Bugün Sıfır Cbr 250 aldım Motora neler yapmam gerekir 0 motora ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
önce güvenlik diyorum..

Kask
mont
dizlik
bellik
eldiven
bunlarida aldiysan güvenlik tamam simdi sürüs kismi motoru mümkün oldugunca calistirdiktan sonra 5 dk.kadar calistir motor ömrünü uzatir sonra kitapcikta yazan rodaj olayina cok dikkat et bir arkadasim rodaj kuralina uymadigi icin motorunun basina geleyen kalmamisti sen yasama Allah korusun..sanirim ilk 800-1000 km.rodajda gecirmen lazim 80 km.hiz olmasi lazim bunu gecme yagina dikkat et zincirine dikkat et sakin bakimlarimi kendim yaparim servise parami vericem gibi bir mantik yürütme bakimlarini eksik etme 100-200 km.önce veya sonra götürsende birsey kaybetmezsin trafik kurallarina uy benzininde dolu olsun ve motorun keyfini cikar :)

Motor kullanıcısı olarak en azından her benzin doldururken Yağ+Su+Zincir Gerginliği+Lastik Basıncı+fren hidroliği seviyelerine bakman gerekiyor. Kullanım agresifliğine göre 300-500 Km bir zincir yağlanman gerekiyor. 2-3 yağlama sonrasında komple zincir temizliği gerek.

Motosikletler ucuz olsun diye, özellikle düşük cc olanlar uyduruk lastiklerle geliyo. Eğer daha güvenli bir sürüş istiyosan o lastikleri pirelli sport demonlarla değiştir. Lastiklerin eskimediği için satarsında. 450-500 civarı bi çift pirelli sport demon şuan.
Hondayın lastiklerinde böyle birproblem olacağını sanmıyorum yanlışmıyım ?

Hocam rodaj konusunda yazılmış konulara tartışmaların içine girersen. Emin ol kafan çok karışır.
Motorun kitapçığında ne yazıyorsa hariyen onu uygula. Yetkili servisinden başka bir yere götürme bu sırada.
En temizi garantisi bitene kadar yetkili servise katlanmak, yapamazsan en azından rodaj bitene kadar götür mutlaka.
Onun dışında hayırlısı olsun. Kazasız belasız..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hondanin lastikleri duro marka olmasi gerekiyor o marka 3.sinif canini seven lastiklerini degistirir :)

motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak nasip olur inş.
lastikler söyledikleri gibi berbat değiştirmek gerekiyo, ilk 1000 km fazla zorlamanı tavsiye etmem sakin kullan, ön frene aniden abanma, kask mont eldiven bu üçünü temin et en azından ha bide kitapçığı oku mutlaka

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar