bizi tekrar getirdi.Ama artik bir araba almak sart oldu.

Bir ilanda gordum adam 25 euro luk gaz ile -+ 400 km yapiyorum demis.lpg 66 cent civari olduguna gore yuzde 9,5 yakiyor.Eger gercekten boyle ise dusundugumden cok daha ekonomik bir arac.

peki peugeot 806 hakkinda ne diyeceksiniz?yakit tutketimi ve fiyati chrysler ile ayni.

benim yiğende voyager var 2001 model istediği fiyata satamadı fiyatınıda öldürmem dedi biraz elinde tutdu ondan sonrada madem satamıyoruz aracı tam yapalım binilicek kıvama getirelim dedi gitti hollanda malı birinci kalite prins lpg kit takdı komple yürüyen motor elden geçirdi sonrada içini v.i.p çevirdi.. şimdi vip aracı olarak kiraya veriyor..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar