oralardaki fiyatları bilmem ama 62 kiloyu 713 liraya aldık yani kilosu 11,500 e geldi Gzüelde bişeydi kerata..Allah kabul eder inşallah (amin)
Bu işi rant haline getirenler utansın, kasaptan alıyorum 27TL kemikli koyun, hayvan pazarında 600tl istediği koyundan çıkıyor 19kG kemikli et, eder sana 513TL, ama gel gör 600den aşağı veren yok,
Aslında olması gereken kasaptan aldığın etten yüzde20 daha ucuza gelmesidir, buda 400TL yapar, adamlar 400e satılması gereken koyunu 600e satmaya çalışıyorlar.Burada dini vecibelerini yerine getirmek isteyenlere karşı istismar mevcut, günahları boynuna diyorum... Durumda böyle oluyor. 600 e 700 e küçükbaş kurban mı olur yahu?[/QUOTE]
evimin aşağısındaki pazara yeni gelmiş ve daha çadırı bile kurulmamış olan koçların içinden siftah olan koçu kavga dövüşle 1000 tl ye zor aldım....600-700 e suratına bakmıyorlar adamın....yada 3-4 aylık kuzuları gösteriyorlarki ne dinen kurban olur ,ne de olsa bile 10 kg eti çıkar...
r:
Dini gorevliler ve rantcilar bilerek yada bilmeyerek insanlari kurban kesimine zorluyor aslinda.
Kurban bayrami sadece kan akitma hayvan bogazlama bayrami degil. Zaten kesenlerin %80 dini kurallari ihlal ediyor hayvana eziyet cektiriyor.
Cocuklara kurban kesimi izletiliyor, birde kani cocuklarin alinlarina suruluyor. bu putpereslik adeti bir kere boyle sacma bir sey nerden cikti , kurban kesimi gosteri degildir.
Her durumu kotu , yoksul insanin ihtiyaci et degil Bunu iyi anlamak lazim
Cocugu ameliyat olmasi gereken
Okul harcini odeyemiyen
Evine elektrik faturasindan dolayi haciz gelip elektriksiz kalmis olan
Ilac ihtiyaci olan var.
Bu adamlara kurban eti verseniz ne yazar. Et ile mi odeyecek borcunu?
Kurban parasini nakit olarak bu insanlara vermeniz kurban kesiminden kat ve kat daha buyuk bir sevap cunku amaca direk hizmet ediyor.
Kurban derisi rantcilari da yakanizdan dusuyor. Kurban derisi toplamak icin resmen mafya olusmus durumda. Bu deriler inanilmaz fiyatlardan satiliyor ve insanlar bu bayramda koseyi donuyorlar.
Kurban bayrami , kavurma bayramina donmus durumda. Insanlar etin en guzel kisimlarini kendine ayirip kalanini dagitiyor.
Dogrusu o kurbana elinizin dahi surulmemesi gerek, siz ac degilsiniz acikta degilsiniz. Senenin her gunu o etin alasini yiyecek durumdasiniz. Ama sene de bir kere o eti yoksula vermeniz gerekli. Kendinize kavurma ziyafeti cekmeniz icin kesilmiyor o kurbanlar.
Ortada , din var, bayram var ama amaci unutulmus gitmis. 7 aile bir buyuk bas aliyor, paylasimda geride kalan tek sey hayvanin iskembesi. Bu bayram yoksul insanlara kol kanat germeniz icin. buzdolabinda eksiginiz var ise gidin markete.
yazdıklarının bir kısmına katılıyorum ama kurban ibadeti, kurban parasını başkasına vermekle veya hayır kurumuna bağışlamakla yerine getirilemiyor...
kevser suresi:
1. Şüphesiz biz sana Kevseri verdik.
