LBC'nin çok yağmurda ya da uzun sürede su aldığını (söylenenlere göre) sana söylemiştim zaten, unuttun herhalde. Su geçirmese iyi olur ama su geçirip geçirmemesi çok da önemli değil benim için. Yağmur yağdığı zaman zaten üzerine yağmurluğu giyecem. Çünkü yoldan sıçrayan çamur, yağmurluk gibi emici olmayan ve parlak bir yüzeyden bile yıkanmadan çıkmıyor. Hatta sadece yerlerin ıslak olduğu bir zamanda üst yağmurluğu giymeyip monta sıçrayan bir kaç damla çamuru silerek çıkarmak için yarım saat uğraştım, hala az bir şey iz var. Kış boyunca ara ara yağmur yağacağı kesin olan bir şey, ben de aylarca dize kadar çamurla kaplanmış, rengi bile görünmeyen bir pantolonla dolaşamam. Pantolonu da haftada bir yıkayacak halimiz yok. Zaten 2 günden önce kurumayacağından ve çok sık yıkamak zarar vereceğinden pek mümkün değil. Su geçirmez olması beklenmeyen ani bir yağmur yağdığında işime yarar -ki öyle bir şey olduğunda da su geçirecek olsa bile kuru bir yerde durup yağmurluğumu giyene kadar su geçirmez sanıyorum.
Kısacası bence Türkiye gibi çamurlu yollara sahip bir yerde (hele ki metrobüs çalışması varsar
pantolon su geçirmese bile çamurdan korunmak için yağmurluk giymek şart. Yağmurluk üzerine su tutunca bile büyük ölçüde temizlenebiliyor, ılık su ve az deterjanla pırıl pırıl olabiliyor.
Nerelerdesin sen? Hiç uğramıyorsun buralara
Dragstar alıyordun baharı mı bekliyorsun?
anladım rıdvan..o zaman yağmurluk yeterde artar bana..heleki dediğin gibi kirlenince zor çıkıyorsa o da ayrı dert..
aynen necati arada bir görün ya :cherry: