1- Özellikle sahibine dikkat edeceksin. Tipinden motoru nasıl kullandığını anlamaya çalış. Ama bence özellikle kendi bildiğin seni keklemeyecek
bir
Hyosung ustasına göstermelisin. Aşağıda yazdığım Sorun olabilecek parçaların sağlamlığını kontrol et. Değişip değişmediğini sor.
Değişmesi daha iyidir bir sonraki bozulma zamanına daha çok km ve kullanım tarzı etki eder süreyi uzatır.
2- Yedek parçaların ucuzları, orjinalleri, markalı pahalı ürünleri hepsi mevcut. Parana göre kalitede parça takabilirsin motora.
Bir fren balatasını mondialin 5TL lik olanını da alabilirsin EBC den 50tl lik olanını da.
Yağ filitresini 4TL ye de alabilirsin, KN den 20TL ye de
Bujileri standart 8tl ye de alabilirsin, NGK iridyum 30tl ye de. (İridyum bujinin hiçbir farkını göremedim bir daha almayı düşünmüyorum)
3- Yağ eksiltme sorunu kornik olarak yok. İkinci elde bir motor yağ eksiltiyorsa motor ölmeye yaklaşmış demektir.
Kullanım kılavuzunda mevcut olmakla birlikte;
* Yağ değişiminde Filitre değişiyorsa 1,5LT. Filitre değişmiyorsa 1,45lt yağ alır.
* Kullanman gerekn yağ 10-40 yarı sentetik yağdır.
* 1LT si 12TL den 33TL ye kadar değişen yağ markaları var isteğine göre kullanabilirsin.
* Bakımlar kılavuzda 4000KM de gözükse de motorunun daha iyi durumda kalması için
Şahsi düşüncem 3000-3500KM
öneriyorum.
4- Forumdan takip ettiğim kadarı ile Yakıt tüketimi karbüratör ve enjeksiyonlu arasında aynı kişi kullansa 100KM de fazladan 0.6- 0.8lt oynuyor gibi görünüyor. Enjeksiyonlu daha az yakar fakat ben modifiye edicem motoru 35 -38 beygire kadar çıkartıcam gibi fantazi yapmak istiyorsan karbüratörlü al. Enjeksiyonluda neredeyse hiçbir modifikasyon yapılamıyor.
Egsozu değiştiricem diyorsan 100km de +0,5-0,8lt yi gözden çıkar.
5- ilk motorum 2011enjeksiyolu var. Fakat 4 te saydıklarım sebebi ile 2008 karbüratörlü tercih ederdim. Bu motor 38 beygir olsa ömür boyu kullanabilirdim herhalde.
6- Kronik sorun krank değil bunu net bişekilde söyleyebilirim 10.000 de 1 deli motoru motor gibi kullanmayıp becerebiliyor bence onlarınki kabiliyet.
Asıl kronik sorun
* arka amortisör cortlaması
(ilgilenenlere dün bir motorcu ile konuşuyordum 600F amortisörünü amotisör üzerindeki alt bağlantıyı biraz kesip bir kaynak ile bizim motora uyduruyorlar)
* arka fren merkezinin bozulması (çok seyrek de görülüyor olsa, oluyor.Kronik sayılabilir)
* Ön amortisör keçesinin patlaması. Aşırı bozuk yollar da çok kullanıyorsan zamanla(25-30 bin km kullanımdan sonra) başına gelebilir.
Keçe 15-20tl gibi bişey
* Shinko lastikler kronik bir sorundur kayıp düşersen ve buna bağlı grenaj kırılması /çizilmesi olursa şaşırma
* 2007 ve öncesinde statör sorunu.Sonraki modellerde düzeltildi.
Bu saydıklarım başına gelirse normal kaşılayabilirsin. Zaten kullanım ve motoru zorlama ile beraber oluşabilcek sorunlardır.
Bunun dışındakibir sorun başına gelirse şaşır.
7- Motorun benim gözümdeki puanı 7/10 dur.
Fiyat/ Performans değerlendirilmesinde ise 9/10
Parçalarının bazılarında ucuza kaçılmış fakat ortaya çıkan ürün güzel. Ucuza kaçılan parçaların değiştirilmesi pahalı değil.İyi markaların bu motora uygun ürünleri var. Alıp değiştirebilirsin hiç sorun değil.
Bu motorda bir de kemikli vites geçişleri vardır. Bazen pamuk gibi geçse de bazen çok sert olabiliyor geçişler. Bu sorun değil de kullanırken alışman gereken bir durum.
---------- Post added at 08:46 ---------- Previous post was at 08:18 ----------
Bayramda gezi var millet gelen var mı ?
http://www.motosiklet.net/forum/etk...t-istanbul-4-gun-bayramlasma-gezi-mangal.html