İlk Yılımda Kazandım
Sağlık Bakanlığı'nda Psikolog olarak görev yapıyorum,yüksek lisans projemi bu dönem teslim edeceğim aynı zamanda gazete de köşe yazıyorum.Bunların hepsi üniversite okuduğum için elimde olanlar.Sakın bunları yazmamı ukalalık algılamayın arkadaşlar.Ama kardeş gerçekçi olduğumuzda kimse iyi bir insan olduğumuz için sınav geçmemize izin vermiyor.
Bizim zamanımızda ÖSS'ydi adı.Senin gibi motorum yoktu ama bilgisayar ve televizyon vardı hayatımda.Bilgisayar ve televizyon anne baba tarafından uzaklaştırıldı hayatımdan.Evde televizyon yok ya,çıldırıyordum.İspanya ligi yok,Türkiye ligi yok,diziler yok.Bilgisayar desen evden çıkmam bile yasaklanmıştı.El mecbur masanın başına oturdum,ders çalışmak mı?Kitap okumaya sardım bu defa.Yastığın altından iki,üç kitap alırdı annem her sabah.Aynı anda üç kitap okurdum kafamı güzelleştiriyordu(Nasıl bir manyaklıksa artık

Birkaç ay demedi bu kitap okuamalarımın sözel testlerime acayip katkısını gördüm.Denemeler yükseldi,sözelde tek tük kaçırır oldum.Lan dedim o zaman zeka soruları çözeyim.Zeka sorusu niyetine cebimde geometri yaprak testiyle gezer oldum.Ne oluyor demeden geometri uçmaya başladı.Oysa üç ay oluyordu ve netler yükseldi.Tabii isyankarlık var,ergenlik yaşı.Anne baba keyiflendikçe tepemiz attı bıraktık dersi ama ister istemez alıştığım için yine yaprak test,yine deneme.Akşam başını yastığa koyunca üniversite,iş hayalleri kurmak ayrı bir keyifti.
Kardeş lafı uzatmak istemiyorum;
Fanteziye kaçmayayım diyorsan motosikleti sat,bilgisayarı evden çıkar.Sandığa dolaba kilitleme,dedenlerde dursun hiç olmadı onu da sat.Senin için en önemlisi zaman.Bilgisayardan alacağın en güzel ders zaten bizlerin tavsiyeleri gerisi hikaye inan bana.
Sınav senin bol pratik yapıp yapmadığını önemsiyor;hayatında nelerin olduğunu,hangi şartlarda hazırlandığını umursamıyor.Sistem çalışanı sevindiriyor kardeş,iki kere iki dört.
Tercih dönemi için şimdiden mesaj yazayım fencilere tavsiyem eğer biraz paraları varsa yurtdışında da olsa tıp okusunlar.Bugün en kötü doktor pratisyen hekimlikte kalsa bile özel veya yurtdışında okula yaptığı masrafı bile beş yıl demeden çıkarıyor çünkü devlet deli gibi doktor kadrosu açıyor,iş ve çok para garanti.Ama en başta meslek size uygun mu bunu düşünün derim.
Eşit ağırlıkçıysan öyle ya da böyle hukuk oku(İlgini çekiyorsa tabii).Ben mesleğimden memnunum ama hukukçuların alanı bizimkine göre daha geniş.Sırf kanuni haklarımı bilmek,olayın felsefesini kapmak için hukuk bölümüne kayıt yaptırmayı düşünüyorum.
Çok genel yaklaştım,farkındayım ama biraz olsun fikir verebildiysem ne mutlu bana.
Unutma;karşındaki insanı beğenmesen bile çok çalıştığı için o bölüme gelmiştir,iyi bir insan olduğu için değil.
Çalış ve kazan.Canın sıkılsın bir yıl,sıkı can iyidir korkma!