2. O Halde, Rabbin için namaz kıl, kurban kes.
3. Doğrusu sana buğzeden, soyu kesik olanın ta kendisidir.
Maide Suresi
Onlara Âdem'in iki oğluyla ilgili haberi hakkıyle oku. Hani her ikisi birer kurban sunmuşlardı, birinden kabul edilmiş, diğerinden kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen, ötekine):" Seni öldüreceğim" demişti. Diğeri ise şöyle demişti: "Allah, yalnız kendisinden korkanlardan kabul eder".
kurban ile ilgili daha başka ayetler de var ama bunlar yeterince aydınlatıcı..
dini vecibeleri, ibadetleri tam manasıyla yerine getiremediğimiz gibi kurban ibadetimizi de malesef eksiklerle yerine getirmeye çalışıyoruz..mühim olan kesilen hayvanın kanı eti vs. değil,, kişinin ihlası, inancı, takvası ve Allah'a olan saygısı..
bazı hayvan hakları savunucuları, dernekler falan itiraz ediyor karşı çıkıyor..efendim neymiş işte hayvana yazıkmış,yaşam hakkı elinden alınıyormuş falan filan...o parayla 40 yetim doyurulurmuş her taraf kan gölüne dönüyormuş dünyaya avrupaya rezil olunuyormuş....
ilk anda kulağa çok hoş geliyor ammaaa Allah'ın kanunlarının üstüne ne zamandan beridir kanun koyulur oldu..
zekat ibadeti niçin var? neden İslam'ın şartlarından biri? kimlere farz kılındı?? fitre ? sadaka? bunlar neden zenginlere vazife addedildi? fakiri gözetmek için, sosyal uçurumu kapatmak için, bu tartışmaların önüne geçmek için olabilir mi ??
aynen katılıyorum,işin enteresan tarafı okul harcını ödeyemeyen ameliyat parası bulamayan ,sigaraya bile para bulamayan kişilerin hala kurban kesmeye çalışmasıdır.başka bir konuda dediğim gibi olay amacından artık çıktı sadece eve et girsin,veya hayvan kesmedik diye laf gelmemesi için yapılıyorDini gorevliler ve rantcilar bilerek yada bilmeyerek insanlari kurban kesimine zorluyor aslinda.
Kurban bayrami sadece kan akitma hayvan bogazlama bayrami degil. Zaten kesenlerin %80 dini kurallari ihlal ediyor hayvana eziyet cektiriyor.
Cocuklara kurban kesimi izletiliyor, birde kani cocuklarin alinlarina suruluyor. bu putpereslik adeti bir kere boyle sacma bir sey nerden cikti , kurban kesimi gosteri degildir.
Her durumu kotu , yoksul insanin ihtiyaci et degil Bunu iyi anlamak lazim
Cocugu ameliyat olmasi gereken
Okul harcini odeyemiyen
Evine elektrik faturasindan dolayi haciz gelip elektriksiz kalmis olan
Ilac ihtiyaci olan var.
Bu adamlara kurban eti verseniz ne yazar. Et ile mi odeyecek borcunu?
Kurban parasini nakit olarak bu insanlara vermeniz kurban kesiminden kat ve kat daha buyuk bir sevap cunku amaca direk hizmet ediyor.
Kurban derisi rantcilari da yakanizdan dusuyor. Kurban derisi toplamak icin resmen mafya olusmus durumda. Bu deriler inanilmaz fiyatlardan satiliyor ve insanlar bu bayramda koseyi donuyorlar.
Kurban bayrami , kavurma bayramina donmus durumda. Insanlar etin en guzel kisimlarini kendine ayirip kalanini dagitiyor.
Dogrusu o kurbana elinizin dahi surulmemesi gerek, siz ac degilsiniz acikta degilsiniz. Senenin her gunu o etin alasini yiyecek durumdasiniz. Ama sene de bir kere o eti yoksula vermeniz gerekli. Kendinize kavurma ziyafeti cekmeniz icin kesilmiyor o kurbanlar.
Ortada , din var, bayram var ama amaci unutulmus gitmis. 7 aile bir buyuk bas aliyor, paylasimda geride kalan tek sey hayvanin iskembesi. Bu bayram yoksul insanlara kol kanat germeniz icin. buzdolabinda eksiginiz var ise gidin markete.
nedense ben çevremde hiç böyle birşey görmedimde duymadımda...aynen katılıyorum,işin enteresan tarafı okul harcını ödeyemeyen ameliyat parası bulamayan ,sigaraya bile para bulamayan kişilerin hala kurban kesmeye çalışmasıdır.başka bir konuda dediğim gibi olay amacından artık çıktı sadece eve et girsin,veya hayvan kesmedik diye laf gelmemesi için yapılıyor