Rıdvan, Günaydın.
Bu GV250 lerde vitesi boşa alamama sorunun çözümü yok mu...? Boşa alacağım diye yapmadığım hokkabazlık kalmıyor...
Abi motor çalışır vaziyetteyken ve hareket etmiyorken boşa geçirmek neredeyse imkansız. Bu da çok büyük ihtimalle vites kutusunun küçük olmasından kaynaklanıyor. Ben vitesi boşa alacağım zaman -mesela müstakil evimizin geniş bir bahçesi var ve bahçe kapısının yanına yanaşıp kapıyı elimle açıp sonra bahçeye giriyorum, dolayısıyla kapıya doğru yaklaşırken- hareketli haldeyken vitesi nispeten kolayca boşa alıyorum durmadan önce, ama eğer durana kadar boşa alamazsam stop edip öyle boşa alıyorum sonra tekrar çalıştırıyorum.
Bazı arkadaşlar devri 3000 civarına getirince vitesin durağan haldeyken daha kolay geçtiğini söylediler, bir kaç defa denemiştim ama çok da kolay olmamıştı benim için yine de. Onu da deneyebilirsin.
Yine de Ankara gibi bir yerde
kesinlike kırmızı ışıklarda vitesle uğraşmanı tavsiye etmem. Mümkün olduğunca önün açık olacak bir pozisyonda bekle, vites 1de olsun gözün de aynada abi. Her an her şey olabiliyor, pek çok defa oldu da. Aman diyim dikkat.